Wat te doen tegen faalangst?

Wat te doen tegen faalangst?

Wat te doen tegen faalangst?

Wil jij weten wat te doen tegen faalangst? Ik heb hier een aantal faalangst tips voor je waarmee jij je angst kunt verminderen.

Als je deze tips opvolgt, dan ben je al in staat om met veel minder angst aan de slag te gaan. Zodat jij veel beter kunt presteren.

Verder zal ik uitleggen wat nu eigenlijk de echte oorzaak van je angst om te falen is en wat jij daar tegen kunt doen.

Eerst zal ik in het kort ingaan op de faalangst symptomen.


Lichamelijke faalangst symptomen

Faalangst lichamelijke symptomen herkennen.


De lichamelijke klachten die door faalangst ontstaan zijn, onder andere:
Zweten, misselijk gevoel, droge mond, trillende handen en knieën, rood worden, maag- of buikpijn, versnelde hardslag, vaak naar het toilet moeten, hoofdpijn, je hart sneller gaat kloppen door je angstgevoelens.Je kunt ook als gevolg van je angst een volledige black out hebben waarbij je niets meer weet.Psychische faalangst symptomen

Wat te doen tegen faalangst? Nou, dit!

Psychische faalangst symptomen zijn onder andere:

Piekeren, wanhopig gevoel, agressief worden of de clown spelen, concentratieproblemen, doemdenken, geïrriteerdheid, negatief zelfbeeld en last hebben van niet helpende gedachten.

Wat te doen tegen faalangst tips

Door het opvolgen van de onderstaande praktische faalangst tips kan je heel wat doen om je faalangst te verminderen.

Begin op tijd met je voorbereiding

Als je te laat met je voorbereiding begint schep je spanningen die helemaal niet nodig zijn. En die je al helemaal niet wilt hebben. Deze spanning maakt dat je faalangst alleen maar sterker wordt.


Maak daarom van te voren een goede planning zodat je voldoende tijd hebt voor een goede voorbereiding. Je kunt dan de rust bewaren door je aan je planning te houden.

Tips voor faalangst - Stop met doemdenken

Je weet zelf ook wel dat het geen zin heeft het om keer op keer al die rampscenario’s door je hoofd te laten gaan. Want je kunt toch al heel veel?

In principe kan iedereen leren wat jij moet leren en doen wat jij moet doen. Dan moet jij het toch ook kunnen?

Maak tijd voor ontspanning

Als gevolg van je angst is het mogelijk dat jij steeds langer en harder gaat werken om je op die manier goed mogelijk voor te bereiden. Echter, wanneer je niet voldoende ontspanning gaat inlassen, dan werkt dit alleen maar averechts. Als gevolg van te weinig ontspanning zal je de stof die je moet doorwerken veel minder goed kunnen opnemen.

Neem daarom regelmatig tijd voor een pauze. Ga tijdens zo’n pauze ook even naar buiten om een rondje te lopen. De frisse lucht zal je goed doen.

Tips bij faalangst - Schat jezelf niet te laag in

Bega niet de fout om jezelf te laag in te schatten. En als gevolg daarvan de doelen die je gaat stellen daardoor te laag te houden. Het resultaat hiervan is dat je altijd onder je echte niveau zult presteren. En dat wil je toch niet?!Tips tegen faalangst - Fouten maken mag

Onthoud dat het niet erg is wanneer je een fout maakt. Van fouten maken leer je. Iedereen maakt fouten, zelfs de meest succesvolle mensen hebben fouten gemaakt. Je moet er op een andere manier naar kijken gaan. Dat een fout je de een mogelijkheid om beter te worden. En wanneer jij beter wordt, dan komt het uiteindelijk helemaal goed.


Faalangst oorzaak oplossen

Volgens de nieuwste opvattingen is de onderliggende oorzaak van faalangst te vinden in onverwerkte, onbewuste, emoties.

