Last van
passieve faalangst?


Passieve faalangst

Als gevolg van dit type faalangst probeer je iedere keer weer de voorbereiding zoveel mogelijk uit gaat stellen. Ik zal je straks vertellen hoe je dit type faalangst kunt stoppen.


Beste lezer,

Mijn naam is Jan Heering. Ik ben specialist in het succesvol aanpakken van angst om te falen.

Ik heb inmiddels meer dan 30 boeken over het aanpakken van emotionele problemen, waaronder over faalangst, op mijn naam staan.

In mijn praktijk heb ik velen geholpen om hun angst om te falen achter zich te laten.

Ik zal je hier eerst kort uitleggen wat de symptomen van passieve faalangst zijn.

Daarna zal ik je vertellen wat de onderliggende oorzaak van je angst is en hoe jij je angst snel achter je kunt laten.

Passieve Faalangst Symptomen

Je tracht door vermijding je angst te ontlopen. Je gaat bijvoorbeeld uitstelgedrag vertonen. Hierbij zoek je steeds weer iets anders dat zogenaamd belangrijker is dan je voor te bereiden. Bijvoorbeeld even de mail checken, chatten of met vrienden bellen.

Het lukt je maar niet om te beginnen met je voorbereiding. En als je wel de eerste stap hebt gezet, dan ben je snel weer afgeleid.

Je bent zo bang voor een eventueel teleurstellend resultaat dat het je maar niet lukt om te beginnen met je voorbereiding. En als je wel de eerste stap hebt gezet, dan ben je snel weer afgeleid.

Ander gedrag dat je gaat vertonen als gevolg van je angst is weg dromen of moeilijke stukken overslaan. Je kunt ook proefwerken vergeten of je wordt vlak voordat je aan de bak moet ziek.

Voorbereiden doe je op het allerlaatste moment. Vlak voordat de prestatie moet worden geleverd raak je in paniek. Je weet immers dat je voorbereiding verre van optimaal is geweest.

En het gevolg van je angst en de gebrekkige voorbereiding is, inderdaad, dat je weer gaat falen.

Deze vorm komt ook voor bij faalangst volwassenen, iets wat niet algemeen bekend is.

Vrij van passieve faalangst

Verlost van je angst ben je eindelijk in staat om ontspannen te presteren én je voor te bereiden.

Jij kunt dan eindelijk weer goed voelen.

Stel je eens voor hoe je leven er dan uitziet.

Hoe goed jij dan zal voelen.Wat niet werkt

Over je angst praten geeft je misschien wel een gevoel van opluchting. Je angsten steken echter weer de kop op zodra je moet gaan presteren.

Trachten je angst te onderdrukken werkt averechts. Je angst om te falen wordt hierdoor alleen maar heviger.

Over je angsten in je dagboek schrijven lucht misschien op, maar lost niets op.

Ademhalingsoefeningen kunnen je doen ontspannen. Echter als het moment daar is vergeet je deze oefeningen toch te doen. En als je ze wel doet, dan werken ze niet op dat moment.

Een pilletje voor de zenuwen is meestal ook geen goede oplossing omdat je daar suf van wordt en het je dan niet meer lukt om nog helder te kunnen denken.

Faalangsttrainingen helpen meestal slechts in beperkte mate of in het geheel niet.

Goed bedoelde tips zoals: stel realistische en concrete doelen, stel tussendoelen, spoor irrationele redeneringen op en fouten maken is niet erg zijn slechts goed bedoelde tips. Ze zorgen er niet voor dat jij je angst achter je kunt laten.
De bovenstaande manieren om van je klachten af te komen, werken niet of langzaam omdat de oorzaak van je passieve faalangst niet wordt opgelost.Passieve Faalangst oorzaak

Je lichaam bestaat niet alleen uit botten, spieren, pezen, organen en bloed. Je lichaam heeft ook een energiesysteem. Door dit energiesysteem kan de energie van je lichaam stromen.

Het is gebleken dat je emotionele gezondheid verbonden is met het stromen van energie door het energiesysteem van je lichaam.

In de Oosterse wereld is dit al vele honderden jaren bekend. Onder andere bij acupunctuur wordt van dit verschijnsel gebruik gemaakt.

Door het energiesysteem van je lichaam hoort energie vrij te stromen. Dat is je natuurlijke staat.

Echter door oorzaken zoals onverwerkte emoties en emotionele trauma’s gaat de energie moeizamer door je energiesysteem stromen.

En des te minder je energieën door je energiesysteem stromen, des te meer voel jij de gevolgen. Deze gevolgen voel je in de vorm van emotionele klachten. In jouw geval dus in de vorm van die passieve faalangst.

Daarom moet je gaan beseffen dat jouw onbegrijpelijke en onverklaarbare angsten, gedachtes en gedragingen zoals uitstelgedrag ‘slechts’ een gevolg zijn van beschadigingen en blokkades in je energiesysteem.

Daardoor blijf je dan ook last houden van je angst om te falen. En daarom helpt praten over je klachten, onderdrukken van je angsten, faalangsttrainingen, enz. niet om van je aanvallen af te komen.

Door het oplossen van de verstoringen in het energiesysteem van je lichaam ben jij in staat om op een eenvoudige en snelle manier je klachten aan te pakken.

Wil je weten hoe jij ook je passieve faalangst vlug achter je kunt laten? Ga dan naar ...

Klik NU hier
voor passieve faalangst oplossingen
Disclaimer
Faalangst OverwinnenEntire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.Show / Hide
Show / Hide

Auteur: Jan Heering

Jan Heering is inmiddels meer dan 20 jaar coach en auteur. Hij is  gespecialiseerd in het snel oplossen van angsten en stress. Hij heeft meer dan 30 boeken op zijn naam staan.

Jan Heering