Wat zijn de kenmerken angst?Kenmerken Angst

Ik heb hieronder de kenmerken van angst voor je op een rijtje gezet. Daarnaast zal ik aanbeven wat de onderliggende oorzaak van angst is en hoe je deze oorzaak kunt oplossen.
kenmerken angst coachBeste lezer,

Mijn naam is Jan Heering. Ik ben specialist in het succesvol aanpakken van emotionele problemen zoals angst en angstaanvallen.

Ik heb inmiddels al bijna 20 boeken over het aanpakken van emotionele problemen, zoals angsten, op mijn naam staan.

In mijn praktijk heb ik velen geholpen om hun angstklachten op te lossen.

Ik hier de kenmerken angst op een rijtje gezet.

Ik zal daarnaast aangeven waarom de meest aanbevolen methodes om angsten te verminderen niet werken.

En zal ik je vertellen wat de onderliggende oorzaak van angst is en hoe je deze oorzaak kunt oplossen.
Kenmerken Angst

 • Hartkloppingen

 • Moeite met ademhalen

 • Duizeligheid

 • Drukkend gevoel op de borst

 • Trillen of beven van handen of ledematen

 • Droge mond of keel

 • Misselijkheid

 • Een bleek gezicht krijgen

 • Tintelingen of een verdoofd gevoel in handen en/of voeten

 • Koude klamme handen of juist zweet handen

  Kenmerken Angst • Hoofdpijn • Nekpijn • Zweten

 • Kortademigheid

 • Problemen met slapen

 • Maag- en darmproblemenPsychische kenmerken angst

Andere klachten waar je last van kunt krijgen zijn:
 • Zenuwachtigheid

 • Veel piekeren

 • Gevoel van onrust

 • Concentratieproblemen

 • Angst om de controle te verliezen

 • GeïrriteerdheidAngst kan heel onaangenaam zijn. Angst heeft echter ook nog een andere functie, namelijk het herkennen van riskante omstandigheden. Dit is van wezenlijk belang bij het overleven.

Echter wanneer angst wordt een probleem wanneer deze angst niet-reël is. Je hebt dan last van angstgevoelens terwijl er op dat moment geen sprake is van een daadwerkelijke gevaarlijke situatie.

In ernstige gevallen kan je zelfs last krijgen van paniekaanvallen. Tijdens een paniekaanval is de angst zo intens dat het bijna ondraaglijk is. Het is dan ook een zeer angstaanjagende ervaring.

Als gevolg van je angstgevoelens is de kans groot dat je vermijdingsgedrag gaat vertonen. Je tracht dan zoveel mogelijk die situaties waarin je angst de kop zou kunnen opsteken te mijden.

Als gevolg van vermijdingsgedrag kan je leven enorm beperkt worden.

Vrij van angst

Stel je eens voor hoe jouw leven eruit zal zien wanneer jij verlost bent van je angstklachten.

Vrij van je angst kan jij je dan eindelijk weer goed voelen.
In iedere situatie!

Je kunt je leven weer oppakken.

Denk je eens in hoe je leven er dan uit ziet.

Hoe goed jij je dan zal voelenWat niet werkt

Praten
Over je angst klachten praten lucht (even) op. Helaas, zoals je hebt gemerkt lost het praten over je angst niets op. Iedere keer weer begint je angst op te spelen.

Overwinnen
Je aandoening proberen te overwinnen door je angstgevoelens te onderdrukken en trachten te bedwingen werken alleen maar averechts. Je krijgt hierdoor alleen maar vaker en heviger last van je angsten.

Psycholoog
Het kan helaas tijden duren voordat je bij een psycholoog terecht kunt. Het behandeltraject kan zich daarnaast eindeloos duren. En de uitkomst van een traject bij een psycholoog is hoogst onzeker.

Medicatie
Soms wordt medicatie voorgeschreven om angstgevoelens te onderdrukken. Voorbeelden hiervan zijn:
Benzodiazepines hebben een angst en emotie dempende werking. Benzodiazepines worden vooral voorgeschreven door huisartsen en psychiaters. Bij een acute aanval kunnen Benzodiazepines binnen een twintigtal minuten gaan werken.

Antidepressiva worden voorgeschreven als men paniek- / angst-klachten heeft in combinatie met depressieve klachten heeft. Eén van de nadelen van antidepressiva is dat het weken kan duren voordat de middelen aanslaan.

Bèta blokkers worden vooral voorgeschreven bij angst voor auto rijden, specifieke sociale angstklachten en bij hartkloppingen.

Eén van de nadelen van medicatie is dat slechts de angstsymptomen worden onderdrukt. De oorzaak van de angstklachten wordt niet opgelost.

Daarnaast brengt medicatie vervelende bijwerkingen met zich mee zoals: nachtmerries, depressie, duizeligheid, wazig zien, hartkloppingen, hartritmestoornissen, hoofdpijn en huidreacties.


De bovenstaande manieren om je angst aan te pakken werken niet of langzaam omdat de onderliggende oorzaak van jouw angst niet wordt opgelost.De oorzaak van kenmerken angst

In het Verre Oosten is al vele duizenden jaren bekend dat emotionele klachten ontstaan door verstoringen in het energiesysteem van je lichaam.

Men weet daar al meer dan 5000 jaar dat het lichaam niet alleen bestaat uit botten, spieren, organen, pezen en bloed, maar dat het ook een energiesysteem heeft.

Door dit energiesysteem stroomt je levensenergie, in het Verre Oosten ‘Chi’ genoemd.

Onder andere bij acupunctuur wordt van de kennis van het energiesysteem om emotionele en lichamelijke klachten op te lossen.

De verstoringen in je energiesysteem ontstaan als gevolg van onverwerkte emoties. De aanleiding van deze onverwerkte emoties kan een traumatische gebeurtenis zijn, het kan zijn aangeleerd of erfelijk zijn overgedragen.

Deze onverwerkte emoties zijn veelal onbewust. In de meeste gevallen weet je dus niet dat je onverwerkte emoties hebt, en dat je er last van hebt.

Als gevolg van je verstoringen in het energiesysteem van je lichaam krijg je last van angstgevoelens en blijven je angstgevoelens keer op keer terugkomen.

En daarom werken manieren om angst te verminderen zoals praten, medicatie, enz. niet of nauwelijks. De onderliggende oorzaak, de verstoringen in je energiesysteem, wordt niet opgelost.

Zolang de verstoringen in jouw energetisch systeem niet worden opgelost, blijf jij last houden van je angst.

Worden de energetische verstoringen opgelost, dan kunnen je angst verdwijnen.

Wil jij weten hoe je snel de oorzaak van je angst kan oplossen? Ga dan naar .....

Klik hier voor oplossingen
om je angst
snel aan te pakken
Kenmerken Angst Disclaimer
Angstaanvallen Informatie
angststoornis Informatie
Morpheus Home
Wikipedia


Entire contents Kenmerken Angst copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.