Dit zijn de Paniekstoornis Symptomen


Paniekstoornis Symptomen

Wat de symptomen zijn van een paniekstoornis heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet. Ik zal tevens uitleggen wat je kunt doen om de oorzaak van je paniekstoornis op te lossen.


Beste lezer,

Mijn naam is Jan Heering. Mijn specialisatie is het succesvol aanpakken van emotionele problemen zoals angststoornissen.

Ik heb al meer dan 20 boeken over het aanpakken van emotionele problemen, waaronder over paniekaanvallen, op mijn naam staan.

In mijn praktijk heb ik vele cliënten geholpen om hun angst en paniek vlug op te lossen.

Ik heb hieronder om te beginnen de paniekstoornis symptomen voor je op een rijtje gezet.

Daarna zal ik vertellen hoe je snel je klachten kunt aanpakkenWat is een paniekstoornis

Er wordt gesproken van een paniekstoornis wanneer je in korte tijd terugkerende aanvallen van hevige angst en paniek hebt.

Deze paniekaanvallen beginnen meestal onverwacht en zonder aanwijsbare aanleiding.

Paniekstoornis Symptomen

In veel gevallen komt het voor dat je nadat je een paniekaanval hebt gehad de angst ontwikkeld om de volgende om een paniekaanval te krijgen.

Als gevolg hiervan kan je vermijdingsgedrag gaan vertonen om zo te proberen om alle situaties die een risico met zich meedragen te mijden.

Dit wordt agorafobie of pleinvrees genoemd. Er is dan sprake van paniekstoornis met agorafobie.Paniekstoornis Symptomen zijn

  Tijdens een paniekaanval heb je het gevoel dat je iets verschrikkelijks overkomt.

  Je angst is zo hevig dat je bang bent om de controle te verliezen, gek te worden of denkt te sterven.

  Je krijgt dan last van hartkloppingen.

  Je hebt pijn in de borst.

  Je hebt een gevoel van ademnood of verstikking.

  Je wordt licht in het hoofd en krijgt het gevoel flauw te gaan vallen

  Je hebt last van misselijkheid.

  Je begint te trillen.

  Je handen tintelen of voelen verdoofd aan.

  Je hebt opvliegers of koude rillingen.

  Na een aanval ben je bang en in de war. Je begrijpt niet wat er aan de hand is.

  Je verkeert continue in angst en vertoont vermijdingsgedrag om maar niet met jouw angst geconfronteerd te worden.
Wat niet helpt om iets aan paniekstoornis symptomen te doen

Er worden op het internet vele adviezen gegeven om de kans op paniekstoornissen te verminderen. Ik heb hier een aantal van deze methodes voor je op een rijtje gezet.

Ik zal daarna uitleggen waarom deze methodes niet werken en wat wel een oplossing is om met succes je klachten aan te pakken.

 • Praten over je klachten
  Over je angst en de paniekaanvallen praten kan je een gevoel van opluchting geven. Helaas lost praten over je klachten de oorzak van je aandoening niet op. Je paniekaanvallen blijven op de meest onvoorspelbare momenten opkomen.

 • Ademhalingsoefeningen
  Er wordt wel het advies te geven om door middel van ademhalingsoefeningen je angsten te verminderen. Helaas lukt dit op deze manier lang niet altijd. Mocht je er al aan denken wanneer een paniekaanval de kop op steekt.

 • Medicatie
  Voorbeelden van medicatie waarvoor soms wordt gekozen om paniekstoornis symptomen te verminderen zijn:

  Benzodiazepines
  Benzodiazepines hebben een angst en emotie dempende werking. Ze worden vooral voorgeschreven door huisartsen en psychiaters. Bij een acute aanval kunnen Benzodiazepines binnen een twintigtal minuten gaan werken.

  Gebruikte benzodiazepines zijn onder andere: Oxazepam, Seresta, Librium (Chloordiazepoxide), Valium (Diazepam), Xanax (Alprazolam), Tranxene (Cloorazepate dipotassium), Temazepam en Temesta (Lorazepam)

  Antidepressiva
  Dit zijn medicijnen die vaak worden voorgeschreven als men paniek- / angst-klachten heeft in combinatie met depressieve klachten heeft. Een nadeel van antidepressiva is dat het weken kan duren voordat de middelen werkzaam zijn.

