Door stress vermoeidheid?


Stress Vermoeidheid

Heb je last van stress vermoeidheid en heb je daar genoeg van? Ik zal je vertellen hoe het moe zijn door stress ontstaat en wat jij kunt doen om je stress, en daarmee je vermoeidheid, snel aan te pakken.


Jan Heering

Beste lezer,

Mijn naam is Jan Heering. Mijn specialisatie is het op een snelle manier aanpakken van emotionele problemen zoals stress.

Ik heb al meer dan 30 boeken over het aanpakken van emotionele klachten, waaronder over stress, geschreven.

In mijn praktijk heb ik vele cliënten geholpen om hun stress en de klachten waar zij last van hadden als gevolg van hun stress vlug op te lossen.

Ik zal beginnen om de stress symptomen kort voor je op een rijtje te zetten.

Ik zal daarna uitleggen wat onderliggende oorzaak van je stress vermoeidheid is.

Tot slot zal ik laten zien hoe jij de onderliggende oorzaak van stress, en dus van je vermoeidheid, op een relatief eenvoudige manier kunt aanpakken.Wat is stress?

Stress kan omschreven worden als: druk, grote geestelijke druk, geestelijke spanning, onnatuurlijke spanning of overbelasting.

Als gevolg van stress worden er een aantal processen in je lichaam in werking gezet. Zo worden er grote hoeveelheden adrenaline en cortisol (stresshormonen) vrijgegeven.

Hierdoor gaan de bloeddruk en hartslag omhoog, je spieren spannen zich aan, haren gaan rechtop staan (kippenvel), je zintuigen worden scherper je pijngevoeligheid daalt naar een laag niveau.

Je lichaam is hierdoor voorbereid op een gevecht of om op de vlucht te slaan. Dit wordt de vecht- of vluchtreactie genoemd.

Je hebt echter niet alleen stress als gevolg van bedreigingen die echt plaatsvinden. Doorgaans ervaar je stress door (vermeende) bedreigingen waarvan jij denkt dat die zullen gaan gebeuren.

Voorbeelden hiervan zijn; denken dat je te laat zult komen voor een afspraak, dat jij je werk niet op tijd zal afkrijgen, enz.

Je lichaam maakt het niet uit of de bedreiging echt is of ingebeeld. In al de gevallen zal er adrenaline en cortisol worden afgegeven om je lichaam klaar te maken om in actie te komen.

Dus ook de aanleiding van je stress alleen maar denkbeeldig is.

Op zich is het niet erg om af en toe stress te ervaren. Meestal ga je gevolg van stress zelfs beter presteren.

Stress Vermoeidheid

Het is echter ongezond wanneer je vaak of langdurig last hebt van stress.

Je krijgt dan namelijk onvoldoende gelegenheid tot ontspanning en herstel.

Met als gevolg door stress vermoeidheid.Lichamelijke Stress symptomen

Ik heb hier een aantal van de lichamelijke klachten van stress voor je op een rijtje gezet:

 • Aanhoudende vermoeidheid

 • Transpireren.

 • Rugpijn

 • Pijn in de nek

 • Stijve schouders

 • Spierpijn

 • Hartkloppingen

 • Hoofdpijn.
  Je kunt ook last krijgen van spanningshoofdpijn of migraine als gevolg van stress.

  Spanningshoofdpijn is een hoofdpijn waar je al last van hebt wanneer je opstaat. De eerste uren van de dag is dit type hoofdpijn nog niet heel sterk aanwezig. De intensiteit van de pijn neemt echter toe naargelang de dag verstrijkt.

  Bij rust neemt spanningshoofdpijn af of verdwijnt geheel.

  Migraine is zeer intens. Je krijgt dan te maken met een migraineaanval die wel enkele uren kan duren. In sommige gevallen kan een migraineaanval wel dagen aanhouden. Meestal ben je erg misselijk tijdens een aanval en moet je overgeven.

  Je bent tijdens een migraineaanval meestal gevoelig voor licht en lawaai. Na een stressvolle periode is de kans op migraine het grootst.

 • Drukkend gevoel op de borst
  Doordat de borstspieren gespannen blijven ontstaat een pijnlijk, drukkend gevoel

 • Maag en darmklachten
  Als gevolg van stress is het mogelijk dat er klachten aan het spijsverteringskanaal optreden. Dit komt omdat er bloed aan de spijsverteringsorganen wordt onttrokken.

  Als gevolg hiervan kan je last krijgen van misselijkheid of een opgeblazen gevoel. Daarnaast kan je er maag –buikpijn krijgen.

 • Slapeloosheid
  Je kunt als gevolg van stress last krijgen van verschillende slaapproblemen:
  niet of moeilijk in slaap komen
  vroeg wakker worden
  vaak wakker worden

 • Huidproblemen zoals psoriasis, jeuk, roodheid, acne of eczeem.

