Faalangst home > Faalangst Boek > Faalangst definitie > Faalangst Overwinnen

Faalangst Overwinnen

Faalangst overwinnen

In dit artikel kan je een aantal tips vinden over hoe jij je angst om te falen kunt verminderen. Volg de goede raad gegeven in dit artikel op zodat jij je niet laat weerhouden door je angst om te falen om een goede prestatie neer te zetten.

Naast de tips om je faalangst te verminderen die ik geef vertel ik aan tevens wat de onderliggende oorzaak van angstgevoel is en hoe je die oorzaak relatief eenvoudig kunt oplossen.

Zorg ervoor dat je niet uit gaat stellen
Door het uitstellen van je voorbereiding creëer je spanning die helemaal niet nodig en gewenst is. Deze spanning maakt dat je faalangst gaat opspelen.

Maak van te voren een goede planning zodat je genoeg tijd hebt voor een goede voorbereiding. Je kunt de rust bewaren door je aan je planning te houden.

Denk aan ontspanning
Een veel voorkomende valkuil is dat je steeds langer en harder gaat werken aan je voorbereiding. Echter, wanneer je niet voldoende ontspanning gaat inlassen, dan werkt dit alleen maar tegen je. Je zult alle stof die je doorwerkt veel minder goed kunnen opnemen.

Zorg ervoor dat je regelmatig een pauze inlast. Ga tijdens zo’n pauze ook even naar buiten om een stukje te lopen. En wat frisse lucht zal je goed doen.

Faalangst kan maken dat je denkt geen tijd te hebben hiervoor. Mocht je dit gevoel hebben, toch even een pauze nemen. Het zal jou en je prestaties goed doen.

Stop doemdenken
Het heeft geen zin om allerlei rampscenario’s in gedachten af te draaien. Je kunt al heel veel. En ga eens na wie de moeilijke zaken, die jij misschien nog niet helemaal onder de knie hebt, wel al kunnen. En zijn zij capabel genoeg, dan ben jij toch ook in staat om je dat eigen te maken?!

Kleineer jezelf niet
Maak nooit de fout door jezelf te laag in te schatten en je doelen daardoor te laag te houden. Het resultaat van dit soort gedachtes is dat je nooit op je eigen zult presteren. En dat wil je toch niet?!

Met een positieve gedachte over jezelf kom je veel verder. Denk daaraan!
Faalangst overwinnen

Volgens de nieuwste opvattingen is de oorzaak van faalangst te vinden in onverwerkte, onbewuste, emoties.

Deze onverwerkte emoties veroorzaken verstoringen in het in het energiesysteem van je lichaam.

Zolang door dit energiesysteem van je lichaam emoties vrij kunnen stromen voel jij je over het algemeen goed. Emoties komen en emoties gaan.

Treden er echter verstoringen op in je energiesysteem, dan krijg je last van angsten en verstoorde gedachtes.

Besef dus dat je angsten en onbegrijpelijke gedachtes en gedrag ‘slechts’ een gevolg zijn van beschadigingen en blokkades in je energiesysteem.

Door deze blokkades in je energiesysteemheb je iedere keer weer last van je faalangst.

Dit is dan ook de reden waarom het onderdrukken van jouw angstgevoelens niet werkt. Dit lost immers niet de oorzaak op. Wat hierdoor wel gebeurt is dat je steeds meer last van je angsten krijgt.

Wil jij weten hoe jij je angst om te falen kunt aanpakken? Ga dan naar:
Faalangst verhelpen
Faalangst Overwinnen Disclaimer

Entire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.