  Veel voorgeschreven antidepressiva bij angstaanvallen zijn: Anafranil, Fevarin of Fluvoxamine, Seroxat, Fluoxotine of Prozac.

  Bèta blokkers
  Bèta blokkers worden regelmatig voorgeschreven bij angst voor auto rijden, specifieke sociale angstklachten en bij hartkloppingen

  Veel voorgeschreven Bèta blokkers bij angstaanvallen zijn: Propranolol, Atenolol en Inderal.

  Nadelen van medicatie zijn de bijwerkingen zoals: bloeddrukverlaging, bloedsuikerdaling, nachtmerries, depressie, duizeligheid, gezichtsstoornissen, hartkloppingen, hartritmestoornissen, hoofdpijn en huidreacties.

  Een ander belangrijk nadeel van medicatie is natuurlijk dat slechts de symptomen worden onderdrukt en niet de onderliggende oorzaak van de klachten wordt opgelost.

 • Cognitieve therapie
  Cognitieve therapie is vooral gebaseerd op het model van Clark. Hierbij wordt een paniekaanval beschouwd als een misinterpretatie van de prikkel die je ervaart waardoor angst ontstaat.

  Als gevolg van deze angst ga je, onder andere, sneller ademhalen en zweten waardoor andere lichamelijke symptomen gaan opspelen. Met als gevolg dat je angst veel heviger wordt.

  Een cognitieve therapeut zal je bijstaan in de poging om je irrationele gedachten te veranderen. Helaas is dit gemakkelijker gezegd dan gedaan en zijn er vele sessies nodig om tot een resultaat te komen.  De Oorzaak van je paniekstoornis symptomen oplossen

  In het Verre Oosten is deer dan 5000 jaar bekend dat je lichaam niet alleen botten, spieren, pezen, organen en bloed bestaat. Men weet daar namelijk al zo lang dat je lichaam ook een energiesysteem heeft.

  Door dit energiesysteem stroomt je levensenergie. Deze levensenergie wordt in het Verre Oosten ‘Chi’ genoemd.

  In een Chinees boek van meer dan 5000 jaar oud wordt de werking van het energiesysteem beschreven.

  Onder andere bij acupunctuur en acupressuur wordt van de kennis over het energiesysteem gebruik gemaakt. Er wordt bij deze methodes getracht aandoeningen op te lossen door het stromen van de levensenergie te bevorderen.

  Is jouw energiesysteem vrij van verstoringen, dan zal jij je over het algemeen goed voelen. Je bent dan meestal positief gestemd en hebt dan zeker geen last van hevige angstaanvallen die op de meest onverwachte momenten beginnen.

  Als gevolg van onverwerkte emoties ontstaan verstoringen in je energiesysteem. Door deze verstoringen gaat je levensenergie steeds slechter door je energiesysteem stromen.

  Des te minder je levensenergie stroomt, des te meer zal je last krijgen klachten zoals terugkerende paniekaanvallen.

  Het is van belang dat je gaat inzien dat jouw onbegrijpelijke gedachten, paniekaanvallen en gedrag ‘slechts’ de gevolgen zijn van de verstoringen in je energiesysteem.

  Als gevolg van deze verstoringen werkt het praten over je klachten, therapie, medicatie, ademhalingsoefeningen, vermijdingsgedrag, enz. dan ook niet om je klachten te verhelpen.

  Je blijft dan ook last houden van die aanvallen. Hoezeer je ook tracht om er van af te komen. En welk vermijdingsgedrag je ook gaat vertonen.

  Ben je echter in staat om de verstoringen in je energiesysteem op te lossen, kunnen je angsten verdwijnen.

  Het oplossen van deze verstoringen in je energiesysteem kan op een relatief eenvoudige manier snel plaatsvinden.

  Wil jij ook weten hoe je paniekstoornissen kunt aan pakken? Ga dan naar………

  Klik Nu hier
  om paniekaanvallen
  op te lossen
  Paniekstoornis


  Paniekstoornis behandeling


  Paniekstoornis Symptomen Disclaimer


  Morpheus Home


  Wikipedia


  Entire contents Paniekstoornis Symptomen copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.