Van hoogtevrees afkomenVan je hoogtevrees afkomen

Wil je van je hoogtevrees afkomen? Heb je genoeg van van die vervelende angstgevoelens? Ik zal hier uitleggen wat de onderliggende oorzaak van je angst voor hoogtes is en hoe je daar snel en eenvoudig iets aan kunt doen.


Beste lezer,

Mijn naam is Jan Heering. Mijn specialisatie is het succesvol aanpakken van emotionele problemen zoals hoogtevrees.

Ik heb al meer dan 30 boeken over het aanpakken van emotionele problemen, waaronder over hoogtevrees, op mijn naam staan.

In mijn praktijk heb ik vele cliënten geholpen om hun angst voor hoogtes op te lossen.Ik zal hier beginnen met het aangeven van wat de hoogtevrees symptomen.

Daarna zal ik je vertellen wat de onderliggende oorzaak van je angst is en hoe jij van je hoogtevrees afkomen kunt. Even een weetje: wist je dat angst voor hoogtes ook wel acrofobie of hoogtefobie wordt genoemd?


Hoogtevrees symptomen

Je voelt de angst om te vallen bij hoogten of wanneer je in de diepte kijkt.

Je bent dan niet meer in staat om normaal te bewegen.

Je krijgt een draaierig gevoel.

Van hoogtevrees afkomen wil jij toch ook?
Je begint te zweten en kunt gaan trillen.

Het kan zelfs zwart voor je ogen worden.

Je kunt ook last van je angstgevoelens krijgen wanneer je mensen op grote hoogtes ziet.

Als gevolg van je angst ga je zo veel mogelijk situaties vermijden waarin je van je hoogtevrees last zou kunnen krijgen.


Vrij van hoogtevrees

Verlost van je klachten kan jij eindelijk vrij en gelukkig door het leven gaan.

Hoogtevrees overwinnen kan jij ook.Hoogtevrees overwinnen foto door Svyatoslav Romanov op Unsplash
Vrij van je angst kan jij je dan eindelijk weer ontspannen en rustig voelen.
In iedere situatie!

Een heerlijke vakantie in de bergen.

Ontspannen boven op een trap staan of op een hoge verdieping van een flatgebouw.

Je kunt eindelijk genieten van het uitzicht vanaf een toren of ander hoog gebouw of zelfs vanaf een wolkenkrabber.

Stel je eens voor hoe mooi je leven er dan uitziet!

Denk je eens in hoe geweldig jij je dan zult voelen!Van hoogtevrees afkomen gaat zo niet

 • Over je hoogtevrees praten
  Over je angstgevoelens praten kan je, voor even, een gevoel van opluchting geven. Praten zal echter de oorzaak van je angst niet oplossen. Daardoor blijf je last houden van je vrees voor hoogtes.
 • Ontspannen
  Er wordt vaak aangeraden om je te ontspannen door het luisteren naar ontspanningsmuziek of natuurgeluiden, of het beoefenen van yoga of relaxatietechnieken.

  Dit kan je wel een gevoel van ontspanning geven echter, zodra je echter weer op hoogte staat krijg je weer last van je angst.
 • Exposure techniek
  Exposure (blootstelling) techniek is een emotioneel pijnlijk proces waarbij je de confrontatie moet aangaan met datgene waar je bang voor bent, dus voor hoogtes.

  Hiervan wordt gezegd dat je je angst kunt laten uitdoven. Je moet dan dus keer op keer je angst voelen. Net zolang totdat je er ongevoelig voor wordt.

  Dit is een methode die in mijn ogen barbaars en totaal onnodig is.
 • Goedbedoelde hoogtevrees tips
  Hier een overzicht van een aantal, goedbedoelde tips, die vaak tegen hoogtevrees worden gegeven:


   Ga naar een indoor klimcentrum en geef je op voor een klimmuur cursus.

   Probeer om door veel te oefenen met activiteiten waarbij je angst opspeelt je hoogtevreesfobie te overwinnen. Bijvoorbeeld door te gaan parachutespringen, bungeejumpen, bergbeklimmen

   Ga in een achtbaan en doe als je omhoog gaat je ogen dicht en doe pas als je niets meer voelt je ogen open.


  Helaas zullen deze goedbedoelde hoogtevrees tips in eerste instantie je angstgevoelens alleen maar heviger maken. En zullen niet helpen om de oorzaak van je hoogtevrees op te lossen.


  De bovenstaande manieren om van je angst voor hoogtes aan te pakken werken niet of langzaam omdat de oorzaak van jouw hoogtevrees niet wordt weggenomen.


