Emetofobie overwinnen
doe je zoEmetofobie overwinnen


Wil jij je emetofobie overwinnen? Ik zal dat hier uitleggen hoe je dat doet. Ik zal je vertellen hoe jij jouw overgeefangst het beste kunt aanpakken.

Jan Heering Beste lezer,

Mijn naam is Jan Heering. Ik ben specialist in het succesvol aanpakken van emotionele problemen.

Ik heb inmiddels al meer dan 30 boeken over aanpakken van emotionele klachten op mijn naam staan.

Ik zal je uitleggen wat de onderliggende oorzaak van jouw braakangst is en hoe jij jouw angst aan kunt pakken.


Voordat ik inga op de onderliggende oorzaak van je angst zal ik om te beginnen in het kort eerst de symptomen benoemen.

Emetofobie symptomen

emetofobie overwinnen doe je zo
Je bent voortdurend gefixeerd op overgeven. Door jezelf en door mensen in je omgeving.

Continue heb je die angst voor overgeven of om met overgeven geconfronteerd te worden.

Jouw braakangst ligt aan de basis van alle beslissingen die je maakt.

Je gaat bepaalde situaties vermijden waarin je misschien zou kunnen gaan overgeven.

Je gaat mensen vermijden die misschien gaan overgeven. Je gaat bijvoorbeeld niet meer op visite bij kennissen of familie met kinderen omdat die misschien kunnen gaan overgeven.

Of je gaat bepaald voedsel en bepaalde dranken vermijden omdat dat misschien misselijkheid zou kunnen veroorzaken.

Uit eten gaan doe je niet meer omdat je dan geen controle hebt over de bereidingswijze. En wie weet wat voor gevolgen dat heeft.

Naar een café ga je al helemaal niet want daar kan je dronken mensen, die daardoor misschien misselijk zijn, kunnen tegenkomen.

Je hebt angst om in auto, trein, bus, vliegtuig of boot te zijn omdat je dan niet weg kunt in het geval jij moet overgeven of als iemand anders moet gaan overgeven.

Alcohol drinken is voor je partner taboe.

Als gevolg van jouw braakangst wordt je plezier en functioneren enorm beperkt.


Vormen van Emetofobie

Er zijn verschillende vormen van deze angst:
  • Overgeefangst of braakangst.
  • Angst om anderen te zien overgeven.
  • Angst om over te geven waar anderen bij zijn.
  • Angst om niet weg te kunnen uit een situatie waar confrontatie is of kan zijn met mensen die overgeven of braaksel.


Volgens schattingen zijn er circa 115.000 mensen in Nederland en België die van braakangst last hebben. Hiervan is het grootste deel, ongeveer 90%, vrouw. De gemiddelde leeftijd is circa 25 jaar.


Emetofobie overwonnen

Emetofobie overwinnen foto door Maria Piano op Unsplash
Verlost van jouw angst voor overgeven kan jij je dan eindelijk weer ontspannen en rustig voelen.
In iedere situatie

Je kunt je leven weer oppakken.

Stel je eens voor hoe je leven er dan uitziet.

Hoe jij dan weer kunt genieten van je leven!

Zo werkt emetofobie overwinnen niet

Over je klachten praten
Over je klachten praten lucht (even) op, Echter, zoals je hebt gemerkt lost praten over je klachten niets op.

Je angst onderdrukken
Je braakangst onderdrukken werkt averechts. Je krijgt hierdoor meer last van je angsten of zelfs paniekaanvallen.

En misselijkheid bij angst zorgt ervoor je in een vicieuze cirkel terechtkomt. Je wordt misselijk van de angst, en daarna weer angstig van de misselijkheid.

Exposure therapie
Bij de exposure therapie voor overgeefangst wordt je blootgesteld aan plaatjes, geluiden, filmpjes van braaksel en brakende mensen. Dit is dan onderdeel van een gedragstherapeutisch stappenplan. Een zeer onaangename en onnodig wrede vorm van therapie in mijn ogen.


De bovenstaande manieren om van je klachten of te komen werken niet of langzaam omdat de onderliggende oorzaak van jouw emetofobie niet wordt weggenomen.


Emetofobie overwinnen doe je zo

Jouw angsten worden veroorzaakt door onverwerkte emoties. Deze onverwerkte emoties veroorzaken verstoringen in het energetisch systeem van je lichaam.

In het Verre Oosten is dit al vele duizenden jaren bekend. Onder andere bij accupunctuur wordt van deze kennis gebruik gemaakt.

Bij accupunctuur wordt met behulp van de welbekende naaldjes getracht om de verstoringen in het energiesysteem op te lossen.

