Faalangst volwassenen 
overwinnen doe je zo

Faalangst volwassenen Symptomen

Psychische symptomen

Faalangst volwassenen symptomen

Er is sprake van faalangst volwassenen wanneer je irrationeel bang bent om te falen. Of als jij blokkeert als ten gevolge van je angst.

Het is letterlijk de angst om te niet te slagen. Je bent bang dat je faalt. Dat er een fiasco volgt ondanks een goede voorbereiding.

Je hebt last van angsten vooraf. Gedachten als 'Het zal me niet gaan lukken’ en ‘ik krijg vast weer een black out' heb je al lang van te voren.

Je hebt een negatief beeld van jezelf. Een compliment kan je maar moeilijk aannemen.

Fouten maken vind je heel erg.

Je hebt perfectionistisch gedrag.

De angst om te falen heb je alleen wanneer er iets van je verwacht wordt. En waarna je wordt beoordeeld zoals bijvoorbeeld een (rij) examen.Lichamelijke symptomen

Lichamelijke symptomen waarvan je last kunt krijgen zijn, onder andere:

zweten, rood worden, hartkloppingen, hoofdpijn, trillen, niet meer uit je woorden kunnen komen, maagpijn of buikpijn en veel naar het toilet moeten.


Faalangst Volwassenen Overwinnen

Faalangst volwassenen overwonnenFaalangst overwonnen foto door Marina Piano op Unsplash

Verlost van je klachten kan jij eindelijk vrij en gelukkig door het leven gaan.

Vrij van jouw aandoening kan jij je dan eindelijk weer ontspannen en rustig voelen.
Ook als je moet presteren!

Je kunt je leven weer oppakken.

Stel je eens voor hoe je geweldig leven er dan uitziet.

Hoe goed jij je dan zal voelen.

Wat je allemaal kan doen en durft te doen!
Wat je hebt gedaan maar wat niet heeft gewerkt


Over je angstgevoelens praten lucht misschien (even) op. Maar, zoals je zelf al hebt gemerkt lost het je klachten niet op.

De confrontatie aangaan met je angst om te falen werkt averechts. Je krijgt dan nog meer last van je angst.

Behandeling vanuit de reguliere geneeskunde is meestal een slepend proces. En ook een psychisch pijnlijk proces bij het gebruik van Exposure (blootstelling) techniek.

De meeste alternatieve geneeswijzen werken dikwijls traag, als ze al werken.
De bovenstaande manieren om je klachten aan te pakken werken niet of langzaam omdat de oorzaak van jouw faalangst niet wordt weggenomen.Faalangst volwassenen oorzaak

Faalangst volwassenen oorzaak

Angst om te falen wordt veroorzaakt door onverwerkte emoties en emotionele incidenten uit het verleden.

Sinds enige jaren zijn er nieuwe inzichten ontstaan dat deze onverwerkte emoties verstoringen veroorzaken in het energetisch systeem van je lichaam.

Je lichaam heeft  namelijk een energie systeem. De energie die hierdoor stroom wordt levensenergie genoemd. In het Verre Oosten is dit al vele duizenden jaren bekend, daar wordt deze energie Ka of Chi genoemd. 

Hier in het Westen heeft het lang geduurd voordat deze kennis bekend is geworden.

Nu wordt bij een nieuwe vorm van psychologie, Energie Psychologie, gebruik gemaakt van deze kennis. Hierdoor is het nu mogelijk om zelfs de meest hardnekkige vormen van zware faalangst op te lossen.

Als gevolg van de verstoringen in het energie systeem van je lichaam wordt je keer op keer geconfronteerd met je angst om te falen.

Ondanks alles wat je doet om er vanaf te komen.

Ondanks alle faalangst tips die je opvolgt.

Ondanks alles wat je doet om het te vermijden.

Het hoeft echter niet zo te blijven!


Vrij van faalangst volwassenen

Last van faalangst als volwassene hebben is heel vervelend. Wordt de oorzaak van angst om te falen, de verstoringen in het energie systeem van je lichaam, verholpen dan ben jij vrij van je angstgevoelens.

Vrij van faalangst volwassenenVrij van faalangst volwassenen foto door Philipp Lansing op Unsplash

Het oplossen deze verstoringen gaat snel is relatief eenvoudig.

Achteraf kan je de angstgevoelens niet meer goed voorstellen.

Het lijkt dan allemaal ver weg en als van een ander.

Je bent dan in staat om weer vrij door het leven te gaan.

En kan je op een ontspannen manier goed presteren.

Stel je eens voor hoe goed jij je dan zult voelen.

Denk je eens in hoe mooi je leven er dan uitziet!Wil jij weten hoe jij je faalangst kunt oplossen? Ga dan naar...

Klik hier voor oplossingen
om je faalangst
snel achter je te laten

Faalangst volwassen werk gerelateerd

Faalangst volwassenen werk gerelateerd.

Faalangst volwassen werk gerelateerd komt vaker voor dan men algemeen aanneemt. Er zijn tal van situaties op het werkgebied waarbij je angst op kan spelen. En ga je vaak onder je niveau presteren.