  Van je Hoogtevrees afkomen doe je zo

  Inmiddels is duidelijk geworden dat de onderliggende oorzaak van acrofobie onverwerkte emoties zijn. Als gevolg van deze onverwerkte emoties ontstaan verstoringen in het energiesysteem van je lichaam.

  Je lichaam bestaat namelijk niet alleen botten, spieren, pezen, organen, etc. maar het heeft ook een energiesysteem. In het Verre Oosten is dit al vele duizenden jaren bekend.

  Door dit energiesysteem stroomt je levensenergie. Deze levensenergie wordt ‘Chi’ genoemd in China en ‘Ki’ in Japan.

  Onder andere bij acupunctuur wordt van deze kennis gebruik gemaakt en wordt getracht om doormiddel van de bekende naaldjes het stromen van de levensenergie te bevorderen.

  Zijn er geen verstoringen in je energiesysteem aanwezig, dan voel jij je meestal goed.

  Echter, als gevolg van onverwerkte emoties en de daardoor ontstane verstoringen kan je last krijgen van vervelende angstgevoelen zoals bijvoorbeeld hoogtevrees.

  In veel gevallen blijf je last houden van je angst voor hoogten, ondanks alles wat je doet om er vanaf te komen. Simpelweg omdat de hoogtevrees oorzaak, de verstoringen in je energiesysteem niet wordt opgelost.

  Wordt de betreffende verstoring wél opgelost, dan zullen je hoogtevrees symptomen zoals die akelige angst, het zweten en trillen als vanzelf verdwijnen.

  Van hoogtevrees afkomen gaat op deze manier snel en relatief eenvoudig. Achteraf heb je dan moeite om je te kunnen voorstellen hoe dat was om zoveel last van je hoogtevrees te hebben.

  Van hoogtevrees afkomen behandelingVan hoogtevrees afkomen foto door Ben den Engelsen op Unsplash

  Dat je last had van acrofobie lijkt dan heel ver weg.

  Je hoogtevrees kwijtraken, dat kan echt!

  Je kunt je dan weer goed voelen.

  Ook als je hoog staat!

  Hoe mooi ziet je leven er dan uit?

  Denk je eens in hoe goed jij je dan zult voelen!

  Het oplossen van deze verstoringen in je energiesysteem gelukkig kan op een betrekkelijke eenvoudige manier snel plaatsvinden.

  Wil jij ook op een snelle en eenvoudig manier voor het van hoogtevrees afkomen? Ga dan naar……...

  Klik hier voor
  van hoogtevrees afkomen
  Van hoogtevrees afkomen kan jij ook

  Hoogtevrees symptomen zijn, onder andere, hevige angstgevoelens, zweten, hartkloppingen, trillen, duizeligheid, tintelingen en droge mond. 

  Je kan ineens last van hoogtevrees hebben, zonder dat er daarvoor ooit sprake van was. Dit kan onder andere gebeuren tijdens of na een stressvolle periode.

  Hoogtevrees therapie die gebaseerd is op het wegnemen van de hoogtevrees oorzaak, de verstoringen in het energiesysteem van je lichaam, bied in de meeste gevallen snelle resultaten.


  Oefeningen hoogtevrees kan je het beste doen met behulp van één van de methodes gebaseerd op Energie Therapie. Hierbij wordt de onderliggende oorzaak van je angst voor hoogten opgelost.

  Van optische hoogtevrees heb je  last als je vanaf een hoogte om je een kijkt.

  Hoogtevrees en dieptevrees, het lijkt erg op elkaar. Dieptevrees wordt omschreven als 'angst om naar beneden te vallen of naar beneden te springen bij het staan op geringe of grote hoogte. Waar je ook last van hebt, de oorzaken van hoogtevrees en dieptevrees zijn hetzelfde, namelijk verstoringen in je energiesysteem die veroorzaakt worden door onverwerkte emoties.

  Je kunt ook hoogtevrees op latere leeftijd krijgen. Gelukkig kan je ook op latere leeftijd  je hoogtevrees kwijtraken.

  Een hoogtevrees test kan je doen wanneer je twijfelt of je daadwerkelijk acrofobie hebt. Echter, wanneer je al nadenkt over zo'n test, dan zegt dat eigenlijk al genoeg over het al dan niet hebben van angst voor hoogten.

  Hoogtevrees aangeboren of aangeleerd? Ja, kan alle twee. En er zijn nog meer mogelijkheden. Hoogtevrees aangeboren kan wanneer een ouder, of verdere voorouder last had van hoogtevrees. De acrofobie wordt dan doorgegeven door middel van cel geheugen.