Deze onverwerkte emoties zijn de veroorzakers van verstoringen in het in het energiesysteem van je lichaam waardoor bij jou faalangst ontstaat.

En omdat deze emoties onbewust zijn, heb jij er geen idee van dat ze er zijn. En welke emoties dan onverwerkt zijn.

Zolang door dit energiesysteem van je lichaam emoties vrij kunnen stromen voel jij je over het algemeen goed. Emoties komen en emoties gaan.

Zijn er echter verstoringen op in je energiesysteem, dan kan je last krijgen faalangstgevoelens en negatieve gedachten.

Het is dus belangrijk dat je begrijpt dat jou angstgevoelens en die vreemde irrationele gedachten het gevolg zijn van blokkades in het energiesysteem van jouw lichaam

Door deze blokkades in je energiesysteem heb je keer op keer weer last van die vervelende faalangst die je iedere keer weer parten speelt.

Dit is dan ook de reden waarom het onderdrukken van je angst om te falen niet werkt. Dit lost immers niet de oorzaak op.

Het tegendeel is juist het geval. Je krijgt hierdoor steeds meer last van je angstgevoelens.

Wat doe je tegen faalangst? Nou dit!Wat te doen tegen faalangst foto door Mateus Campos Filipe op Unsplash

Echter wanneer je je faalangst aanpakken gaat met methodes die de faalangst oorzaak, de verstoringen in het energiesysteem van je lichaam, verhelpen, dan gaat faalangst overwinnen snel en relatief eenvoudig.

Vrij van je angst kan je je eindelijk weer goed voelen.

Je kunt eindelijk ontspannen op je eigen niveau presteren.

Denk je eens in hoe goed jij je dan zult voelen.

Stel je eens voor hoe mooi je leven dan zal zijn!Wil jij weten wat je het beste kunt doen tegen faalangst? Ga dan naar.…

Faalangst oplossing


Wat te doen tegen faalangst

De beste faalangst oefeningen tegen faalangst zijn gebaseerd op het oplossen van de onderliggende faalangst oorzaak, de verstoringen in het energiesysteem van je lichaam.

Zelfs bij ernstige faalangst of zware faalangst werken deze methodes snel en zijn ze relatief eenvoudig toe te passen. Daarom zijn deze methodes zo geschikt voor faalangst zelfhulp.

Negatieve faalangst werkt tegen je. Je gaat er alleen maar minder door presteren. Niet alleen door de angst tijdens het presteren maar ook doordat je je niet goed gaat voorbereiden als gevolg van je angst.

Door faalangst vermijdingsgedrag.

 Je probeert de boel te ontlopen door vermijdingsgedrag.

Je bedenkt bijvoorbeeld dat je meer tijd moet besteden aan social media, terwijl dat natuurlijk niet zo is.

Of dat het dan juist de tijd is om te gaan binge watchen op Netflix.

Uitstelgedrag is ook een symptoom van negatieve faalangst.

Om maar niet geconfronteerd te worden met wat je angst opwekt ga je uitstellen. Met als gevolg een slechte voorbereiding.

Waardoor je prestaties weer minder zullen zijn. Wat met zich mee kan brengen dat je faalangst alleen maar versterkt wordt.

Faalangst overwinnen volwassenen kan ook heel snel gaan. Als de faalangst oorzaken, de verstoringen in je energiesysteem, maar worden opgelost, dan kunnen volwassenen ook hun faalangst loslaten.

Wat te doen tegen hele erge faalangst is een vraag die ik af en toe te horen krijg. Als faalangst coach geef ik altijd het zelfde antwoord: de onderliggende oorzaak van je faalangst verhelpen, dan zullen je faalangst symptomen verdwijnen.

Wat kun je zelf doen tegen faalangst is een andere vraag die mij iets vaker wordt gesteld.


Methodes waarbij de verstoringen in het energiesysteem van je lichaam worden opgelost zijn naar mijn mening het beste voor faalangst zelfhulp.

