Energetische Ondersteuning

Verminder je stress snel

Stress verminderen oefeningStress verminderen foto door Radu Florin op Unsplash

Met deze verminder je stress oefening ben je in staat stressgevoelens snel achter je te laten en je weer ontspannen te voelen.

Deze speciale ademhalingsoefening is simpel, werkt snel en iedereen kan deze oefening toepassen.

Heb je deze oefening eenmaal onder de knie, dan heb je altijd een krachtige techniek bij de hand die je overal kunt gebruiken.

Gebruik de oefening wanneer je last hebt van stress. En als je merkt dat je last hebt van spanningen of andere negatieve emoties.

Deze oefening zal je zelfs helpen om sneller in slaap te vallen.

Ook jij kunt er baat bij hebben door deze eenvoudige ademhalingsoefening toe te passen.


Verminder je stress snel met de 4-6-8 ademhalingsoefening

Druk het puntje van je tong vlak boven de voortanden tegen het tandvlees en houd je tong daar gedurende de gehele oefening, ook bij het uitademen door de mond.

1. Adem volledig uit door je mond terwijl je het geluid “Woosh” maakt.

2. Sluit je mond en adem 4 tellen door je neus in.

3. Houd je adem 6 tellen in.

4. Adem in 8 tellen volledig uit door je mond terwijl je het geluid “Woosh” maakt.

Herhaal stap 2 – 4 (dit noemen we een cyclus) nog 3 keer.

Let er op dat je inademt door je neus en uitademt door je mond. Het puntje van je tong blijft gedurende de gehele oefening tegen het tandvlees boven je voortanden.

De uitademing neemt 2 maal zoveel tijd als het inademen.

Het gaat er bij deze oefening niet om de exacte tijd in seconden maar om de verhouding 4 -6 -8. Heb je moeite om je adem 6 tellen in te houden, ga dan iets sneller door al de stappen.

Deze oefening werkt rustgevend. Het effect van de oefening zal sterker worden naarmate je deze vaker hebt gedaan. Doe de oefening minstens 2 keer per dag.

Hoe vaker je de oefening doet, des te beter het is voor je. Begin met 4 maal in en uit te ademen. Je kunt het later uitbouwen naar 8 maal.

Mocht je je licht in je hoofd voelen, maak je geen zorgen, dit gaat weer over.


Verminder je stress snel en voel je weer goed!


Wil jij de oorzaak van je stress oplossen? Ga dan naar .....


Klik hier voor stress verminderen
Stress verminderen tips

Er zijn een paar stress verminderen tips die ik je kan geven. De eerste stress verminderen tips is om de oefening die hierboven is beschreven te doen zodat je direct je stress gevoelens kunt verminderen. 

De tweede tip die ik  je kan geven voor het verminderen van stress is om iets aan de oorzaak van je stress te doen. Heb je bijvoorbeeld stress op werk, bekijk dan waardoor dat komt en overleg om daar iets aan te doen.

Misschien ben je te zwaar belast en is het mogelijk om een deel van je taken af te stoten of om ondersteuning te krijgen.

De derde stress verminderen tip die ik voor je heb is om iets aan de onderliggende oorzaak van je stressgevoelens te doen. Jij hebt last van stress en spanning door onverwerkte emoties en de verstoringen die hierdoor worden veroorzaakt in het energie systeem van je lichaam.

Worden deze verstoringen opgelost, hetgeen gemakkelijk en snel kan gebeuren, dan zullen je spanning en stress als het ware wegvloeien.

Dit is mijn advies voor wat te doen tegen stress. Deze 3 tips tegen stress werken voor iedereen. Dus ook voor jou. Meer tips om stress te verminderen heb je niet nodig.

Stress verminderen pillen is niet wat ik in eerste instantie aanraad. Ga eerst de bovenstaande tips bij stress opvolgen voordat je naar pillen grijpt. 

Stress verminderen oefeningen zoals de Verminder je stress snel met de 4-6-8 ademhalingsoefening die hierboven is beschreven zullen snel je stress doen afnemen.

De onderliggende oorzaken van stress zijn te vinden in verstoringen in het energie systeem van je lichaam. Deze verstoringen ontstaan door onverwerkte emoties.

Stress verminderen op werk kan in vele gevallen door te kijken wat de stress oorzaak is en wat daaraan gedaan kan worden. Vaak kan ondersteuning of het afstoten van taken al de stress reduceren.

Chronische stress verminderen is belangrijk omdat chronische stress op de lange duur slopend is voor lichaam en geest. Voortdurende gevoelens van innerlijke stress is niet iets dat lang moet aanhouden.


Wil jij de oorzaak van je stress oplossen? Ga dan naar .....

Klik hier voor stress oorzaak oplossen

Entire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.

Stress darmklachten

Stress klachten

stress hoge bloeddruk


Morpheus Emotionele Bevrijding Home

Sitemap


Wikipedia


Disclaimer verminder stress