Dit zijn de
angststoornis symptomen


Angststoornis Symptomen

Wat de angststoornis symptomen zijn zal ik je in dit artikel vertellen. Daarnaast zal ik uitleggen welke angststoornissen er zijn en hoe je een angststoornis vlug achter je kunt laten.
 Angststoornis symptomen Specialist

Beste lezer,

Mijn naam is Jan Heering. Mijn specialisatie is het succesvol aanpakken van emotionele problemen zoals angststoornissen.

Ik heb al meer dan 30 boeken over het aanpakken van emotionele problemen, waaronder over angststoornissen, op mijn naam staan.

In mijn praktijk heb ik vele cliënten geholpen om hun angsten vlug op te lossen.

Ik zal beginnen met het op een rijtje zetten van de angststoornis symptomen.

Verder zal ik uitleggen welke angststoornissen er zijn en wat de onderliggende oorzaak van deze aandoening is.

Ik zal je ook een aanwijzing geven hoe je het oplossen van angststoornissen het beste aan kunt pakken.Wat is een angststoornis

Angststoornis SymptomenAngststoornis

Een angststoornis is een aandoening waarbij je last hebt van een abnormaal angst terwijl er geen sprake is van daadwerkelijk gevaar.

Krijg je sociale problemen door je aandoening, dan wordt er gesproken van sociale aandoening.Psychische angststoornis symptomen zijn

 • Gevoel van rusteloosheid

 • Bang voorgevoel

 • Nervositeit

 • Overmatige bezorgdheid

 • Vermoeidheid

 • Moeite met concentreren

 • Geïrriteerdheid

 • SlaapproblemenLichamelijke Angststoornis Symptomen

Dit zijn de lichamelijke symptomen van een angststoornis

 • Snakken naar adem

 • Transpireren

 • Drukkend gevoel op of pijn in de borst

 • Buikpijn

 • Misselijk gevoel
  Angststoornis Symptomen HoofdpijnAngststoornis symptomen - hoofdpijn

 • Hoofdpijn

 • Duizeligheid

 • Licht gevoel in het hoofd

 • Hartkloppingen

 • Een onwerkelijk gevoel

 • Trillen

 • Doof gevoel of tintelingen in armen en benen

 • Gevoelloosheid of tintelingen rond de mond of in armen en benen

 • Angst om de controle kwijt te raken

 • Angst om dood te gaan

 • Warmte- of koudesensatiesWil jij ook weten hoe je je angststoornis overwinnen kunt? Ga dan naar………

Klik Nu hier
voor angststoornis
overwinnen
Angststoornis soorten

Angststoornissen zijn als volgt onderverdeeld:

 • Agorafobie
  Andere benamingen voor agorafobie zijn straatvrees of pleinvrees. Agorafobie is de angst om op een plaats of in een situatie te zijn van waaruit ontsnappen moeilijk (of gênant) is, of waar geen hulp beschikbaar is mocht je een paniekaanval krijgen.

  Bij Agorafobie kan je last hebben van:
  Angst om alleen buitenshuis te zijn
  Angst om je te midden van een massa te bevinden
  Angst om in een rij te moeten wachten
  Angst om op een brug te staan
  Angst om te reizen met bus, trein of auto

  Het vermijdgedrag kan zulke ernstige vormen aannemen dat je je huis niet meer uit komt.

 • Gegeneraliseerde angststoornis
  Deze aandoening wordt ook wel aangeduid als piekerstoornis. Kenmerk van deze aandoening is dat jij je lange tijd ernstig zorgen over bepaalde zaken zoals, bijvoorbeeld geld en gezondheid, terwijl dit niet nodig is.

  Je hebt last van bange voorgevoelens, hebt last van sombere stemmingen en bent overbezorgd. Daarnaast kan je last hebben van een opgejaagd gevoel.

 • Obsessief-compulsieve stoornis
  Bij een obsessieve-compulsieve stoornis (dwangstoornis) herhaal je keer op keer bepaalde gedachten (obsessies) en handelingen (compulsies).

  Je kunt last hebben van alleen dwanggedachten. Daarnaast kan je ook last hebben van dwanghandelingen.

  Een voorbeeld van een dwanggedachte is dat je bang bent dat er iets ergs met jezelf of met een dierbare gebeurt als je bepaalde ‘verkeerde’ dingen denkt. Je doet dit om jezelf te beschermen tegen een enorme onrust, angst en het gevoel dat er iets vreselijks gaat gebeuren.

  Voorbeelden van dwanghandelingen zijn: handen wassen, controleren of het gas uit is, het huis schoonmaken, enz. Deze dwanghandelingen worden kunnen wel honderden keren worden herhaald.

 • Paniekstoornis met of zonder agorafobie
  Bij deze aandoening heb je regelmatig paniekaanvallen hebt. Op de meest onverwacht momenten komt er een hevige angst opzetten.

