Faalangst weghalenFaalangst weghalen

In dit artikel heb ik een aantal tips voor je waarmee jij je angst om te falen kunt verminderen. Als je deze tips opvolgt, dan ben je al in staat om met veel minder angst aan de slag te gaan. Zodat jij veel beter kunt presteren.

Faalangst weghalen
Naast de tips om je angst om te falen te verminderen leg ik aan het einde van dit artikel wat de onderliggende oorzaak van jouw angst is en hoe jij deze oorzaak relatief eenvoudig kunt weghalen.

Stop met doemdenken
Hoeveel zin heeft het om keer op keer allerlei rampscenario’s in gedachten af te draaien? Je kunt toch al heel veel?

Er zijn velen die wel kunnen wat jij, nu nog, niet kan. Maar in principe kan iedereen het leren. Dan moet jij het toch ook kunnen?

Stop met uitstellen van de voorbereiding
Als gevolg van het uitstellen van je voorbereiding schep je spanningen die helemaal niet nodig en gewenst zijn. Deze spanning maakt dat je faalangst ontstaat en steeds erger wordt.

Maak daarom van te voren een goede planning zodat je voldoende tijd hebt voor een goede voorbereiding. Je kunt dan de rust bewaren door je aan je planning te houden.

Denk aan ontspanning
Een veel voorkomende valkuil is dat je steeds langer en harder gaat werken om je zo goed mogelijk voor te bereiden. Echter, wanneer je niet voldoende ontspanning gaat inlassen, dan werkt dit alleen maar averechts. Je zult alle stof die je doorwerkt namelijk veel minder goed kunnen opnemen.

Maak dat je met regelmatig een pauze hebt. Ga tijdens zo’n pauze ook even naar buiten om een stukje te lopen. De frisse lucht zal je goed doen.

Schat jezelf niet te laag in
Bega niet de de fout door jezelf te laag in te schatten en je doelen daardoor te laag te houden. Het resultaat van dit soort gedachtes is dat je nooit op je eigen niveau zult presteren. En dat wil je toch niet?!


Faalangst weghalen

Volgens de nieuwste opvattingen is de onderliggende oorzaak van faalangst te vinden in onverwerkte, onbewuste, emoties.

Deze onverwerkte emoties zijn de veroorzakers van verstoringen in het in het energiesysteem van je lichaam.

Zolang door dit energiesysteem van je lichaam emoties vrij kunnen stromen voel jij je over het algemeen goed. Emoties komen en emoties gaan.

Zijn er echter verstoringen op in je energiesysteem, dan kan je last krijgen angstgevoelens en negatieve gedachten.

Het is dus belangrijk dat je begrijpt dat jou angstgevoelens en negatieve gedachten het gevolg zijn van blokkades in het energiesysteem van jouw lichaam

Door deze blokkades in je energiesysteem heb je keer op keer weer last van die vervelende faalangst.

Dit is dan ook de reden waarom het onderdrukken van je angst om te falen niet werkt. Dit lost immers niet de oorzaak op.

Je krijgt hierdoor echter steeds meer last van je angsten.

Wil jij weten hoe jij het faalangst weghalen het beste kunt aanpakken? Ga dan naar.…
Faalangst weghalen


Heb je behoefte aan meer tips voor faalangst overwinnen? Die kan je hier lezen. Blijf niet doorlopen met je angstgevoelens. Ga ze weghalen, zodat jij goed kunt presteren op die momenten dat het ertoe doet.

Entire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.


home

sitemap


Faalangst overkomen


wikipedia


Disclaimer Faalangst Weghalen

Show / Hide

Auteur: Jan Heering

Jan Heering is inmiddels meer dan 20 jaar coach en auteur. Hij is  gespecialiseerd in het snel oplossen van angsten en stress. Hij heeft meer dan 30 boeken op zijn naam staan.

Auteur Jan Heering