Irrationele Gedachten
heb je daar last van?

Irrationele Gedachten

Deze gedachten kunnen een grote belemmering hebben op je functioneren. Deze gedachtes zijn niet de waarheid maar op wat jij denkt dat de waarheid is.

Voorbeelden van gedachtes die irrationeel zijn
1. Perfectionistische zijn

Je bent van mening dat je geen fout mag maken. Maak je wel een fout, dan moet dat duiden op zwakte. Je bent dan enorm gespitst op zaken die mis zouden kunnen gaan.

“Ik ben waardeloos als ik een fout maak.”

2. Doemdenken

Overal zie je gevaren op de loer liggen. Deze gevaren die er blijkbaar zijn, zijn meestal veel kleiner dan gedacht. Of zijn zelfs niet aanwezig.

“Als mij dit overkomt, dan overleef ik het niet.”

3. Denken dat alles zwaar en moeilijk is
Je ziet vaak op tegen zaken die gebeuren moeten. Je denkt dat deze taken moeilijk zijn en dat het tegen zal zitten. Een tegenslag groeit uit tot een enorme, niet te overwinnen hindernis.

“Ik kan dat nooit.” “De hele wereld is tegen mij.”

4. Zoeken naar goedkeuring
Mensen moeten van je houden en moeten respect voor je hebben. Het is heel belangrijk voor je dat mensen je aardig vinden.

“Ik kan niet functioneren wanneer anderen mij niet aardig vinden.”

5. Irreële verlangens
Je hebt het idee dat mensen zich moeten gedragen zoals jij dat zou willen. De wereld om je heen zou beter in elkaar moeten zitten. Rechtvaardiger.

“Iedereen moet zich houden aan mijn regels, anders is het niet rechtvaardig.”

Deze gedachten maken dat jij woedend bent of dat je zelfs agressief wordt.

Daarnaast kan het zou zijn is dat je van jezelf heel veel moet. Je omgeving eist dat niet van je. Je maakt jezelf voor van alles verantwoordelijk.

“Als ik het niet doet, dan gebeurt het nooit.”

Door deze gedachtes kan je last krijgen van angsten, somberheid, schuldgevoelens, of gevoelens van schaamte.Wat kan je doen aan irrationele gedachten?

Er zijn stromingen die zeggen dat je je bewust moet worden van je gedachtes die irrationeel zijn. En dat je ze daarna moet omzetten naar rationele gedachtes.

Met dat eerste ben ik het wel eens. Dat je je bewust moet worden van die gedachtes.

Wat ze er echter niet bij vertellen is dat het omzetten van gedachtes die irrationeel zijn in rationele gedachtes niet eenvoudig is.

En dat het heel lang kan duren voordat je gedachtes rationeel zijn. Als het je al lukt.

Waarom is het zo moeilijk om irrationele gedachten om te zetten?

Eenvoudigweg gedachtes die irrationeel zijn omzetten is een bijna onmogelijke klus. Dit komt omdat de oorzaak van deze gedachtes niet ligt in het denken.

De oorzaak van deze gedachtes zijn verstoringen in het energiesysteem van je lichaam.

Door deze verstoringen, die worden veroorzaakt door onverwerkte emoties en emotionele incidenten, maken dat jij die onverklaarbare gedachtes hebt.


Gelukkig is het mogelijk om door het oplossen van deze verstoringen in je energiesysteem verlost te worden van gedachtes die irrationeel zijn.

Hoe je eenvoudig en vlug irrationele gedachtes kunt oplossen kan je lezen op: Pak irrationele gedachten aan

Irrationele Gedachten uit je hoofd zetten, dat valt niet mee. Iedere keer weer vallen ze je lastig. Hoe zeer je ook je best doet om die nare gedachten weg te drukken. Om aan iets anders te denken. Iets prettigers.

Het kan ook gebeuren dat je als gevolg van die ongewenste gedachten last van angst krijgt. Want het zijn echt heel vervelende gedachten. Ze jagen je gewoon angst aan.

Ik begrijp goed dat je van die akelige gedachten af wilt. Het liefst zo snel mogelijk. Pak irrationele gedachten aan


Disclaimer


Sitemap

Wikipedia


Entire contents Irrationele Gedachten copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.