  Je denkt dan dat je de controle over jezelf gaat verliezen of dat je flauw gaat vallen. Het kan zelfs voorkomen dat je het gevoel hebt dat je gek wordt of dat je dood gaat.

  Je kunt in iedere situatie, zonder dat daar een directe aanleiding voor hoeft te zijn, een paniekaanval krijgen.

 • Posttraumatische stressstoornis (PTTS)
  Deze aandoening wordt veroorzaakt door traumatische gebeurtenissen die onverwachte ingrijpende ervaringen met zich meebrengen.

  Voorbeelden hiervan zijn: inbraken, overvallen, aanrandingen en verkrachtingen, auto-ongelukken en oorlogsgeweld.

  Heb je last van een posttraumatische stressstoornis, dan ben je constant gespannen en beleef je de nare gebeurtenis steeds opnieuw in je gedachten en bijvoorbeeld in je dromen.

  Bij een posttraumatische stressstoornis duren de klachten langer dan een maand. Deze stoornis kan jaren later ontstaan.

 • Acute stress-stoornis
  Een acute stress- stoornis ontstaat even als PTSS als gevolg van een traumatische gebeurtenis.

  Deze aandoening ontstaat door het meemaken van een traumatische gebeurtenis, waarbij je slachtoffer kunt zijn of getuige.

  Het verschil tussen een posttraumatische stress-stoornis en een acute stress-stoornis is de tijdsduur. Een acute stress-stoornis duurt minimaal twee dagen en maximaal vier weken.

  Je krijgt binnen vier weken na de gebeurtenis last van deze aandoening.

 • Specifieke fobie
  Je hebt bij deze aandoening een hevige angst voor één bepaald ding, dier of situatie. Voorbeelden hiervan zijn: claustrofobie, vliegangst, hoogtevrees, angst voor honden, spinnen of muizen en angst voor de tandarts en.

  Met een specifieke fobie kan je vaak goed leven omdat het vrij gemakkelijk is om datgene waarvoor je bang bent te vermijden.

 • Sociale Fobie
  Deze aandoening wordt ook wel aangeduid als sociale angststoornis. Wanneer je last hebt van sociale fobie, dan voel jij je in onzeker in, vooral onbekend, gezelschap. Je wordt snel rood of je maakt je van te voren al druk dat dit zou kunnen gaan gebeuren.

  Voor je idee doe je het nooit goed en je bent bang om af te gaan. Het is lastig voor je om contacten te leggen.Wat niet helpt om angststoornis symptomen op te lossen

Er worden op het internet vele methodes aangedragen in een poging om iets angststoornis symptomen te verminderen. Ik heb hier een aantal van deze methodes voor je op een rijtje gezet en leg tevens uit waarom deze methodes niet werken.

 • Praten over je klachten
  Over je stressgevoelens praten kan je een gevoel van opluchting geven. Helaas lost praten over je klachten de oorzaken angststoornis niet op en blijf je last houden van angsten die iedere keer weer de kop op steken.

 • Ademhalingsoefeningen
  Er wordt wel het advies gegeven om door middel van ademhalingsoefeningen je angsten te verminderen. Helaas lukt dit met ademhalingsoefeningen slechts te dele. Als je er al denkt wanneer je weer een angstaanval te verduren krijgt.

 • Medicatie
  Soms wordt medicatie voorgeschreven om angstgevoelens te verminderen. Door het nemen van medicatie worden je angstgevoelens inderdaad enigszins onderdrukt.

  Voorbeelden van voorgeschreven medicatie zijn Benzodiazepinen, Antidepressiva en Bètablokkers.

  Nadelen van medicatie zijn onder andere de bijwerkingen. Voorbeelden van deze bijwerkingen zijn: prikkelbaarheid, duizelingen, hoofdpijn, misselijkheid, maag- en darmklachten, gewichtstoename en seksuele problemen.

  Daarnaast lost medicatie de oorzaak van je klachten niet op, medicatie onderdrukt slechts je angstgevoelens.

 • Gedragstherapie
  Gedragstherapie is een therapie waarbij wordt getracht om gedrag te veranderen. Een gedragstherapeut tracht ongewenste gedragingen en emoties te verminderen door de prikkel aan de basis hiervan, te koppelen aan een ander, constructiever gedrag.

  Een onderdeel van gedragstherapie is ‘Exposure in vivo’. Hierbij wordt van je verwacht dat jij je de confrontatie aangaat met datgene waar jij het bangst voor bent. De gedachte hierachter is dat het angstgevoel uiteindelijk wel zal uitdoven.

  Dit is een zeer onaangename en emotionele zeer pijnlijke manier om te trachten van je angst af te komen. Daarnaast bestaat het gevaar dat je door de hevige emoties stopt met de behandeling voordat je klaar bent.

