Faalangst op werk
blokkeert carrièreFaalangst op werk blokkeert carrière

Op content.jobat.be staat een artikel dat laat zien hoe faalangst op werk je carrière kan blokkeren.

Het artikel met als kop "Hoe faalangst je carrière kan kelderen" gaat als volgt:
"Een tikkeltje stress op de werkvloer houdt je alert. Maar soms is de faalangst zo groot dat het je hele carrière ondermijnt.

Iedereen heeft min of meer last van faalangst. De meesten worden door de adrenaline juist alerter, het helpt hen om hun doel te halen”, vertelt psychologe Marleen Daniëls. Maar bij 10 tot 20 procent van de volwassenen heeft faalangst funeste gevolgen.

Faalangst op werk overwinnenFaalangst op werk foto door Molnar Balint op Unsplash

“Door hun angst gaan ze systematisch onderpresteren. Zo krijg je vaak heel intelligent en capabele mensen die in een veel lagere functie werken dan je zou verwachten.”

Meestal duikt problematische faalangst op in een overgangsfase: je bent van job veranderd of hebt promotie gekregen en nu moet je je gaan bewijzen.

Ook de crisis doet er geen goed aan. Als er jobs op de helling staan wordt de competitie en de nood om te presteren immers groter.

Zeker bij volwassenen is faalangst nog steeds taboe. “Velen denken: don’t ask, don’t tell. Als ik er niet over spreek, bestaat het ook niet.

De mensen die wel hulp zoeken, hangen het ook niet aan de grote klok. In principe kunnen zij hun consult door de werkgever laten terugbetalen. Maar geen enkele cliënt doet dat”, zegt Daniëls.

Toch hoef je niet met faalangst te blijven zitten. Eerst en vooral moet je inzien dat iedereen al eens schrik heeft om af te gaan. Ook anderen hebben vaak schrik om te falen. Dat plaatst je zenuwen in perspectief. “
Tot zover het artikel op jobat.be

Faalangst op werk blokkeert carrière - een oplossing

De oplossing die in het artikel wordt aangedragen om met faalangst om te gaan, inzien dat iedereen al eens schrik heeft om af te gaan, lijkt mij niet de meest aangesproken manier.

Waarom niet voor eens en altijd je faalangst overwinnen

Er zijn gelukkig diverse methodes voor het omgaan met faalangst waardoor je in staat bent om de faalangst oorzaak snel op te lossen.

Deze methodes werken zelfs bij verlammende faalangst. En ook als je door je nieuwe baan faalangst hebt.

Faalangst op werk overwinnen kan snel en eenvoudigFaalangst op werk overwinnen foto door Mateus Campos op Unsplash

Met deze nieuwe methodes kan jij je faalangst overwinnen. En zal dat gevoel van falen op je werk verdwijnen.

Je kunt je dan eindelijk weer goed voelen.

Ontspannen presteren op je eigen niveau.

Denk je eens in hoe mooi je leven er dan uitziet!Wil jij weten hoe je faalangst voor eens en altijd achter je kunt laten? Ga dan naar ….

Klik nu hier
voor faalangst oplossing
Faalangst nieuwe baan is iets dat regelmatig voorkomt. Angst om te falen in een nieuwe situatie is heel begrijpelijk maar is niet nodig. Met de nieuwste methodes kan je snel faalangst overwinnen.

Ziek door faalangst worden kan. Als gevolg van faalangst kan je last krijgen van faalangst symptomen zoals hoofdpijn, spierpijn, maag-of buikpijn, slapeloosheid en vermoeidheid.

Ik heb faalangst in mijn werk krijg ik regelmatig van mijn cliënten in mijn praktijk te horen. Ik stel ze dan gerust, deze gevoelens zijn te begrijpen vertel ik ze dan en laat ze daarna zelf hun angst om te falen overwinnen.© Morpheus Instituut. All rights reserved.
Morpheus Emotionele Bevrijding Home


Sitemap


Wikipedia


Disclaimer faalangst op werk blokkeert carrière

Show / Hide
Show / Hide

Auteur: Jan Heering

Jan Heering is inmiddels meer dan 20 jaar coach en auteur. Hij is  gespecialiseerd in het snel oplossen van angsten en stress. Hij heeft meer dan 30 boeken op zijn naam staan.

Jan Heering