Claustrofobie bestrijden

 hoe doe je dat?
Claustrofobie bestrijden

Claustrofobie bestrijden, hoe doe je dat? Deze vraag wordt mij vaak gesteld. Hier lees je hoe je angst voor kleine ruimtes het beste kunt aanpakken.

Jan Heering Beste lezer,

Mijn naam is Jan Heering. Ik ben specialist in het succesvol aanpakken van emotionele problemen.

Ik heb inmiddels al meer dan 30 boeken over aanpakken van emotionele klachten, waaronder over claustrofobie geschreven.

Ik zal je uitleggen wat de onderliggende oorzaak van je angst voor kleine ruimtes is en hoe jij je claustrofobie klachten aan kunt pakken.


Voordat ik inga op de oorzaak van het bang zijn voor kleine ruimtes zoals bijvoorbeeld liften, auto’s, vliegtuigen, toilet, zal ik eerst in het kort de symptomen benoemen.

Symptomen

Als gevolg van je claustrofobie krijg je krijgt last van angstgevoelens en de daarbij behorende lichamelijke symptomen zoals:
    Claustrofobie bestrijden
  • Duizelingen
  • Je hart bonst
  • Transpireren
  • Trillen
  • Misselijkheid
  • Tintelen in handen of benen
  • Het gevoel hebben, geheel gevoelloos, versteend of verlamd te zijn.
  • Hyperventilatie


Je angst kan zelfs zo hevig zijn dat je een paniekaanval krijgt. Hierbij heb je hevige angst om de controle te verliezen, angst dat je gek wordt of om dood te gaan.

Om maar niet met je angst geconfronteerd te worden ben je snel geneigd om bepaalde situaties te gaan vermijden.

Hierdoor kan je een teruggetrokken bestaan gaan leiden terwijl je dit eigenlijk helemaal niet wilt.Wat niet werkt

Er worden op internet vele claustrofobie tips en adviezen gegeven om de angst voor kleine ruimtes te verminderen. Helaas werken deze adviezen voor claustrofobie bestrijden echter niet of slechts langzaam. Ik zal hieronder een paar van de adviezen bespreken.

Daarna zal ik aangeven wat de onderliggende oorzaak van deze aandoening is en hoe deze relatief snel en eenvoudig is aan te pakken.

Praten over je angsten
Over het bang voor kleine ruimtes zijn praten kan je misschien een gevoel van opluchting geven maar helaas worden je klachten er niet minder van.

Exposure therapie
Bij Exposure therapie wordt je geconfronteerd met hetgeen je bang voor bent. En iedere keer ga je weer een stapje verder. Men denkt dat het keer op keer voelen van je angsten uiteindelijk de hevigheid van het angstgevoel vermindert door de gewenning.

Dit is een emotioneel en mentaal een zeer onaangenaam proces.
De bovenstaande manieren om van je klachten af te komen werken niet of langzaam omdat de onderliggende oorzaak van jouw claustrofobie niet wordt weggenomen.


Claustrofobie bestrijden door de oorzaak op te lossen

Het is al een aantal jaren bekend dat emotionele klachten, waaronder ook het bang zijn voor kleine ruimtes, wordt veroorzaakt door onverwerkte emoties.

Als gevolg van deze onverwerkte emoties ontstaan verstoringen in het energie systeem van je lichaam.

Van deze onverwerkte emoties ben jij je onbewust. Wat weet dus niet dat je ze hebt (en dat je er last van hebt).

Waarom hebben mensen claustrofobie wordt regelmatig aan mij gevraagd. De onverwerkte emoties zijn dus de werkelijke oorzaak.

Door de verstoringen in je energie systeem die het gevolg zijn van deze onverwerkte emoties blijf je last houden van je angsten.

En dit is ook de reden dat je angsten terug blijven komen.

En waarom claustrofobie medicijnen niet de oplossing zijn voor je klachten. Er wordt door de medicatie namelijk niets opgelost. Laat claustrofobie pillen daarom staan.

Als gevolg van de verstoringen in je energie systeem kom je niet van die vervelende angsten af. En blijven je angsten terugkomen. Wat je er ook aan doet.

Dat is ook de reden waarom vele adviezen van hulp bij claustrofobie niet werken. De claustrofobie oorzaak wordt immers niet opgelost.

Claustrofobie bestrijden doe je zo.

Met het oplossen van deze verstoringen in het energie systeem van je lichaam los je ook de onverwerkte emoties op. Hierdoor kan jij je klachten vlug achter je laten.

Je angstgevoelens zullen verdwijnen.

Achteraf kan je je dan nog moeilijk herinneren hoeveel angst je had. Het lijkt dan ver weg.

Zonder je angst kan je je dan weer goed voelen!


Gelukkig is het oplossen van de verstoringen in je energie systeem relatief eenvoudig.

Wil jij ook je claustrofobie snel achter je laten? Ga dan naar…………...
In dit artikel wordt ingegaan op de angst voor kleine ruimtes en hoe dat op te lossen. Oefeningen tegen claustrofobie die wel werken worden duidelijk in Pak je Claustrofobie aan uitgelegd. Claustrofobie in een vliegtuig is heel vervelend maar gelukkig is daar wel iets aan te doen.

Paniekaanval claustrofobie kan heel veel angst veroorzaken met als gevolg dat je vermijdingsgedrag gaat vertonen. Je probeert dan zoveel mogelijk situaties waarin je angst mogelijk gaat opspelen te vermijden.

Claustrofobie in auto komt ook voor. Gelukkig is deze vorm van claustrofobie ook snel en relatief eenvoudig te overwinnen.

Mocht je claustrofobie medicatie overwegen, dan raad ik je aan om er nogmaals over na te denken voordat je naar claustrofobie pillen grijpt. Persoonlijk ben ik niet echt een voorstander van pillen omdat hierdoor de claustrofobie oorzaak niet wordt opgelost. Je claustrofobie symptomen worden er misschien iets door vermindert. 

Naar mijn mening kan je beter de claustrofobie oorzaak oplossen. Doe je dit, dan ben je écht van je claustrofobie verlost. Dat is een manier van claustrofobie overwinnen die volgens mij beter is dan pillen voor claustrofobie bestrijden.

Entire contents copyright © Morpheus Institute. All rights reserved.


Morpheus Home

Sitemap
wiki


disclaimer claustrofobie bestrijden

Show / Hide
Show / Hide