Wat te doen tegen faalangst?Wat te doen tegen faalangst? Jan Heering Faalangst Expert lost het op.

Heb je last van angst om te falen en wil je daar graag vanaf? Ik heb hier een aantal tips voor je waarmee jij je angst kunt verminderen.

Als je deze tips opvolgt, dan ben je al in staat om met veel minder angst aan de slag te gaan. Zodat jij veel beter kunt presteren.

Verder zal ik uitleggen wat nu eigenlijk de echte oorzaak is van je angst en wat jij daar tegen kunt doen.

Eerst zal ik in het kort ingaan op de faalangst symptomen.

De lichamelijke faalangst symptomen zijn:
Zweten, misselijk gevoel, trillende handen en knieën, rood worden, maag- of buikpijn, hartkloppingen, vaak naar het toilet moeten, hoofdpijn.

De Psychische faalangst symptomen zijn:
Wat te doen tegen faalangst? Nou, dit!


Piekeren, wanhopig gevoel, agressief worden of de clown spelen, concentratieproblemen, doemdenken, geïrriteerdheid, negatief zelfbeeld.

Wat te doen tegen faalangst – de tips

Begin op tijd met je voorbereiding
Als je te laat met je voorbereiding begint schep je spanningen die helemaal niet nodig zijn. En die je al helemaal niet wilt hebben. Deze spanning maakt dat je faalangst alleen maar sterker wordt.

Maak daarom van te voren een goede planning zodat je voldoende tijd hebt voor een goede voorbereiding. Je kunt dan de rust bewaren door je aan je planning te houden.

Stop met doemdenken
Je weet zelf ook wel dat het geen zin heeft het om keer op keer al die rampscenario’s door je hoofd te laten gaan. Want je kunt toch al heel veel?

In principe kan iedereen leren wat jij moet leren en doen wat jij moet doen. Dan moet jij het toch ook kunnen?

Ontspanning
Als gevolg van je angst is het mogelijk dat jij steeds langer en harder gaat werken om je op die manier goed mogelijk voor te bereiden. Echter, wanneer je niet voldoende ontspanning gaat inlassen, dan werkt dit alleen maar averechts. Als gevolg van te weinig ontspanning zal je de stof die je moet doorwerken veel minder goed kunnen opnemen.

Neem daarom regelmatig tijd voor een pauze. Ga tijdens zo’n pauze ook even naar buiten om een rondje te lopen. De frisse lucht zal je goed doen.

Schat jezelf niet te laag in
Bega niet de fout om jezelf te laag in te schatten. En als gevolg daarvan de doelen die je gaat stellen daardoor te laag te houden. Het resultaat hiervan is dat je altijd onder je echte niveau zult presteren. En dat wil je toch niet?!


Wat te doen tegen faalangst – faalangst oorzaak oplossen

Volgens de nieuwste opvattingen is de onderliggende oorzaak van faalangst te vinden in onverwerkte, onbewuste, emoties.

Deze onverwerkte emoties zijn de veroorzakers van verstoringen in het in het energiesysteem van je lichaam.

En omdat deze emoties onbewust zijn, heb jij er geen idee van dat ze er zijn. En welke emoties dan onverwerkt zijn.

Zolang door dit energiesysteem van je lichaam emoties vrij kunnen stromen voel jij je over het algemeen goed. Emoties komen en emoties gaan.

Zijn er echter verstoringen op in je energiesysteem, dan kan je last krijgen faalangstgevoelens en negatieve gedachten.

Het is dus belangrijk dat je begrijpt dat jou angstgevoelens en die vreemde irrationele gedachten het gevolg zijn van blokkades in het energiesysteem van jouw lichaam

Door deze blokkades in je energiesysteem heb je keer op keer weer last van die vervelende faalangst die je iedere keer weer parten speelt.

Dit is dan ook de reden waarom het onderdrukken van je angst om te falen niet werkt. Dit lost immers niet de oorzaak op.

Het tegendeel is juist het geval. Je krijgt hierdoor steeds meer last van je angstgevoelens.

Wat te doen tegen faalangst foto door Mateus Campos Filipe op Unsplash

Echter wanneer je je faalangst aanpakken gaat met methodes die de faalangst oorzaak, de verstoringen in het energiesysteem van je lichaam, verhelpen, dan gaat faalangst overwinnen snel en relatief eenvoudig.

Vrij van je angst kan je je eindelijk weer goed voelen.

Je kunt eindelijk ontspannen op je eigen niveau presteren.

Denk je eens in hoe goed jij je dan zult voelen.

Stel je eens voor hoe mooi je leven dan zal zijn!Wil jij weten wat je het beste kunt doen tegen faalangst? Ga dan naar.…
Faalangst oplossing

Wat te doen tegen faalangst

De beste faalangst oefeningen tegen faalangst zijn gebaseerd op het oplossen van de onderliggende faalangst oorzaak, de verstoringen in het energiesysteem van je lichaam.

Zelfs bij ernstige faalangst of zware faalangst werken deze methodes snel en zijn ze relatief eenvoudig toe te passen. Daarom zijn deze methodes zo geschikt voor faalangst zelfhulp.

Negatieve faalangst werkt tegen je. Je gaat er alleen maar minder door presteren. Niet alleen door de angst tijdens het presteren maar ook doordat je je niet goed gaat voorbereiden als gevolg van je angst. Je probeert de boel te ontlopen door vermijdingsgedrag. Je bedenkt bijvoorbeeld dat je meer tijd moet besteden aan social media, terwijl dat natuurlijk niet zo is. Of dat het dan juist de tijd is om te gaan binge watchen op Netflix.

Uitstelgedrag is ook een symptoom van negatieve faalangst. Om maar niet geconfronteerd te worden met wat je angst opwekt ga je uitstellen. Met als gevolg een slechte voorbereiding. Waardoor je prestaties weer minder zullen zijn. Wat met zich mee kan brengen dat je faalangst alleen maar versterkt wordt.

Faalangst overwinnen volwassenen kan ook heel snel gaan. Als de faalangst oorzaken, de verstoringen in je energiesysteem, maar worden opgelost, dan kunnen volwassenen ook hun faalangst loslaten.

Wat te doen tegen hele erge faalangst is een vraag die ik af en toe te horen krijg. Als faalangst coach geef ik altijd het zelfde antwoord: de onderliggende oorzaak van je faalangst verhelpen, dan zullen je faalangst symptomen verdwijnen.

Wat kun je zelf doen tegen faalangst is een andere vraag die mij iets vaker wordt gesteld. Methodes waarbij de verstoringen in het energiesysteem van je lichaam worden opgelost zijn naar mijn mening het beste voor faalangst zelfhulp. Met een faalangst zelfhulp boek kunnen de meesten snel aan de slag en dan zijn ze meestal in staat om met succes het faalangst loslaten voor elkaar te krijgen.

Wat te doen tegen extreme faalangst? Dat is eigenlijk hetzelfde als wat ik hierboven beschreven heb. Het maakt niet uit als je lichte faalangst of zware faalangst hebt. De onderliggende oorzaak is hetzelfde. En de oplossing dus ook: de verstoringen in je energiesysteem oplossen.

Heb je dat gedaan, dan verdwijnen de faalangst symptomen snel. Om nooit meer terug te keren.Wil jij weten wat te doen tegen faalangst? Ga dan naar.…
Faalangst oplossingEntire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.


sitemap


homepage


wikipedia


faalangst


faalangst behandeling 

disclaimer wat te doen tegen faalangst