Met een faalangst zelfhulp boek kunnen de meesten snel aan de slag en dan zijn ze meestal in staat om met succes het faalangst loslaten voor elkaar te krijgen.

Mensen met faalangst hebben vaak direct goede resultaten met deze methodes.

Heb je dit goed gedaan en zijn de angstgevoelens verdwenen, dan krijgt je zelfvertrouwen hierdoor een enorme boost.

De volgende keer stap je er gewoon op af. En doe je het. Omdat je het kan!

Dat je er bang voor bent, dat kan je je dan niet meer voorstellen.


Wat te doen tegen extreme faalangst? Dat is eigenlijk hetzelfde als wat ik hierboven beschreven heb. Het maakt niet uit als je lichte faalangst of zware faalangst hebt. De onderliggende oorzaak is hetzelfde. En de oplossing dus ook: de verstoringen in je energiesysteem oplossen.

Dus wanneer je last hebt van faalangst kan je naar mijn mening het beste methodes die gebaseerd zijn op Energie Therapie gebruiken om je  faalangst te overwinnen.

Heb je dat gedaan, dan verdwijnen de faalangst symptomen snel. Om nooit meer terug te keren. De eerste stap in die richting is daadwerkelijk beginnen met het aanpakken van je angstgevoelens.

Wil jij weten wat je het beste kunt doen tegen faalangst? Ga dan naar.…


Faalangst oplossing

Faalangst soorten

Faalangst kan onderverdeeld worden in 3 soorten. Dit zijn:

Cognitieve faalangst

Wat te doen aan cognitieve faalangst

Heb je last van cognitieve faalangst, dan is het lastig voor je om te laten zien welke kennis je hebt opgedaan. Deze angst kan dan ook vooral optreden bij een proefwerk, een tentamen of een examen.


Motorische faalangst

Motorische faalangst

Heb je last van motorische faalangst, dan heb je moeite om de controle te behouden over je lichaam wanneer je (denkt dat je) goed moet presteren.

Bijvoorbeeld bij het neerzetten van een sportprestatie.

Je kunt ook van deze vorm van faalangst last krijgen wanneer het niet met sport te maken heeft, bijvoorbeeld wanneer je een handtekening moet zetten.

Je angst en je gedachten maken dat je spieren niet meer doen wat jij wilt.


Sociale faalangst

Sociale faalangst wat te doen.

Heb je last van sociale faalangst, dan heb je moeite met bepaalde sociale situaties. Je voelt je daar dan zeer ongemakkelijk bij. Je bent bang voor kritiek. Je wilt graag dat de mensen je aardig vinden. Eigen fouten vind je heel erg. En je wilt jezelf niet voor schut zetten. Als gevolg hiervan probeer je sociale situaties zoveel mogelijk te vermijden.Wat te doen bij faalangst volwassenen

Faalangst volwassenen overwinnen.

Er wordt nog wel eens aan mij gevraagd wat er gedaan kan worden aan faalangst bij volwassenen.

Mijn antwoord hierop is dan altijd om de faalangst aan te pakken met een methode die is gebaseerd op Energie Therapie. Deze faalangst oefeningen geven snel resultaat en zijn gemakkelijk toe te passen.Faalangst volwassenen werk gerelateerd overwinnen.

Faalangst volwassenen werk gerelateerd komt vaker voor dan algemeen wordt aangenomen.

Gelukkig is deze faalangst ook snel te overwinnen. Hoe pak je faalangst aan

Faalangst aanpakken doe je zo.

Faalangst aanpakken gaat het snelste wanneer je de onderliggende oorzaak van de angstgevoelens, de verstoringen in je energie systeem, verhelpt.

Angst voor falen komt namelijk door deze verstoringen.

Heb je dit verhelpen van de verstoringen in je energie systeem goed gedaan, dan zullen de faalangst symptomen verdwijnen.

Een groot aantal mensen heeft baat gehad bij deze methodes, die wetenschappelijk bewezen werken.

