Anti stress spreuken

De 10 beste

Ik heb hier de beste 10 anti stress spreuken voor je verzameld:

 1. "Don't let yesterday take up too much of today." - Will Rogers. Vertaling: "Laat gisteren niet te veel van vandaag in beslag nemen."
 2. "In the midst of movement and chaos, keep stillness inside of you." - Deepak Chopra. Vertaling: "In het midden van beweging en chaos, houd stilte binnen in je."
 3. "Stress is caused by being 'here' but wanting to be 'there'." - Eckhart Tolle. Vertaling: "Stress wordt veroorzaakt door hier te zijn, maar te willen zijn 'daar'."
 4. "The greatest weapon against stress is our ability to choose one thought over another." - William James. Vertaling: "Het grootste wapen tegen stress is onze vaardigheid om de ene gedachte boven de andere te kiezen."
 5. "You must learn to let go. Release the stress. You were never in control anyway." - Steve Maraboli. Vertaling: "Je moet leren loslaten. Laat de stress los. Je had toch nooit controle."
 6. "The time to relax is when you don't have time for it." - Sydney J. Harris. Vertaling: "De tijd om te ontspannen is wanneer je er geen tijd voor hebt."
 7. "Nothing is worth your health. Nothing is worth poisoning yourself into stress, anxiety, and fear." - Steve Maraboli. Vertaling: "Niets is je gezondheid waard. Niets is het waard om jezelf te vergiftigen met stress, angst en vrees."
 8. "The day she let go of the things that were weighing her down, was the day she began to shine the brightest." - Katrina Mayer. Vertaling: "De dag waarop ze de dingen losliet die haar neerdrukten, was de dag waarop ze het helderst begon te stralen."
 9. "Stress is an alarm clock that lets you know you're attached to something not true for you." - Byron Katie. Vertaling: "Stress is een wekker die je laat weten dat je gehecht bent aan iets dat niet waar is voor jou."
 10. "Life is really simple, but we insist on making it complicated." - Confucius. Vertaling: "Het leven is eigenlijk eenvoudig, maar we blijven erop staan om het ingewikkeld te maken."

anti-stress-spreuken


Ik hoop dat deze anti stress spreuken je verder helpen.

Maar.......

Het lezen van deze spreuken geeft dan misschien wel herkenning en steun echter, het lost niet je stress op.

Daarvoor moet je toch echt aan de slag.

Vandaag heb ik gelukkig wel goed nieuws voor je.

Jarenlang intensief onderzoek heeft geleid tot baanbrekende ontwikkelingen in stressbeheersing.

Nu kun je stress snel en moeiteloos aanpakken met eenvoudige oefeningen.

Dit betekent niet alleen dat je stress kunt laten verdwijnen, maar ook dat de symptomen die ermee gepaard gaan, aanzienlijk verminderd kunnen worden.

Stel je eens voor hoe geweldig je je zult voelen!


Ben je klaar om die stress achter je te laten?

Klik nu op op de knop hieronder en ontdek hoe je jouw stressniveau vandaag nog kunt verlagen.

klikhiervoormeerinfomatieAnti stress spreuk die je verder helpt

Ik heb één van de anti stress spreuken hierboven uitgekozen om uit te leggen hoe je die kan gebruiken voor persoonlijke groei en ontwikkeling.

Het betreft deze quote:

"The greatest weapon against stress is our ability to choose one thought over another." - William James.

Deze quote van William James verwijst naar het idee dat stress en onze reactie op stress sterk afhangen van onze gedachten en hoe we ervoor kiezen om met stressvolle situaties om te gaan. Laten we de quote in meer detail uitleggen:

"De grootste wapen tegen stress is onze mogelijkheid om de ene gedachte boven de andere te kiezen."

 • Stress als een veelvoorkomend verschijnsel: Stress is een veelvoorkomende reactie op uitdagende situaties in het leven. Het kan zich manifesteren als fysieke, emotionele of mentale spanning. Stress is onvermijdelijk en hoort bij het menselijk bestaan.
 • Onze reactie op stress: Hoewel stressvolle situaties vaak onvermijdelijk zijn, hebben we controle over hoe we op die stress reageren. Deze reactie is niet alleen gebaseerd op de externe omstandigheden, maar vooral op onze interne gedachten en percepties.
 • De kracht van keuze: William James benadrukt het idee dat we de kracht hebben om onze gedachten te kiezen. In stressvolle situaties hebben we de mogelijkheid om bewust te beslissen welke gedachten we toelaten en welke we afwijzen.
 • Gedachten beïnvloeden emoties en gedrag: Onze gedachten hebben een directe invloed op onze emoties en ons gedrag. Als we negatieve gedachten koesteren, kunnen we ons meer gestrest, angstig of overweldigd voelen. Aan de andere kant, als we positieve en constructieve gedachten kiezen, kunnen we stress verminderen en effectiever met uitdagingen omgaan.
 • Zelfbeheersing en mindfulness: De uitspraak impliceert dat zelfbeheersing en mindfulness belangrijke vaardigheden zijn om stress te beheersen. Door bewust te kiezen voor gedachten die rustiger, positiever en meer gericht zijn op oplossingen, kunnen we de impact van stress verminderen.

Kort samengevat benadrukt deze quote de kracht van onze gedachten en keuzes in het omgaan met stress.

Het benadrukt dat we, zelfs in stressvolle situaties, de mogelijkheid hebben om bewust te kiezen voor gedachten die ons helpen kalmer en veerkrachtiger te blijven in plaats van toe te geven aan negatieve en destructieve denkpatronen.

Het onderstreept het belang van psychologische flexibiliteit en de rol van onze gedachten bij het beheersen van stress.

Meer fantastische quotes

De 10 beste quotes over jezelf

De beste 10 quotes over het leven

De beste 10 positieve quotes

De beste 10 quotes over fouten maken

De beste 10 stress quotes in het Nederlands

De beste 10 anti stress spreuken

Entire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.


Home

sitemap

De beste quotes

Disclaimer de beste 10 anti stress spreuken


Show / Hide

Pagina geupdate op 05-08-2023.


janheering-profielfoto

Auteur: Jan Heering


social-x-w26
linkedin-w26


Jan Heering is inmiddels meer dan 20 jaar coach en auteur. Hij is  gespecialiseerd in het snel oplossen van angsten en stress. Hij heeft meer dan 30 boeken op zijn naam staan.

Jan Heering over quotes over het leven
social-x-w26
linkedin-w26