Faalangst op werk blokkeert carrièreFaalangst op werk blokkeert carrière

Op content.jobat.be staat een artikel dat laat zien hoe faalangst je carrière kan blokkeren.

Het artikel met als kop "Hoe faalangst je carrière kan kelderen" gaat als volgt:
"Een tikkeltje stress op de werkvloer houdt je alert. Maar soms is de faalangst zo groot dat het je hele carrière ondermijnt.

Iedereen heeft min of meer last van faalangst. De meesten worden door de adrenaline juist alerter, het helpt hen om hun doel te halen”, vertelt psychologe Marleen Daniëls. Maar bij 10 tot 20 procent van de volwassenen heeft faalangst nefaste gevolgen. “Door hun angst gaan ze systematisch onderpresteren. Zo krijg je vaak heel intelligent en capabele mensen die in een veel lagere functie werken dan je zou verwachten.”

Meestal duikt problematische faalangst op in een overgangsfase: je bent van job veranderd of hebt promotie gekregen en nu moet je je gaan bewijzen. Ook de crisis doet er geen goed aan. Als er jobs op de helling staan wordt de competitie en de nood om te presteren immers groter.

Zeker bij volwassenen is faalangst nog steeds taboe. “Velen denken: don’t ask, don’t tell. Als ik er niet over spreek, bestaat het ook niet.

De mensen die wel hulp zoeken, hangen het ook niet aan de grote klok. In principe kunnen zij hun consult door de werkgever laten terugbetalen. Maar geen enkele cliënt doet dat”, zegt Daniëls.

Toch hoef je niet met faalangst te blijven zitten. Eerst en vooral moet je inzien dat iedereen al eens schrik heeft om af te gaan. Ook anderen hebben vaak schrik om te falen. Dat plaatst je zenuwen in perspectief. “
Tot zover het artikel op jobat.be


Faalangst op werk blokkeert carrière oplossing

De oplossing die in het artikel wordt aangedragen om met faalangst op te gaan, inzien dat iedereen al eens schrik heeft om af te gaan, lijkt mij niet de meest aangesproken manier.

Waarom niet voor eens en altijd je faalangst achter je laten.

Zodat je in staat bent om zonder angst om te falen wel een goede prestatie te kunnen neerzetten.

Wil jij weten hoe je faalangst voor eens en altijd achter je kunt laten? Ga dan naar ….

Klik nu hier
voor faalangst oplossing
Faalangst op werk blokkeert carrière Disclaimer
Morpheus Emotionele Bevrijding Home
Wikipedia© Morpheus Instituut. All rights reserved.