Deze methodes kunnen ervoor zorgen dat jij vrij van je angst weer goed kunt presteren! Je hebt dan weer een goed gevoel over jezelf.

Dat je nog een keer fouten maakt is dan helemaal niet erg meer. En wanneer het een keer niet helemaal perfect gaat is ook niet erg. Met dit soort zaken kan je dan leren omgaan. 

Je weet dat wanneer je je goed voorbereid, iets wat je dan wél kunt en doet, dat je goed kunt presteren. De innerlijke criticus is dan de mond gesnoerd. Je blijft vasthouden aan wat je wilt bereiken.

Je zult tevens  merken dat negatieve gedachtes steeds minder voorkomen en dat je passieve faalangst verdwenen is.

Je angstgevoelens oplossen door het wegnemen van de verstoringen in je energie systeem, de onderliggende faalangst oorzaak, is iets tegen faalangst dat je heel goed zelf kunt doen.

Faalangst kan helemaal overgaan wanneer je de verstoringen in je energie systeem daadwerkelijk hebt opgelost. Dit is wat helpt tegen faalangst.

Ik geef dit zelfde advies ook wanneer ik de vraag krijg 'Wat te doen tegen erge faalangst?' Deze manier van dealen met faalangst werkt voor elke gradatie van angst om te falen.Positieve faalangst

Positieve faalangst

Bij positieve faalangst heb je ook last van angst om te falen.

Maar in tegenstelling tot passieve faalangst waarbij de angst verlammend werkt ga je, wanneer je deze vorm van faalangst hebt juist heel hard werken.

Dit lijkt op het eerste gezicht positief. De angstgevoelens zijn natuurlijk niet aangenaam.

En omdat je zo hard werkt om falen maar te voorkomen bestaat de kans dat je bent opgebrand voordat je de eigenlijke prestatie moet neerzetten.

Heb je last van faalangst in deze vorm, dan raad ik aan om daar ook iets aan te doen. Want de kans is groot dat ook jij minder zult presteren wanneer deze angstgevoelens opspelen. Falen komt dan niet omdat je te weinig hebt gedaan, maar juist omdat je teveel hebt gedaan. 


Faalangst hoe ga je ermee om?

Naar mijn mening gaat het niet om omgaan met faalangst. Je wilt er vanaf. Toch? Je wilt dat je faalangst weg is. Daarom is het naar mijn mening nodig dat je de oorzaak van je faalangst aanpakken gaat. Zodat je er geen last van blijft houden.

Zodat je op een ontspannen manier een goede prestatie kunt neerzetten!


Ik heb last van faalangst

Denk je ik heb last van faalangst maar ik weet het niet zeker, dan kan je ervoor kiezen om een faalangst test te doen. Je kunt daarvoor een online faalangsttest doen waarbij je direct uitslag krijgt.


Hoe gaat faalangst weg?

Faalangst gaat weg, snel en relatief eenvoudig, wanneer je de onderliggende oorzaken van faalangst, verstoringen in het energie systeem van je lichaam verhelpt. In dit faalangst boek vertel ik op een duidelijke manier hoe je faalangst aanpakken kunt op een manier die wél werkt.

Er wordt regelmatig aan mij gevraagd kun je van faalangst afkomen? Mijn ervaring is ja, je kunt er vanaf komen? Best wel snel wanneer je aan de slag gaat met de juiste methodes. Ook jij kan van je faalangst afkomen!

Entire contents copyright ©  Morpheus Instituut. All rights reserved.

sitemap


homepage


wikipedia


faalangst


faalangst behandeling


disclaimer wat te doen tegen faalangst

Auteur: Jan Heering

Jan Heering is inmiddels meer dan 20 jaar coach en auteur. Hij is  gespecialiseerd in het snel oplossen van angsten en stress. Hij heeft meer dan 30 boeken op zijn naam staan.

Jan Heering faalangst coach