Met Kruiden Stress verminderenMet kruiden stress verminderen

Kruiden kunnen helpen bij het bestrijden van spanning en stress. Ik heb hier een aantal kruiden voor stress verminderen voor je op een rijtje gezet.


Stress Specialist

Beste lezer,

Mijn naam is Jan Heering. Mijn specialisatie is het succesvol aanpakken van emotionele problemen zoals stress.

Ik heb al meer dan 30 boeken over het aanpakken van emotionele problemen, waaronder over stress, geschreven.

In mijn praktijk heb ik vele cliënten geholpen om hun stress en de klachten waar zij last van hadden als gevolg van hun stress vlug op te lossen.

Ik zal heb hieronder de beste kruiden tegen stress op een rijtje gezet. Deze natuurlijke kruiden  tegen stress kunnen je tot rust brengen je en bestrijden klachten van nerveuze oorsprong.

Kruiden tegen stress - Amerikaanse Ginseng
Amerikaanse Ginseng is een medicinale plant die al vele duizenden jaren in Noord-Amerika en sinds enkele eeuwen in China wordt gebruikt om stress te verminderen en energie te geven.

Stress Kruiden Amerikaanse GinsengKruiden tegen stress - Amerikaanse ginsingAmerikaanse Ginseng werkt zowel preventief als genezend. Als dagelijkse doses van het ruwe kruid wordt 1-2 gram voor een volwassene geadviseerd.

Van Amerikaanse Ginseng extracten en/of extractpoeders met een gehalte van 8% ginsenosiden wordt 400-800 mg als dagelijkse dosis geadviseerd.

Amerikaanse Ginseng wordt algemeen als veilig beschouwd, is niet giftig en kent geen onomkeerbare schadelijke bijwerkingen.

Wordt er echter gedurende een langere periode een overdosis ingenomen, dan kan dit leiden tot het Ginseng Abuse Syndrome. Symptomen hiervan zijn: slapeloosheid, verhoogde bloeddruk, lichte depressie, gespannen spieren en vochtophoping.

kruiden tegen stress - Valeriaan
Valeriaan heeft een kalmerende werking. Week de kruiden een nacht lang in het water. Drink drie kopjes van per dag waarvan tenminste één kopje een uur voor het slapen gaan. Gebruik één eetlepel op drie kopjes water.

Lavendel
Lavendel wordt al eeuwen gebruikt ter kalmering van overspannen zenuwen. Daarnaast vermindert het spanninghoofdpijn.

Je kunt etherische lavendelolie kopen reformwinkels. Kies dan voor echt zuivere olie.

Daarnaast kan je ook zelf een aftreksel maken van lavendelbloemen en daarin een bad nemen.

Je kunt spanningshoofdpijn verminderen door enkele druppels olie op de slapen te masseren.

kruiden tegen stress - Meidoorn
Meidoorn heeft ook een kalmerende werking, verhoogt de hartprestatie, normaliseert de bloeddruk en vermindert ritmestoornissen van het hart, die het gevolg zijn van stress.

De werkzame stoffen in Meidoorn zijn flavonoïden ( waaronder rutine), choline (een bouwstof uit het vitamine B-complex) en triperteenzuren.

Door de langzame werking van meidoorn wordt aangeraden om een kuur van minimaal 6 weken aan te houden.

Je kunt zelf thee van meidoorn maken door een handvol gave bloesem en/of gekneusde bessen te overgieten met een halve liter kokend water. Daarna een kwartiertje laten trekken en vervolgens afzeven. Drink drie maal daags een kopje van deze thee.

Je kunt natuurlijk ook kant en klare meidoorn thee en remedies in de natuurwinkel vinden.

St. Janskruid

Stress Kruiden Sint Janskruidkruiden tegen stress St. JanskruidHet is bekend dat St. Janskruid goed werkt bij het verminderen van stress.

De werkzame stoffen zijn hyperforine en hypercine.
Je kunt thee zette van vers gesneden, bloeiend St. Janskruid kun je thee zetten. Versnipper daartoe een handvol blad en bloemen fijn en overgiet dit mengsel met een halve liter kokend water. Na een kwartiertje trekken is de thee klaar en kan je het zeven.