 • Verhoogde bloeddruk

 • Duizelingen
  Als gevolg van stress kan je ademhaling worden verstoord met duizelingen als gevolg.

 • Verminderde weerstand tegen infectieziektesPsychische stress symptomen

Als gevolg van stress kan je last krijgen van de volgende psychische klachten:

 • Je bent snel van slag

 • Je barst snel in huilbuien uit.

 • Je bent chagrijnig.

 • Je bent voortdurend gehaast.

 • Voor je gevoel sta continue onder druk staat.

 • Je bent schrikachtig.

 • Je hebt last van eenzaamheid

 • Je klaagt veel

 • Je hebt sombere buien.

 • Je hebt moeite om alles wat nodig is te onthouden.

 • Je bent snel afgeleid en kunt nergens je aandacht bij houden.

 • Wat vroeger belangrijk voor je was heeft nu zijn betekenis voor je verloren.

 • Je bent stiller en zwijgzamer geworden of je bent nu juist drukker en bent meer gaan praten.Stress oorzaak

Je kunt last van stress hebben als gevolg van verschillende oorzaken hebben. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Te hoge druk
  Een te zwaar takenpakket, teveel werk of inspanning, te weinig rust en onvoldoende tijd om je te ontspannen.

 • Geen ondersteuning

 • Te weinig druk
  Te weinig verantwoordelijkheid, geen uitdaging op het werk.

 • Verlies van controle
  Verlies van inspraak in situatie op het werk of thuis, pensionering, het afhankelijk zijn van bureaucratische instellingen.

 • Ingrijpende gebeurtenissen
  Een traumatische ervaring, een ernstige kwaal, een zware operatie, het sterven van een dierbare, een echtscheiding of invaliditeit.Vrij van Stress en Stress Vermoeidheid

Stress vermoeidheid tipsStress vermoeidheid tips foto door Ksenia Varapaeva op Unsplash

Denk je eens in hoe goed jij je zult voelen zonder al je stress en die vervelende stress vermoeidheid.

Verlost van die vermoeidheid door stress kan jij eindelijk weer goed voelen. En weer vol energie zijn.

Je kunt dan je leven weer op pakken.

Stel je eens voor hoe mooi je leven er dan uitziet.

Je stress vermoeidheid heb je dan opgelost en het leven lacht je weer toe!
Wat niet werkt om je stress en vermoeidheid op te lossen

Er worden vele tips gegeven voor het reduceren van stress en het verminderen van je vermoeidheid. Ik heb een aantal van deze, goed bedoelde, tips voor je op een rijtje gezet en zal tevens aangeven waarom deze tips niet werken.

 • Praten over je stress
  Praten over je stressgevoelens kan je een gevoel van bevrijding geven. Echter praten lost echter niet de oorzaak van je stress op. Je stress blijft dus iedere keer weer terugkomen. En je blijft maar vermoeid. last krijgen van stress
 • Ontspanningsmethodes
  Er wordt vaak aangeraden dat je je meer moet ontspannen. De methodes die hiervoor vaak worden aangeraden zijn: luisteren naar natuurgeluiden of ontspanningsmuziek, Yoga les nemen, ademhalingsoefeningen of relaxatietechnieken. Door deze manieren kan je inderdaad op dat moment je meer ontspannen voelen en daardoor denken dat je iets aan je stress hebt gedaan. Je stress blijft iedere keer toch weer opspelen en je vermoeidheid wordt er niet minder door.
 • Je stress uiten
  Eén van de adviezen die wel wordt gegeven om iets aan je stress te doen is om stoom af te blazen. Dit kan je in de natuur doen of bijvoorbeeld met sporten. Kies je ervoor om het in de natuur te doen, dan kan je gaan wandelen op een verlaten plek in het bos, in open weiden of op een verlaten strand en dan al de spanning uit je lijf te schreeuwen. Kies je ervoor om het met sporten te doen, dan kan je heel hard gaan rennen om je spanning eruit te lopen of een tijdje hard op een boksbal slaan. Door het op deze manier uiten van je spanning kan jij een gevoel van ontspanning ervaren. Helaas krijg je ondanks al je inspanningen al weer heel snel last van die vervelende stressgevoelens.
 • Kruiden
  Er wordt soms aangeraden om kruiden te gebruiken om stress tegen te gaan. Voorbeelden van deze kruiden zijn: St. Janskruid, meidoorn, lavendel, knoflook en salie. Kruiden kunnen inderdaad stress reduceren, het zijn echter geen wondermiddelen en het duurt enige tijd voordat je de resultaten zult bemerken.
 • Goedbedoelde tips
  Er worden vele, goedbedoelde tips, gegeven om vermoeidheid te verminderen. Hieronder een overzicht: Beweeg dagelijks minimaal 30 minuten, ga bijvoorbeeld wandelen of fietsen Ga dagelijks minstens 15 minuten naar buiten Eet gezond en gevarieerd met voldoende groente en fruit Zorg voor voldoende nachtrust en regelmaat Zorg ervoor dat je omgeving rustig is om stress te vermijden Blijf leuke dingen doen Deze, goedbedoelde, tips zullen helaas niet kunnen helpen om de oorzaak van stress vermoeidheid niet kunnen oplossen
De bovenstaande manieren werken niet of langzaam omdat de onderliggende oorzaak van stress vermoeidheid niet wordt opgelost.De stress oorzaak