In het Westen begint dit pas sinds een tiental jaren bekender te worden.

Wanneer jouw lichaam vrij is van verstoringen in het energie systeem, dan voel je je over het algemeen goed en blij. En heb je geen last van vreemde angsten zoals braakangst.

Wanneer er echter verstoringen in het energie systeem aanwezig zijn steken angsten keer op keer de kop op. Ondanks alles wat je doet om er vanaf te komen.

Totdat de onverwerkte emoties en de verstoringen in jouw energetisch systeem worden opgelost, blijf jij last houden van je klachten.

Worden de onverwerkte emoties of de energetische verstoringen opgelost, dan ben jij van je aandoening verlost.

Het oplossen van de betreffende energetische verstoringen is gelukkig relatief eenvoudig uit te voeren.

Wil jij ook jouw emetofobie overwinnen? Ga dan naar ….Zo kan jij je emetofobie overwinnen

Ben jij een emetofoob? En wil je er iets aan doen? Ook jij kan je angst om over te geven overwinnen. Het is niet nodig om daarvoor emetofobie exposure te ondergaan. Dat is een heftige vorm van therapie om braakangst aan te pakken.

Wanneer je angst overgeven overwinnen wilt doen, lees dan dit artikel. Dat zal je vast verder helpen om je angst en daarmee jouw emetofobie symptomen aan te pakken. Want ook jij kan emetofobie overwinnen. Er zijn vele emetofoben die zich doorlopend misselijk voelen.

Braakangst is een heel vervelende angst die je danig dwars kan zitten in je leven. Wanneer je hier last van hebt staat alles in het teken van die vervelende overgeefangst.

Je doet alles om overgeven, van jezelf of van anderen te voorkomen.


Het is heel vervelend om een overgeeffobie te hebben. De hele tijd maar de focus op het braken. Gelukkig zijn methodes die gebaseerd zijn op Energie Therapie in staat om de onderliggende emetofobie oorzaak van je angst, verstoringen in het energie systeem van je lichaam, snel op te lossen. Heb je dat gedaan, dan is je angst als het ware weggesmolten en heb je je emetofobie overwonnen!

Ik raad aan mijn cliënten daarom emetofobie behandeling met methodes die gebaseerd zijn op Energie Therapie aan. Deze methodes werken snel en zijn relatief gemakkelijk toe te passen. Genezen van emetofobie is dan ook vrij gemakkelijk. Als je maar de juiste behandel methodes kent.

Je emetofobie aanpakken raad ik daarom aan met Energie Therapie. Er is echter wel een maar. Het is bij deze methodes essentieel dat je in staat bent om je angst te voelen. Als jij weet dat je bang bent maar het niet echt voelt, dan werken deze methodes niet. Als je wel je angst kunt voelen, dan is het goede nieuws dat je dat nog maar één keer hoeft te doen. Tijdens de behandeling maak je voor de allerlaatste keer contact met de angst om die te voelen. Zodat je er dan voor altijd afscheid van kunt nemen. Dit is een emetofobie oplossing die werkt!

Emetofobie oefeningen op basis van Energie Therapie zijn eenvoudig toe te passen. Je volgt de stappen één voor één en de onderliggende oorzaak van je braakangst wordt opgelost. Waarna de emetofobie symptomen verdwijnen zullen.

'Emetofobie wat te doen?' wordt wel eens aan mij gevraagd. Ik geef dan het advies dat ik hier boven heb beschreven: los de onderliggende oorzaak van je angstgevoelens op met behulp van Energie Therapie. Dit is naar mijn weten de gemakkelijkste en snelste manier.

Omgaan met emetofobie kan je naar mijn mening het beste doen met het emetofobie oplossen. Je wilt immers niet door het leven gaan gefocust op overgeven. Toch? 

Ik hoop dat deze emetofobie uitleg je verder heeft geholpen. Nu is het jouw keuze, kies je voor omgaan met emetofobie of kies je voor emetofobie overwinnen?Wil jij ook jouw emetofobie overwinnen? Ga dan naar ….

O ja, nog een emetofobie tip. Mocht je last hebben van overgeefangst en je gaat toevallig met een veerboot naar Engeland, kijk dan niet hoe ze de scheepsromp schoonmaken. Ze zijn daar dan namelijk het overgeefsel van de passagiers van de voorgaande reis aan het afboenen en afspuiten.

Entire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.Behandeling emetofobie

Emetofobie overwinnen

Wat is emetofobie

Angst voor braken

Emetofobie

Fear of vomiting after eating - klik hierHome

Sitemap


Wikipedia

ADF stichtingDisclaimer Emetofobie overwinnen


Show / Hide
Show / Hide