Hierdoor kunnen lastige situaties ontstaan. Met name uitstelgedrag kan je maken dat je niet goed voorbereid voor de dag kan komen. Met een ongewenst resultaat tot gevolg.

De faalangst volwassenen symptomen waarvan je als gevolg van je angst last krijgt kan je vlug en relatief eenvoudig oplossen met methodes die gebaseerd zijn op Energie Psychologie.

Als gevolg van actieve faalangst volwassenen ga je je juist overdreven inzetten om maar goed te presteren. Active faalangst zorgt ervoor dat je je juist heel goed, misschien wel te goed, gaat voorbereiden. Dit lijkt zo op het eerste gezicht positief. Echter, de angstgevoelens waardoor je dit gaat doen zijn niet fijn.

En doordat je je zo overdreven inzet bestaat het gevaar dat je te weinig tijd neemt voor ontspanning en dat je opgebrand bent voordat je de prestatie moet leveren.


EMDR faalangst volwassenen

EMDR faalangst volwassenen is een methode waarmee jouw faalangst overwonnen kan worden. Nadeel hiervan is dat je hiervoor naar een therapeut moet. Dit is geen methode die je zelf wilt doen.

Het voordeel van methodes op basis van Energie Psychologie is dat je hiermee faalangst zelfhulp kunt toepassen. Met een faalangst boek voor volwassenen dat één van deze methodes uitlegt kom je meestal al heel ver.


Wil jij weten hoe je faalangst kunt oplossen? Ga dan naar...

Klik hier voor oplossingen
om je faalangst 
snel te verhelpen
Faalangst coach

Een faalangst coach kan je verder helpen wanneer je tegen blokkades oploopt bij faalangst zelfhulp. Wanneer je gebruik maakt van methodes gebaseerd op Energie Therapie, dan is het meestal voldoende om zelf aan de slag te gaan om je klachten op te lossen. Slechts in enkele gevallen is het nodig om samen met een faalangst coach je klachten aan te pakken.


Faalangst test

Een faalangst test kan je doen wanneer je twijfelt als je last hebt van faalangst. Echter, wanneer je er al nadenkt over zo'n test, dan weet je eigenlijk al dat je last hebt van faalangst.


Negatieve faalangst

Negatieve faalangst overwinnen

Negatieve faalangst is de vorm van angst om te falen die tegen je werkt. Je gaat minder goed presteren als gevolg van je angst.

Faalangst soorten zijn cognitieve faalangstsociale faalangst en motorische faalangst.

Gelukkig zijn alle soorten faalangst relatief eenvoudig op te lossen.Passieve faalangst - Actieve faalangst

Bij faalangst onderscheiden we passieve faalangst en actieve faalangst.

Passieve faalangst

Passieve faalansgt

Passieve faalangst volwassenen maakt dat je zoveel mogelijk probeert te vermijden wat je eigenlijk moet doen. Je gaat uitstellen. En zoekt zoveel mogelijk afleiding, bijvoorbeeld op social media of door het binge watchen op Netflix. Passieve faalangst aanpakken kan gelukkig ook vlug gedaan worden.


Actieve faalangst

Bij actieve faalangst ga je juist heel hard aan de slag om maar niet met je angstgevoelens geconfronteerd te worden. Sommigen zien dit als positieve faalangst.

Het is echter ook onaangenaam wanneer je hier last van hebt door de angstgevoelens. De kans is aanwezig dat je doordat je te hard werkt aan je voorbereiding je opgebrand bent voordat je de prestatie moet neerzetten.


Faalangst in je werk

Faalangst in je werk is heel vervelend. Als gevolg daarvan ga je minder presteren en probeer je verantwoordelijkheden weg te schuiven of te ontlopen. Hierdoor kan faalangst je carrière flink negatief beïnvloeden.


Wat te doen tegen faalangst?

Wat kan je het beste doen tegen faalangst? Het beste dat je tegen faalangst kunt doen is je angstgevoelens aanpakken met methodes die gebaseerd is op de principes van Energie Therapie.

Deze methodes geven een beter resultaat dan bijvoorbeeld cognitieve gedragstherapie.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat Energie Therapie methodes zoals bijvoorbeeld EFT sneller werken dan gangbare therapie methodes.

Het is mijn ervaring dat deze methodes het snelste resultaat geven en het gemakkelijkste toe te passen zijn.

Faalangst komt niet meer de kop op steken wanneer je de verstoringen in je energie systeem hebt opgelost.

De vicieuze cirkel is dan doorbroken. Je kunt dan presteren zonder angst en wat vroeger spannende situaties voor je zouden zijn heb je nu geen moeite meer. 

Je weet nu dat je dan goed presteert. 

Dat vertrouwen in jezelf zal ervoor zorgen dat je op een ontspannen manier goed zal presteren en het gewenste resultaat zal behalen.Entire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.

Home


Sitemap


Wikipedia


FaalangstDisclaimer faalangst volwassenen
Auteur: Jan Heering

Jan Heering is inmiddels meer dan 20 jaar coach en auteur. Hij is  gespecialiseerd in het snel oplossen van angsten en stress. Hij heeft meer dan 30 boeken op zijn naam staan.

Jan Heering faalangst coach