Wat te doen tegen faalangst?Wat te doen tegen faalangst? Jan Heering Faalangst Expert lost het op.

Heb je last van angst om te falen en wil je daar graag vanaf? Ik heb hier een aantal tips voor je waarmee jij je angst kunt verminderen.

Als je deze tips opvolgt, dan ben je al in staat om met veel minder angst aan de slag te gaan. Zodat jij veel beter kunt presteren.

Verder zal ik uitleggen wat nu eigenlijk de echte oorzaak is van je angst en wat jij daar tegen kunt doen.

Eerst zal ik in het kort ingaan op de faalangst symptomen.

De lichamelijke faalangst symptomen zijn:
Zweten, misselijk gevoel, trillende handen en knieën, rood worden, maag- of buikpijn, hartkloppingen, vaak naar het toilet moeten, hoofdpijn.

De Psychische faalangst symptomen zijn:
Wat te doen tegen faalangst


Piekeren, wanhopig gevoel, agressief worden of de clown spelen, concentratieproblemen, doemdenken, geïrriteerdheid, negatief zelfbeeld.

Wat te doen tegen faalangst – de tips

Begin op tijd met je voorbereiding
Als je te laat met je voorbereiding begint schep je spanningen die helemaal niet nodig zijn. En die je al helemaal niet wilt hebben. Deze spanning maakt dat je faalangst alleen maar sterker wordt.

Maak daarom van te voren een goede planning zodat je voldoende tijd hebt voor een goede voorbereiding. Je kunt dan de rust bewaren door je aan je planning te houden.

Stop met doemdenken
Je weet zelf ook wel dat het geen zin heeft het om keer op keer al die rampscenario’s door je hoofd te laten gaan. Want je kunt toch al heel veel?

In principe kan iedereen leren wat jij moet leren en doen wat jij moet doen. Dan moet jij het toch ook kunnen?

Ontspanning
Als gevolg van je angst is het mogelijk dat jij steeds langer en harder gaat werken om je op die manier goed mogelijk voor te bereiden. Echter, wanneer je niet voldoende ontspanning gaat inlassen, dan werkt dit alleen maar averechts. Als gevolg van te weinig ontspanning zal je de stof die je moet doorwerken veel minder goed kunnen opnemen.

Neem daarom regelmatig tijd voor een pauze. Ga tijdens zo’n pauze ook even naar buiten om een rondje te lopen. De frisse lucht zal je goed doen.

Schat jezelf niet te laag in
Bega niet de fout om jezelf te laag in te schatten. En als gevolg daarvan de doelen die je gaat stellen daardoor te laag te houden. Het resultaat hiervan is dat je altijd onder je echte niveau zult presteren. En dat wil je toch niet?!


Wat te doen tegen faalangst – de oorzaak oplossen

Volgens de nieuwste opvattingen is de onderliggende oorzaak van faalangst te vinden in onverwerkte, onbewuste, emoties.

Deze onverwerkte emoties zijn de veroorzakers van verstoringen in het in het energiesysteem van je lichaam.

En omdat deze emoties onbewust zijn, heb jij er geen idee van dat ze er zijn. En welke emoties dan onverwerkt zijn.

Zolang door dit energiesysteem van je lichaam emoties vrij kunnen stromen voel jij je over het algemeen goed. Emoties komen en emoties gaan.

Zijn er echter verstoringen op in je energiesysteem, dan kan je last krijgen faalangstgevoelens en negatieve gedachten.

Het is dus belangrijk dat je begrijpt dat jou angstgevoelens en die vreemde irrationele gedachten het gevolg zijn van blokkades in het energiesysteem van jouw lichaam

Door deze blokkades in je energiesysteem heb je keer op keer weer last van die vervelende faalangst die je iedere keer weer parten speelt.

Dit is dan ook de reden waarom het onderdrukken van je angst om te falen niet werkt. Dit lost immers niet de oorzaak op.

Het tegendeel is juist het geval. Je krijgt hierdoor steeds meer last van je angstgevoelens.

Wil jij weten wat je het beste kunt doen tegen faalangst? Ga dan naar.…
Faalangst oplossingWat te doen tegen faalangst Disclaimer

Entire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.