Angstige herinnering binnen zes uur te wissen

Angstige herinnering binnen zes uur te wissen volgens een persbericht op nu.nl. Het persbericht gaat als volgt:
Angstige herinneringen kunnen met een psychologische techniek binnen zes uur uit het geheugen van mensen worden gewist. Dat suggereert een nieuwe studie van Amerikaanse wetenschappers.

De onderzoekers van New York University stelden een groep proefpersonen bloot aan lichte stroomschokjes en lieten hen tegelijkertijd enkele afbeeldingen van gekleurde vierkantjes zien. Al snel ontwikkelden de vrijwilligers een angstige herinnering aan de afbeeldingen.

De onderzoekers slaagden er vervolgens in om die angst uit het geheugen van de proefpersonen te wissen door hen opnieuw te confronteren met de gekleurde vierkanten en de stroomschokjes achterwege te laten.

Behandeling binnen Zes uur
De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Nature. Het wissen van de angst lukte volgens de wetenschappers alleen als een proefpersoon voor zijn tweede confrontatie met de gekleurde vierkanten de opdracht kreeg om zijn angstige herinnering intensief te herbeleven.

Ook was de psychologische techniek alleen succesvol wanneer de behandeling binnen zes uur na de angstige ervaring werd uitgevoerd.

“Timing is veel belangrijker bij de controle van angst dan we tot nu toe dachten”, verklaart hoofdonderzoekster Elizabeth Phelps op BBC News. “Ons geheugen is meer gericht op de laatste keer dat we een herinnering beleefden, dan op wat er exact gebeurde op het moment zelf.”

De onderzoekers hopen dat de psychologische techniek om angstige herinneringen te wissen uiteindelijk kan worden gebruikt bij de behandeling van trauma’s.
© NU.nl/Dennis Rijnvis

Tot zover het persbericht.

Hoe het werkelijk zit
Anders dan de titel doet geloven, slaat de 6 uur op de timing van de behandeling en niet op de duur van de behandeling.

Met conventionele therapieën vraagt het waarschijnlijk 20 of 30 uur voordat de intensiteit van angstige herinneringen aanmerkelijk vermindert is.

Gelukkig bestaan er ook methodes om angstige herinneringen sneller aan te pakken. Ik denk dan aan NLP.

NLP is een effectieve methode om angstige herinneringen snel aan te pakken. Ik heb een NLP techniek op mijn website geplaatst waarmee je binnen enkele minuten een angstige herinnering kunt aanpakken. Naast deze specifieke NLP techniek zijn er tal van andere NLP technieken die voor het aanpakken van angstige herinneringen geschikt zijn.

Andere effectieve methodes om angstige herinneringen aan te pakken zijn technieken die zijn gebaseerd op Energie Therapie, zoals bijvoorbeeld EFT.

Met EFT is het mogelijk om snel de intensiteit van angstige herinneringen te verminderen. De angst vloeit als het ware weg. De herinnering blijft, maar de ongewenste emotie is verdwenen.

Daardoor zal je ook niet meer terugdenken aan die herinnering.

Wil je meer weten over EFT en hoe het je kan helpen bij het aanpakken van angstige herinneringen?


Klik hier
om angstige herinneringen aan te pakken
Angstige herinnering binnen zes uur te wissen Disclaimer

Angstaanvallen Informatie
angststoornis InformatieEntire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.