Welke Faalangst Therapie
is de beste?

Faalangst Therapie

Er kunnen verschillende faalangst therapie methodes toegepast worden om angst om te falen aan te pakken.

Hieronder wordt een overzicht gegeven van de meest toegepaste therapievormen voor faalangst. Daarnaast kan je lezen wat de onderliggende faalangst oorzaak is. En kan je zien wat een manier voor het faalangst overwinnen is.

Faalangst Therapie - Rationeel Emotieve Therapie
Deze vorm van therapie is door de Amerikaanse psycholoog Albert Ellis ontwikkeld. Rationeel Emotieve Therapie (RET) maakt dat je je bewust wordt van je overtuigingen.

Rationeel Emotieve Therapie, ook wel Rationeel-emotieve gedragstherapie (REGT) genoemd, is een vorm van psychotherapie. Bij RET spelen zowel het denken als het voelen een belangrijke rol.

Het doel van deze therapie is dat je overtuigingen gaat ontwikkelen die je stimuleren in plaats van belemmeren.

Hypnotherapie
Bij Hypnotherapie wordt gebruik gemaakt van de kracht van je onbewust. Door middel van een lichte trance ben je in staat om beter te communiceren met je onderbewuste.

Met behulp van het onbewuste wordt getracht de diepere oorzaak van problemen en klachten te vinden en deze op te lossen.

Faalangst therapie - EMDR therapie
De afkorting EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Deze therapie is in de jaren ’80 ontwikkeld door Francine Shapiro.

EMDR wordt vooral gebruikt van vervelende of traumatische ervaringen.

EMDR werkt door het verleggen van de aandacht van links naar rechts naar links naar rechts enzovoort. Dit kan plaatsvinden door middel van oogbewegingen of ritmische geluiden.

Faalangst oorzaak
Hoewel de bovenstaande therapieën inventief zijn, hebben ze als nadeel dat zij zich niet focussen de echte faalangst oorzaak. Sinds enige jaren is er een nieuwe vorm van psychologie ontwikkeld, Energie Psychologie, die gebaseerd is op de veronderstelling dat de faalangst oorzaak te vinden is in  onverwerkte emoties en emotionele incidenten.

Deze onverwerkte emoties en emotionele incidenten veroorzaken op hun beurt verstoringen in het energiesysteem van je lichaam.

Je angst om te falen wordt dus veroorzaakt door deze verstoringen. De verstoringen maken dat jij iedere keer weer je angst ervaart.

Omdat  de bovengenoemde faalangst therapie vormen zich niet richten op het oplossen van de onderliggende oorzaak van je angst om te falen, werken die therapieën veelal langzaam en helpen ze weinig voor het faalangst verminderen.

Wanneer je met therapie vormen die gebaseerd zijn op Energie Psychologie het faalangst verhelpen aanpakt, dan ben je in staat om op een snelle en relatief eenvoudig manier in staat om het faalangst loslaten toe te passen.

Zijn de verstoringen in het energie systeem van je lichaam opgelost, dan zullen je angstgevoelens als sneeuw voor de zon verdwijnen.


Faalangst therapie die werkt foto door Cortney Cook

Achteraf lukt het je dan niet meer om het je helder te herinneren hoeveel last je had van je faalangst.

Zelfs als je last van zware faalangst hebt gehad!

Je bent dan in staat om ontspannen te presteren.

Stel je eens voor hoe goed dat zal voelen.

Denk je eens in hoe mooi je leven er dan uitziet!
Het goede nieuws is dat eigenlijk iedereen in staat is om met Energie Psychologie zelf faalangst doorbreken op oplossen kan.Wil jij weten hoe jij faalangst overwinnen snel en relatief eenvoudig zelf kunt aanpakken? Ga dan nu naar ....

Pak je faalangst aan


Faalangst therapie volwassenen werkt snel en is relatief eenvoudig toe te passen wanneer een methode wordt gebruikt die gebaseerd is op Energie Psychologie.

Als faalangst coach gebruik ik bij mijn cliënten meestal één van de snel werkende methodes zodat zij snel over faalangst heenkomen kunnen.

Faalangst overheen komen gaat snel wanneer deze methodes worden gebruikt. Ook bij diepe faalangst werkt dit goed.

Ook voor faalangst volwassen werk geven deze methodes snel resultaat.

Voor het faalangst aanpakken hoef je slechts één van de methodes van Energie Psychologie te kiezen en je kort in het bijbehorende faalangst stappenplan te verdiepen.

Daarna kan je zelf aan de slag voor het eenvoudig faalangst overwinnen. Deze vorm van faalangst zelfhulp werkt vlug en is eenvoudig toe te passen.

Zo kan je simpel de vicieuze cirkel van faalangst doorbreken. De faalangst symptomen waarvan je last had zullen dan niet meer terugkomen wanneer je deze vorm van faalangst therapie gebruikt.

Bedenk eens hoe fijn dat zal zijn!

Wil jij weten hoe jij faalangst overwinnen snel en relatief eenvoudig zelf kunt aanpakken? Ga dan nu naar ....

Klik nu hier voor

faalangst overwinnen


Entire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.
Faalangst Kenmerken


Negatieve Faalangst


Positieve Faalangst


Oorzaken Faalangst


Sitemap


wikipedia


Disclaimer Faalangst Therapie