Het is in het Verre Oosten al meer dan 5000 jaar bekend dat je lichaam niet alleen botten, spieren, pezen, organen en bloed bestaat. Je lichaam heeft namelijk ook een energiesysteem.

Door dit energiesysteem stroomt je levensenergie. Deze levensenergie wordt in het Verre Oosten ‘Chi’ genoemd

In een Chinees boek dat meer dan 5000 jaar geleden is geschreven wordt de werking van het energiesysteem al aangeduid.

Onder andere bij acupunctuur en acupressuur wordt van deze kennis gebruik gemaakt en wordt getracht het stromen van de levensenergie te stimuleren om zo lichamelijke en mentale klachten te verhelpen.

Je zult je over het algemeen goed voelen wanneer jouw levensenergie vrij kan stromen. Je ervaart dan wel emoties, meestal positief en soms negatief, maar die verdwijnen na verloop van tijd weer.

Je hebt dan geen last van aanhoudende stress en vermoeidheid.

Als gevolg van onverwerkte emoties en stress ontstaan verstoringen in je energiesysteem. Hierdoor wordt het stromen van levensenergie steeds meer tegengegaan.

Des te minder je levensenergie stroomt, des te meer zal je van psychische en lichamelijke klachten last hebben.

Het is daarom van belang dat je gaat inzien dat jouw onbegrijpelijke vermoeidheidsklachten ‘slechts’ de gevolgen zijn van het verminderd stromen van je levensenergie.

Daarom blijf je dan ook last houden van je stress en de stress vermoeidheid die daardoor is ontstaan.

Daardoor werkt het praten over je klachten, ademhalingsoefeningen, Yoga, enz. dan ook niet om je klachten te verhelpen.

Kan je echter de verstoringen in je energiesysteem op lossen, dan is het mogelijk dat je stress en de vermoeidheid die daardoor is ontstaan zullen verdwijnen.

Het oplossen van deze verstoringen in je energiesysteem kan op een relatief eenvoudige manier snel plaatsvinden.

Wil jij ook je stress en stress vermoeidheid snel achter je laten? Ga dan naar……...

Klik Nu hier om
stress en stress vermoeidheid
op te lossen


Rust na lange periode stress is aan te bevelen. Je geeft jezelf hiermee de gelegenheid om geestelijk en lichamelijk op adem te komen. Vermoeidheidsklachten door stress zal waarschijnlijk door de rust verdwijnen.

De stress vermoeidheid symptomen die hierboven zijn beschreven zullen verdwijnen na voldoende rust en bij behandeling met werkzame methodes. Hiervoor raad ik methodes aan die gebaseerd zijn op Energie Therapie. Hiermee wordt de onderliggende oorzaak van je stress opgelost.


Bij stress vermoeidheid vitamines innemen is raadzaam. Als gevolg van de stress heb je extra vitamines  nodig. Naast stress vermoeidheid keelpijn krijgen door de stress is mogelijk. Stress heeft immers een grote impact op je lichaam.

Door stress last krijgen van slapeloosheid en moe zijn komt vaak voor. Door het gebrek aan slaap kom je niet meer tot rust en ben je niet meer in staat om te herstellen van al die stressgevoelens.

Rust na een lange periode van stress is heel belangrijk. Wanneer de stress voorbij is, dan is het essentieel dat je voldoende rust neemt om op adem te komen.
Gezonde pil tegen stress

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de 'Natuur Pil' goed helpt om stress te verminderen. Dit is geen stress medicatie, het is tijd die je doorbrengt in de natuur.

Drie maal per week 10 mintuten of langer in de natuur doorbrengen vermindert stress flink. Wil je hier meer over weten, dat kan je hier lezen.

Entire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.
Stress Kenmerken


Stress symptomen


Sitemap


Morpheus Emotionele Bevrijding Home


Wikipedia

Disclaimer Stress vermoeidheid

Auteur: Jan Heering

Jan Heering is inmiddels meer dan 20 jaar coach en auteur. Hij is  gespecialiseerd in het snel oplossen van angst, stress en negatieve gedachten. Hij heeft meer dan 30 boeken op zijn naam staan.