Drink 3 maal daags een kopje gedurende 2 of 3 weken.

Is er geen mogelijkheid om aan vers St. Janskruid te komen, dan kan je het kopen in de natuurwinkel.

St. Janskruid maakt dat je gevoelig voor zonlicht wordt. Daarnaast moeten gebruikers van medicijnen tegen hart- en vaatziekten, HIV en zware depressies en de conceptiepil St. Janskruid niet gebruiken omdat het kruid de werking van deze medicijnen kan verminderen.

Hop
Hop is slaapverwekkend en werkt enigszins kalmerend.

Gebruik om thee te zetten de kegels die zo vers mogelijk moeten zijn. Gebruik 2 1/2 eetlepel op een halve liter kokend water en laat 15 minuten trekken.

Pluk je verse hop, doe dan handschoenen aan. Verse hop maakt namelijk blaren op de huid en jeukt enorm na contact met de huid. Drink 3 kopjes per dag.Alternatief voor het met kruiden stress oplossen

In het Verre Oosten al meer dan 5000 jaar bekent dat je lichaam niet alleen botten, spieren, pezen, organen en bloed bestaat. Je lichaam heeft namelijk ook een energiesysteem.

Door dit energiesysteem stroomt je levensenergie. Je levensenergie wordt in het Verre Oosten ‘Chi’ genoemd.

Bij onder andere acupunctuur en acupressuur wordt van deze kennis gebruik gemaakt en wordt getracht het stromen van de levensenergie te stimuleren om op deze manier lichamelijke en mentale klachten op te lossen.

Als gevolg van onverwerkte emoties en stress ontstaan verstoringen in je energiesysteem. Hierdoor gaat je levensenergie steeds minder stromen.

Des te minder je levensenergie stroomt, des te meer zal je van psychische en lichamelijke klachten last hebben.

Kan je echter de verstoringen in je energiesysteem op lossen, dan kan je stress verdwijnen.

Het oplossen van de betreffende verstoringen in je energiesysteem kan op een relatief eenvoudige manier snel plaatsvinden.

Is dit gebeurt dan zijn de stress symptomen verdwenen én ben je veel stressbestendiger.

Denk je eens in hoe goed jij je dan zult voelen.

Stel je eens voor hoe mooi je leven er dan uitziet!


Wil jij ook je stress  snel achter je laten? Ga dan naar……...

Klik Nu hier om
je stress
op te lossen

Kruiden tegen stress

Geneeskrachtige kruiden tegen stress kunnen helpen om de stress en de daardoor ontstane stresssymptomen te verminderen. Aan welke kruiden tegen stress moet je dan aan denken? Kruiden die hierbij kunnen helpen zijn, onder andere, St. Janskruid, hop, valeriaan en Amerikaanse Ginseng.

Deze rustgevende kruiden stress helpen je om tot rust te komen.

Met Chinese kruiden stress verminderen is ook heel goed mogelijk. Een voorbeelden van  Chinese kruiden tegen stress Jia Wei yao wan. Deze kruiden helpen om te ontspannen en voor een positiever stemming bij stress. Meer informatie kan je hier lezen.

Wil je meer over stresssymptomen weten, ik heb daarover een artikel geschreven waarin ik een groot aantal stresssymptomen op een rijtje zet.

Je kunt door stress hoofdpijnklachten krijgen. In dit artikel ga ik daar dieper op in.

Thee tegen stress is ook een goede optie om stressklachten te verminderen. In een wetenschappelijke onderzoek is aangetoond dat groene thee tegen stress werkt.


Wil jij ook je stress  overwinnen? Ga dan naar……...

Klik Nu hier
voor stress overwinnen

Wil je dit met kruiden stress verminderen artikel liever downloaden? Klik hier
Entire contents Stress Kruiden copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.
Stress Vermoeidheid


Stress jeuk


Stress symptomen


Morpheus Emotionele Bevrijding Home


Sitemap


Wikipedia

Disclaimer stress kruiden

Show / Hide
Show / Hide