  Dat hoogtevrees aangeleerd wordt kan ook, je hebt dan gezien hoe anderen met hoogtevrees reageren op hoogten en jij denkt (onbewust) dat dat normaal is of je ontwikkeld je angst als gevolg van hun angstgevoelens.

  Je kunt ook last krijgen van hoogtevrees tijdens of na een stressvolle periode. Of door een traumatische ervaring die met hoogte te maken had.

  Hoogtevrees angst om te springen is één van de symptomen van acrofobie.

  Hoogtevrees aanpakken kan snel en relatief eenvoudig met methodes gebaseerd op Energie Therapie.

  Hoogtevrees achtbaan is heel vervelend wanneer je graag naar een pretpark wilt. Gelukkig is er snel iets aan te doen met een hoogtevrees boek.

  Hoogtevrees angststoornis is heel vervelend maar gelukkig is het snel te behandelen. Je kunt op een snelle manier je hoogtevrees overwinnen door het toepassen van de juiste methodes.

  Hoogtevrees tijdens wintersport

  Tijdens wintersport kan je op verschillende manieren last krijgen van angst voor hoogtes. Voorbeelden hiervan zijn: hoogtevrees skiën,  hoogtevrees skilift, hoogtevrees stoeltjeslift en hoogtevrees kabelbaan.

  Wanneer je hiervan last hebt is het aan te raden om hoogtevrees behandeling te doen voordat je afreist naar de wintersport. Dit kan je bijvoorbeeld doen met het boek voor zelfhulp hoogtevrees dat ik geschreven heb.


  Door hoogtevrees springen

  Door hoogtevrees springen is een angst die velen met hoogtevreesfobie hebben. Door hoogtevrees drang om te springen hebben is zeer onaangenaam en het is raadzaam om hier zo snel mogelijk iets aan te doen.

  Hoogtevrees door trauma is één van de oorzaken van het ontstaan van angst voor hoogtes.

  Hoogtevrees op flat is iets dat vaker voorkomt dan je denkt. 

  Ben je glazenwasser met hoogtevrees, wanhoop dan niet. Je kunt van je acrofobie afkomen. Je werk zal daardoor een stuk aangenamer zijn.

  Het boek Hoogtevrees opgelost heb ik geschreven zodat jij snel je hoogtevrees overwinnen kunt.

  Hoogtevrees krijgen bij het klimmen op een ladder komt nogal eens voor.

  Van hoogtevrees pillen ben ik niet echt een voorstander. Je kan er behoorlijk duf van worden. Daarnaast is het naar mijn mening beter om de hoogtevrees oorzaak op te lossen. Dan ben je er vanaf en ben je niet afhankelijk van hoogtevrees medicatie of hoogtevrees medicijnen.

  Hoogtevrees in de bergen en hoogtevrees bergwandelen wordt vaak ontdekt tijdens de vakantie. Heel vervelend maar gelukkig wel snel op te lossen.

  Ik heb hoogtevrees wat te doen wordt mij wel gevraagd. De hoogtevrees oorzaak oplossen is de beste remedie in mijn optiek.

  Hoogtevrees camino del rey en canyoning hoogtevrees is iets dat hier in mijn huidige omgeving waar ik nu verblijf nogal eens voorkomt. Hoogtevrees bestrijden door de oorzaak aan te pakken kan je het beste doen.

  Wanneer hoogtevrees erger wordt is het tijd om er snel iets aan te doen. Door hoogtevrees zweten is iets dat veel voorkomt. 

  Verhelpen hoogtevrees kan je snel zelf doen. Hoogtevrees coaching is in de meeste gevallen niet nodig. Ook niet als je van hoogtevrees ziek wordt.

  Wil jij ook op een snelle en eenvoudig manier van je hoogtevrees afkomen? Ga dan naar……...

  Klik hier voor
  hoogtevrees overwinnen


  Entire contents Hoogtevrees copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.

  Hoogtevrees overwinnen

  acrofobie

  Hoogtevrees

  Hoogtevrees quotes

  Eiffeltoren hoogtevrees

  Caminio del rey hoogtevrees

  Ziggo dome hoogtevrees

  Hoogtevrees trap

  Hoogtevrees attractiepark

  Canyoning hoogtevrees

  Hoogtevrees defensie

  Cognitieve hoogtevrees  Hoogtevrees


  Hoogtevrees overwinnen


  Morpheus Emotionele Bevrijding Home


  Wikipedia


  Dsclaimer van Hoogtevrees afkomen
 • Auteur: Jan Heering

  Jan Heering is inmiddels meer dan 20 jaar coach en auteur. Hij is  gespecialiseerd in het snel oplossen van angsten en stress. Hij heeft meer dan 30 boeken op zijn naam staan.

  Foto Jan Heering