Verminder stress en verbeter  focus binnen enkele ogenblikken

Deze verminder stress oefening is snel en eenvoudig toe te passen. De oefening is ontleend aan de Raviv Methode en hiermee kan je niet alleen je stress verminderen maar ook je focus verbeteren.


Verminder stress oefening die snel werktVerminder stress oefening foto door Paul Castanie op Unsplash

Deze methode is gebaseerd op nieuwe inzichten van ontwikkeling van het brein, de structuur van het brein en het functioneren ervan.

De Raviv Methode is ontwikkeld om onder andere, leerstoornissen aan te pakken.

In deze oefening wordt een eenvoudig toe te passen visualisatie oefening gecombineerd met een specifieke manier van ademhalen.

Je kunt deze stress verminderen oefening toepassen op die momenten dat je rustig en gefocust moet zijn, zoals bijvoorbeeld voor een examen.

Heb je deze oefening een paar maal geoefend, dan ben je in staat om deze in slechts enkele ogenblikken uit te voeren.

Zodat je snel rustig en gefocust bent!


Verminder stress oefening

  Stap 1.
  Ga zitten bij een tafel

  Stap 2.
  Plaats je ellebogen op de tafel en je handen voor je ogen

  Stap 3.
  Stel je voor dat je handpalmen helder opgloeien

  Stap 4.
  Laat deze heldere gloed via je armen, door je schouders en borst naar je navel stromen. Laat de plek rond je navel helder oplichten.

  Stap 5.
  Laat het licht vanuit je navel, via je buik, naar achteren oversteken naar je ruggengraat. Laat deze plek in je ruggengraat ook helder oplichten.

  stap 6.
  Laat het licht in je ruggengraat eerst naar boven en dan naar beneden stromen. Laat je stuitje helder opgloeien

  Stap 7.
  Word nu bewust van je ademhaling. Adem rustig in 3 tellen in, waarbij je er voor zorgt dat je bij de inademing je buik laat uitzetten.

  Stap 8.
  Adem rustig in 3 tellen uit, waarbij je tijdens de uitademing je buik intrekt.

  Adem een aantal malen op deze manier rustig in en uit.Binnen een paar ademhalingen zal je merken dat je kalm en gefocust bent.

De de oefening, verminder je stress en verbeter je focus!

Jan Heering

Heb je meer oefeningen nodig voor stress verminderen?

Ontstress jezelf met 11 stress verminderen oefeningen

Dan heb ik iets voor je.....


Tijdelijke aanbieding

In ‘Ontstress Jezelf’ beschrijf ik maar liefst 11 eenvoudig toepasbare oefeningen waarmee jij vlug je stress verminderen kunt.

 
Bestel nu

Tijdelijk slechts €11

(normale prijs 16,00)

Na bestelling kan je dit eboek direct downloaden en kan je binnen 5 minuten je stress verminderen.
Deze verminder stress oefening werkt snel in tegenstelling tot veel stress verminderen tips. Deze stress reducerende oefening is eenvoudig toe te passen en werkt vlug.


Stress verminderen is belangrijk voor je welzijn. Stress kost je veel energie en zorgt ervoor dat je minder van het leven kunt genieten.

Je kunt bij chronische stress last krijgen van stress klachten symptomen zoals bijvoorbeeld: verhoogde hartslag, hartkloppingen, zweten, gebrek aan energie, hoofdpijn, maagklachten en spierpijn.

Dit zijn maar enkele van de lichamelijke stress symptomen waar je last van kunt krijgen.

Je kunt ook last krijgen van psychische stress symptomen zoals bijvoorbeeld: angstgevoelens, geïrriteerdheid, somberheid en een opgejaagd gevoel hebben.


Met verminder stress oefeningen zoals de oefening die hierboven is beschreven ben je in staat om je het stress verminderen vlug toe te passen.


Stress verminderen met pillen

Stress verminderen pillen zijn in mijn optiek alleen in extreme situaties een optie. Daarbuiten kan je beter kiezen voor het opvolgen van stress verminderen tips zoals ik met deze stress verlagende oefening hierboven heb gedaan.

Deze anti stress oefening werkt snel en is eenvoudig toe te passen.


Stress management

Stress management is belangrijk in de huidige tijd. Bij tips tegen stress en spanning is het belangrijk dat je ze gaat toepassen. Alleen over lezen gaat niet je stress verminderen.Entire contents copyright © Morpheus Institute. All rights reserved.

sitemap


home


wikiDisclaimer verminder stress oefeningShow / Hide
Show / Hide

Auteur: Jan Heering

Jan Heering is inmiddels meer dan 20 jaar coach en auteur. Hij is  gespecialiseerd in het snel oplossen van angsten en stress. Hij heeft meer dan 30 boeken op zijn naam staan.

Jan Heering over verminder stress oefeningen