Last van
angst voor ziektes?Angst voor ziektes - hypochondrie

Angst voor ziektes

Door je angst voor ziektes ben je voortdurend bezig met hoe jij je voelt en je denkt iedere keer weer dat je iets ernstigs onder de leden hebt.


Want je weet het zeker, de symptomen die je nu hebt duiden op een ernstige lichamelijke ziekte.

Denk je dat er iets met je mis is, dan doe jij je uiterste best om alles over je ziekte te weten te komen.

Echter, door alle informatie die je ontdekt wordt je alleen maar bezorgder.

Je gaat regelmatig voor onderzoeken naar artsen omdat je zeker weet dat je een ziekte hebt die zeer ernstig is en je wilt daar bevestiging van hebben. Helaas is de arts vaak niet in staat om het ziektebeeld te herkennen.

Heeft je arts daadwerkelijk iets gevonden, dan is dat een opluchting voor je. Je wist immers zeker dat je iets onder de leden had.

Het is mogelijk dat je angst zo groot is dat je niet meer je huisarts wilt bezoeken en dat je juist medische informatie gaat mijden.

Worden er familie leden of kennissen ernstig ziek of overlijden ze, dan heeft dat een versterkende werking op je angst.

Mocht je arts voorstellen om een traject bij een psycholoog te doorlopen, dan zie je dat niet zitten. Jij bent er immers van overtuigd dat er echt iets lichamelijks met je aan de hand is.

Door je angst krijg je last van:

  • Druk op de borst
  • Benauwdheid
  • Hevig zweten
  • Hartkloppingen
  • Duizeligheid
  • Maag- en darmklachtenAls gevolg van deze angstsymptomen heb jij de overtuiging dat je echt iets onder de leden hebt. Hierdoor wordt je angst nog heviger, enz.

Je angst is een grote belemmering in je dagelijkse leven. Doordat je zo veel met je (vermeende) ziektes bezig bent is de kans groot dat je familie, vrienden, kennissen en artsen zich van je afkeren.


Angst voor ziektes - Wat niet werkt
Over je klachten praten lucht misschien wel op. Het lost niets op. Je blijft last houden van je angsten.

Je angst om ziekt te worden proberen te bedwingen en te overwinnen werkt niet. Het lukt je niet om je angsten weg te drukken of net te doen alsof je geen angst hebt.

Zoeken naar meer informatie over je aandoening maakt alleen maar dat je angst om een ziekte te hebben groter wordt.

Bevestiging zoeken bij je arts helpt soms. Meestal wordt je verhaal niet serieus genoeg genomen of is je arts niet in staat om te in te zien dat er echt iets met je aan de hand is.

Afleiding zoeken helpt maar voor even. Daarna wordt je weer geconfronteerd met je angst.
De bovenstaande manieren om van je klachten af te komen werken niet of langzaam omdat de oorzaak van angst voor ziektes niet wordt aangepakt.


Angst voor ziektes oorzaak
Jarenlang onderzoek heeft uitgewezen dat verstoringen in het energetisch systeem van je lichaam de oorzaak zijn van angsten.

Deze verstoringen in je energiesysteem zijn het gevolg van onverwerkte emoties. Deze onverwerkte emoties kunnen onbewust zijn waardoor jij niet weet dat ze bestaan en dat je er last van hebt.

Stroomt je energie vrij door je energiesysteem, dan voel jij je goed. Je bent optimistisch en hebt zin om iets van het leven te maken.

Zijn er echter verstoringen in je energiesysteem, dan ontstaan angsten en vreemde denkbeelden.

Deze verstoringen zijn de reden dat je last blijft houden van je klachten. Wat je er ook aan doet om er vanaf te komen.

Los je echter de oorzaak van je klachten, de verstoringen in het energie systeem van je lichaam, op, dan zullen je angsten verdwijnen.


Angst voor ziektes overwinnen kan jij ook.

Denk je eens in hoe goed jij je zult voelen wanneer je vrij bent van je angstgevoelens.

Denk je eens in hoe mooi je leven er dan uitziet.

Het goede nieuws is dat de verstoringen in het energie systeem van je lichaam snel en relatief eenvoudig zijn op te lossen.

Wil je snel van je angst voor ziektes overwinnen? Ga dan naar...

Klik hier voor oplossingen
om snel verlost te worden
van angst voor ziektes
Angst voor ziektes overwinnen

De angst om ziek te worden kan van grote invloed zijn op je leven. Je bent voortdurend bezig met hoe jij je voelt en of er misschien iets (ergs) met je aan de hand is.

Bang om ziek te worden wordt ook wel ziektevrees genoemd. Mensen die deze aandoening hebben worden ook wel aangeduid als hypochonder. Wanneer het dagelijkse leven volledig wordt beheerst door de angst, dan voldoet men aan de criteria voor deze stoornis.

Hypochondrie symptomen heb ik hierboven in dit artikel beschreven. Hoeveel last je er ook van hebt, weet dat je klachten opgelost kunnen worden. Methodes die gebaseerd zijn op Energie Therapie werken snel en zijn relatief eenvoudig toe te passen.

Hypochondrisch gedrag kan je leven sterk beïnvloeden. Iedere keer heb je de angst dat er echt iets mis is met je. Zoveel mogelijk informatie over de ingebeelde ziektebeelden wil je te weten te komen. Je wordt echter steeds bezorgder door al die informatie.

Oorzaak hypochondrie kan gevonden worden in de theorie dat onverwerkte emoties verstoringen in het energie systeem van je lichaam veroorzaken. En dat je als gevolg van deze verstoringen last krijgt van emotionele klachten zoals hypochondrisch gedrag als gevolg van je angsten.

Hypochondrie behandeling kan snel en relatief eenvoudig toegepast worden wanneer er wordt gekozen voor methodes die gebaseerd zijn op Energie Therapie.

Hypochondrie tips die je hier kan vinden maken niet dat je kunt omgaan met je angst voor ziekte maar dat je de hypochondrie oorzaak op kunt lossen. Zodat jij die ziekte angst niet meer hebt. Dat wil je toch?

Wil je snel van je angst voor ziektes overwinnen? Ga dan naar...

Klik hier voor oplossingen
om snel verlost te worden
van angst voor ziektesEntire contents  copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.Hypochondrie


Morpheus Emotionele Bevrijding Home


Sitemap


Wikipedia


Dsclaimer Angst voor ziektes