Faalangst > Faalangst Boek

Welke Faalangst Therapie
is de beste?

Faalangst Therapie

Er zijn verschillende vormen van therapie die toegepast worden om angst om te falen aan te pakken.

Hieronder wordt een overzicht gegeven van de meest toegepaste therapievormen voor faalangst. Daarnaast wordt ingegaan op de onderliggende oorzaak van angst om te falen en wordt een oplossing voor deze angst gegeven.

Rationeel Emotieve Therapie
Deze vorm van therapie is door de Amerikaanse psycholoog Albert Ellis ontwikkeld. Rationeel Emotieve Therapie (RET) maakt dat je je bewust wordt van je overtuigingen.

Rationeel Emotieve Therapie, ook wel Rationeel-emotieve gedragstherapie (REGT) genoemd, is een vorm van psychotherapie. Bij RET spelen zowel het denken als het voelen een belangrijke rol.

Het doel van deze therapie is dat je overtuigingen gaat ontwikkelen die je stimuleren in plaats van belemmeren.

Hypnotherapie
Bij Hypnotherapie wordt gebruik gemaakt van de kracht van je onbewust. Door middel van een lichte trance ben je in staat om beter te communiceren met je onderbewuste.

Met behulp van het onbewuste wordt getracht de diepere oorzaak van problemen en klachten te vinden en deze op te lossen.

EMDR therapie
De afkorting EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Deze therapie is in de jaren ’80 ontwikkeld door Francine Shapiro.

EMDR wordt vooral gebruikt van vervelende of traumatische ervaringen.

EMDR werkt door het verleggen van de aandacht van links naar rechts naar links naar rechts enzovoort. Dit kan plaatsvinden door middel van oogbewegingen of ritmische geluiden.

De oorzaak van faalangst
Hoewel de bovenstaande therapieën inventief zijn, focussen ze zich niet genoeg op de echte oorzaak van angst om te falen, namelijk onverwerkte emoties en emotionele incidenten.

Deze onverwerkte emoties en emotionele incidenten veroorzaken op hun beurt verstoringen in het energiesysteem van je lichaam.

Je angst om te falen wordt veroorzaakt door deze verstoringen. De verstoringen maken dat jij iedere keer weer je angst gaat ervaren.

Daarnaast maken deze verstoringen dat je niet van je angst af komt, wat je er ook aan doet.

Gelukkig is er een oplossing waarmee jij snel deze verstoringen in je energiesysteem kunt aanpakken. Pak je faalangst aan
Behandeling Faalangst
Faalangst Herkennen
Faalangst Symptomen
Faalangst Uitleg
Faal Angst
Sooten Faalangst
Faalangst Kenmerken
Negatieve Faalangst
Positieve Faalangst
Oorzaken Faalangst
Faalangst Therapie disclaimer

Entire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.