Welk Middel Tegen Angst
Werkt Wel?

Middel tegen angst

Een middel tegen angst is snel gevonden op internet. Echter welk middel werkt echt? Ik heb hier een overzicht van medicatie tegen angst duidelijk op een rijtje gezet.

Daarnaast geef ik een alternatief voor deze medicatie waarmee angst snel en zonder bijwerkingen kan worden aangepakt.


Middel tegen angst Specialist

Beste lezer,

Mijn naam is Jan Heering. Ik ben specialist in het succesvol aanpakken van emotionele problemen zoals angsten.

Ik heb inmiddels al bijna 20 boeken over het aanpakken van emotionele klachten geschreven.

In mijn praktijk heb ik velen geholpen om hun angst gevoelens vlug achter zich te laten.

Ik zal je hier eerst overzicht geven van welke medicatie tegen angst er kan worden voorgeschreven.

Daarna zal ik uitleggen wat de onderliggende oorzaak van angstklachten is en welke manier je kunt toepassen om angst snel en effectief aan te pakken zijn.


Middel tegen angst

Benzodiazepinen
Benzodiazepinen hebben vooral een angst en emotiedempend effect. Daardoor werken ze kalmerend. Een bekendste bezodiazepine zijn Valium, Librium (chloordiazepoxide), Oxazepam, (Seresta), Temazepam, Temesta (Lorazepam), Tranxène (chloorazepate dipotassium) en Xanax (Alprazolam).

Eén van de nadelen van Benzodiazepinen is de afhankelijkheid die na enige tijd kan gaan ontstaan. Een ander nadeel is dat de werkzaamheid afneemt waar je steeds meer moet innemen om hetzelfde effect te bereiken.

Bijwerkingen van Benzodiazepinen
Bijwerkingen die kunnen optreden zijn: slaapproblemen, dufheid en gevoelsvervlakking.


Antidepressiva
Antidepressiva hebben invloed op de neurotransmitters in je hersenen. De antidepressiva zorgen ervoor dat er meer stoffen worden afgescheiden die van invloed zijn op je stemming. Deze stoffen zijn serotonine, dopamine en noradrenaline.

Voorbeelden van antidepressiva zijn; Anafrinil (clomipraminehydrochloride), Aurorix (Moclobemide), Cypramil, Dutonin, Efexor, Fevarin, Fluvoxamine, Fluoxotine (Prozac), Remeron (Mirtazapine), Seroxat, Trazolan, Tryptyzol en Zoloft.

Bijwerkingen van Antidepressiva

Middel tegen angst

De bijwerkingen die bij gebruik van antidepressiva kunnen optreden zijn: rusteloosheid, geïrriteerdheid, duizeligheid, hoofdpijn, misselijkheid, maag- en darmklachten, toename in gewicht en seksuele problemen.

Bij langdurig gebruik hebben antidepressiva de voorkeur boven benzodiazepinen. Dit omdat benzodiazepinen afhankelijkheid tot gevolg kunnen hebben. Soms worden benzodiazepinen in de eerste weken voorgeschreven omdat het tot vier weken kan duren voordat de werking van antidepressiva ervaren wordt.


Bètablokkers
Bètablokkers worden soms gebruikt bij sociale angstklachten zoals bijvoorbeeld examenangst. Het grote voordeel van Bètablokkers is dat ze snel werken, meestal binnen een half uur.

Daarnaast is eenmaal een dosis in nemen voldoende.

Bijwerkingen Bètablokkers
De nadelen van Bètablokkers is dat ze de hartslag en je bloeddruk verlagen. Het is daarom niet raadzaam om Bètablokkers in te nemen wanneer er grote lichamelijke inspanning wordt gevraagd.
Een ander middel tegen angst

Het is belangrijk om te beseffen dat medicatie je angsten alleen maar onderdrukt. Het is geen oplossing die de oorzaak van je angsten aanpakt. Hierdoor is de kans groot dat je blijft teruggrijpen op medicatie omdat je angsten blijven terugkomen.

Het is raadzamer om de onderliggende oorzaak van je angsten op te lossen. Recentelijk is ontdekt dat de oorzaak van vele emotionele klachten, waaronder angsten, is gelegen in verstoringen in het energiesysteem van je lichaam.

Deze verstoringen in het energiesysteem zijn het gevolg van onverwerkte emoties of emotionele incidenten uit het verleden.

Het is dus van belang dat je gaat beseffen dat jouw angsten‘slechts’ een gevolg zijn van beschadigingen en blokkades in je energiesysteem.

Daarom blijft je angst terugkomen. Medicatie en therapie lossen immers de oorzaak van de angst niet op. En zijn daarom geen goed middel tegen angst

Wil jij weten hoe ook jij je angst snel en eenvoudig kunt aanpakken? Ga dan naar:

Klik NU hier
om je angst aan te pakken


Dit artikel is geschreven ter informatie, het is geen medisch advies. Ik ben mental health coach, geen arts en heb geen medicijnen gestudeerd.Middel tegen Angst disclaimer

meer informatie


Angst Therapie


Entire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved - middel tegen angst.