Faalangst overwinnen tipsFaalangst overwinnen tips op een rijtje


Op het Internet kan je veel tips vinden om faalangst te verminderen. Veel van deze tips zijn echter in de categorie ‘goed bedoeld advies’ en helpen je niet echt verder. Hier kan je lezen welke tips tegen faalangst wel werken.

Beste lezer,

Mijn naam is Jan Heering. Ik ben specialist in het succesvol aanpakken van emotionele problemen.

Ik heb inmiddels al meer dan 30 boeken over aanpakken van emotionele klachten, waaronder over faalangst, op mijn naam staan.

Ik zal je uitleggen wat de onderliggende oorzaak van jouw angst om te falen is en hoe jij jouw angst aan kunt pakken.


Voordat ik dat doe zal je een aantal tips geven voor het verminderen van faalangst.

Maar eerst zal ik om te beginnen in het kort een aantal van de faalangst symptomen benoemen.


Faalangst symptomen

Lichamelijke faalangst symptomen
 • Zweten
 • Trillende handen en knieën
  Faalangst overwinnen tips
 • Niet meer kunnen eten van te voren
 • Maag- of buikpijn
 • Misselijk gevoel
 • Hoofdpijn
 • Bonzen van je hart in je keel
 • Rode vlekken krijgen in je gezicht of nek
 • Regelmatig naar het toilet moeten
 • Al dagen van te voren last hebben van slaapproblemen


Psychische symptomen
 • Gevoelens van wanhoop
 • Snel geïrriteerd
 • Concentratieproblemen
 • Doemgedachtes blijven door je hoofd spoken
 • Jezelf negatief beoordelen
 • Niet meer helder kunnen denken
 • Je kunt moeilijk of niet meer uit je woorden komen


Faalangst overwinnen tips


Ga je goed voorbereiden
Bedenk van te voren wat je te doen staat en maak dan aan de hand daarvan een planning om je zo goed te kunnen voorbereiden. Doorloop je voorbereiding stapje voor stapje, maar ga gestaag verder. Zo zorg jij ervoor dat je de rust kunt bewaren. Dit is essentieel voor het leveren van een goede prestatie!

Stop met doemdenken
Al het doemdenken werkt averechts. Negatieve gedachtes en scenario’s zullen nooit in je voordeel werken. Het zal je alleen maar demotiveren. En je weet toch dat je de toekomst niet kunt voorspellen? De kans is daarom groot dat de bedachte doemscenario’s nooit uit zullen komen.

Probeer ze daarom aan de kant te zetten en je te focussen op wat je moet doen en te geloven in een goede uitkomst.

Niet uitstellen
Let erop dat je geen uitstelgedrag gaat vertonen door te vaak en te veel afleiding te gaan zoeken. En doordat jij je niet goed aan het voorbereiden bent moet jij op het allerlaatste moment nog heel veel doen.

Hierdoor kom je alleen maar onder een nog grotere druk te staan. Waarschijnlijk met nog meer angst en nog slechtere prestaties tot gevolg.

Mochten de tips hierboven niet afdoende zijn om je faalangst te verminderen, lees dan hieronder de faalangst tip die zeker zal werken.

De ultieme faalangst overwinnen tip

Wat zeker werkt om de angst om te falen op te lossen is de onderliggende oorzaak van de faalangst verhelpen.

De onderliggende oorzaak van faalangst zijn onverwerkte emoties.

Deze onverwerkte emoties veroorzaken verstoringen in het energiesysteem van je lichaam.

Zolang jouw energiesysteem vrij is van deze verstoringen voel jij je goed.

Je hebt dan geen last van onbegrijpelijke angsten, zoals faalangst, waar je maar niet vanaf kunt komen.

Heb je echter verstoringen in je energiesysteem, dan krijg je last van emotionele klachten. Zoals bijvoorbeeld angst om te falen. Met alle bijbehorende lichamelijke en psychische symptomen.

Die verstoringen in je energiesysteem zijn de reden dat je last blijft houden van je angst om te falen.

Worden echter de verstoringen in het energiesysteem van je lichaam opgelost, dan ben jij in staat om je angst op een eenvoudige en snelle manier op te lossen.

Wil jij weten hoe jij je faalangst het beste kunt overwinnen? Ga dan naar


Meer over faalangst overwinnen tips

Op deze pagina wordt informatie gegeven over faalangst tips volwassenen en faalangst tips leerlingen. Het zijn anti faalangst tips of te wel tips bij faalangst die je zeker verder zullen helpen. Deze tips kan je ook bij cognitieve faalangst gebruiken.

Tips voor faalangst in de klas kan je hier ook vinden. Net zoals faalangst examen tips. En negatieve faalangst tips, daar vallen deze tips ook onder. Net zoals passieve faalangst tips.

Faalangst constateren kan je doen aan de hand van de hierboven genoemde symptomen. Je kunt ook een online faalangst zelftest doen, je weet de uitslag direct.


Welke therapie bij faalangst?

Faalangst oplossen kan je naar mijn mening het beste doen met methodes die gebaseerd zijn op de principes van Energie Therapie. Hiermee los je de onderliggende faalangst oorzaken, verstoringen in het energie systeem van je lichaam, op.

Faalangst behandeling met Energie Therapie werkt snel en relatief eenvoudig zelf toe te passen. Faalangst bestrijden met deze methodes werkt meestal heel goed is mijn ervaring.

Door faalangst uitstelgedrag vertonen komt vaak voor. Wanneer je de angstgevoelens aanpakt, dan zal het uitstellen vanzelf verdwijnen.


Faalangst wat doe je eraan?

Wat doe je aan faalangst? Ik zal je mijn antwoord hierop geven. Oplossen. Zo snel mogelijk. Dan ben je er vanaf. En kan je doorgaan met je leven. Je kunt dan weer presteren op jouw niveau. Zonder dat je minder gaat presteren als gevolg van je faalangst gevoelens.


Faalangst hoe mee omgaan?

Deze vraag krijg ik ook nog wel eens 'Faalangst, hoe meer omgaan?' Dat doe je dus niet. Je gaat niet proberen om met faalangst om te gaan. Je gaat van je faalangst afkomen. Zo snel en zo gemakkelijk mogelijk. Dat ga je doen.


Tips rond faalangst kan je hier ook lezen. Faalangst tips studenten staan ook in dit artikel. Net zoals tips tegen faalangst.Je kunt hier faalangst tips vinden die écht werken. En daarnaast wordt antwoord gegeven op de vraag faalangst wat doe je eraan. Want faalangst overwinnen werkt wel degelijk.


Entire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.
Wikipedia
Klik hier voor meer informatie

Home

Sitemap


wiki


Disclaimer Faalangst Overwinnen Tips

Auteur: Jan Heering

Jan Heering is inmiddels meer dan 20 jaar coach en auteur. Hij is  gespecialiseerd in het snel oplossen van angsten en stress. Hij heeft meer dan 30 boeken op zijn naam staan.

Jan Heering