  Je blijft dan zitten met een angst die heviger is dan voorheen!Oorzaken Angststoornis oplossen

In het Verre Oosten weet men al meer dan 5000 jaar dat je lichaam niet alleen botten, spieren, pezen, organen en bloed bestaat. Men weet in het Verre Oosten al zo lang dat je lichaam ook een energiesysteem heeft.

Door dit energiesysteem stroomt je levensenergie. Deze levensenergie wordt in het Verre Oosten ‘Chi’ genoemd.

In een Chinees boek van meer dan 5000 jaar oud wordt de werking van het energiesysteem beschreven.

Onder andere bij acupunctuur en acupressuur wordt van de kennis over het energiesysteem gebruik gemaakt. Er wordt bij deze methodes getracht het stromen van de levensenergie te bevorderen.

Bij acupunctuur doet men dit met kleine naalden, bij acupressuur door middel van het drukken op specifieke punten op het lichaam.

Is jouw energiesysteem vrij van verstoringen, dan voel jij je over het algemeen goed. Je bent dan meestal positief gestemd en hebt dan zeker geen last van akelige angsten die ieder keer weer de kop op steken.

Als gevolg van onverwerkte emoties ontstaan verstoringen in je energiesysteem. Het gevolg van deze verstoringen is dat je levensenergie steeds moeizamer door je energiesysteem gaat stromen.

Des te minder je levensenergie stroomt, des te meer zal je last krijgen klachten zoals angststoornissen en de daarbij behorende angststoornis symptomen.

Het is van belang dat je gaat inzien dat jouw onbegrijpelijke gedachten, angsten en gedrag ‘slechts’ de gevolgen zijn van de verstoringen in je energiesysteem.

Als gevolg van deze verstoringen werkt het praten over je klachten, medicatie, therapie, ademhalingsoefeningen, vermijdingsgedrag, enz. dan ook niet om je klachten te verhelpen.

Je blijft dan ook last houden van je angsten. Wat je ook probeert om er vanaf te komen of om situaties te vermijden waarin je angsten zouden kunnen gaan opspelen.

Ben je echter in staat om de verstoringen in je energiesysteem op te lossen, kunnen je angsten verdwijnen.

Het oplossen van deze verstoringen in je energiesysteem kan op een relatief eenvoudige manier snel plaatsvinden.

Heeft dit plaatsgevonden, dan zullen de angststoornis symptomen als het ware verdwijnen.


Angststoornis symptomen overwonnenAngststoornis symptomen overwonnen

Achteraf weet je nog dat je voorheen last had van angstgevoelens, maar het lijkt dan ver weg. Je kunt het je eigenlijk niet meer goed herinneren en voorstellen.

Denk je eens in hoe goed jij je zonder die angstgevoelens zult voelen.

Stel je eens voor hoe mooi je leven er dan uitziet!


Wil jij ook weten hoe je angststoornissen kunt aan pakken? Ga dan naar………

Klik Nu hier
voor angststoornis
overwinnenAngststoornis symptomen

Symptomen angststoornis oorzaak is te vinden in verstoring in het energie systeem van je lichaam. In het Verre Oosten is het al vele duizenden jaren bekend dat onverwerkte emoties dit veroorzaken in je energie systeem. Pas sinds enige tientallen jaren is dat op beperkte schaal in het Westen bekend geworden.

Angststoornis behandeling kan daarom naar mijn mening het beste gebeuren met methodes die deze verstoringen in het energie systeem oplossen. Deze methodes vallen onder de noemer van 'Energie Therapie' en zijn veelal gemakkelijk toe te passen en geven snelle resultaten.

Dit wordt ook wel een angststoornis behandeling genoemd en geeft goede resultaten. Vaak sneller en beter dan bij reguliere behandelingen.

Oefeningen tegen angst werken goed en snel wanneer deze oefeningen gebaseerd zijn op de principes van Energie Therapie.

Chronische angst symptomen zijn ook op te lossen door het verhelpen van de verstoringen in het energie systeem van je lichaam.

Een angststoornis gaat nooit over wordt wel eens gedacht. Ook door mijn cliënten. Echter, dit blijkt niet te kloppen. Een angststoornis blijkt vlug en relatief eenvoudig te verhelpen te zijn.

Wat zijn de gevolgen angststoornis wordt wel eens gevraagd. Eén van de meest ingrijpende gevolgen is dat je steeds meer in een (sociaal) isolement beland.


Wil je dit angststoornis symptomen artikel nog eens rustig lezen? Om de pdf versie te downloaden, klik hier

Samenvattend kan ik zeggen dat naar mijn mening methodes die gebaseerd zijn op Energie Therapie het meest geschikt zijn voor behandeling van angststoornis symptomen.


Entire contents Angststoornis Symptomen copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.Oorzaken Angststoornis


Sitemap


Morpheus Home


Wikipedia

Disclaimer Angststoornis symptomen

Show / Hide