Wat is agorafobie?

Wat is agorafobie?

Wat is agorafobie en hoe kan je agorafobie overwinnen.

Wat is agorafobie wordt nogal eens aan mij gevraagd. De letterlijke vertaling van deze aanduiding is pleinvrees.

Je kunt zeggen dat je, wanneer je deze aandoening hebt, het onbekende je angst aanjaagt.

Bij deze aandoening kan het zo zijn dat je bang bent voor situaties waarin veel mensen bij elkaar zijn zoals in een bioscoop of in een supermarkt.

Het idee je vertrouwde, bekende omgeving te verlaten kan je dan al angst aanjagen. Het kan gebeuren dat bij zware gevallen van agorafobie het huis niet meer wordt verlaten.

Je kunt ook bang zijn om in je eentje met bus, trein of vliegtuig op reis te gaan. Met iemand erbij die je kunt vertrouwen durf je het wel.

Wat is agorafobie – de symptomen

Agorafobie symptomen zijn onder andere:

  • Duizelingen
  • Licht gevoel in het hoofd
  • Hevig zweten
  • Trillingen
  • Misselijk gevoelAndere agorafobie kenmerken zijn

  • Drukkend gevoel op de borst
  • Hartkloppingen
  • Tintelingen in voeten of handen
  • Bang zijn om de controle te verliezen, gek te worden of dood te gaan.Agorafobie oorzaak
Het is inmiddels bekend dat emotionele klachten, zoals agorafobie, veroorzaakt worden door verstoringen in het energie systeem van je lichaam.

Deze verstoringen zijn op hun beurt het gevolg van onverwerkte emoties. In veel gevallen is het zo dat deze onverwerkte emoties onbewust zijn. Je weet dus niet dat je ze hebt én er last van hebt!

Ben je vrij van verstoringen in je energie systeem, dan voel jij je over het algemeen goed. Heb je echter verstoringen in je energie systeem, dan krijg je last van emotionele klachten waar je bijna niet meer vanaf kunt komen.

Iedere keer weer krijg je last van je pleinvrees. Wat je er ook aan doet om er vanaf te komen.

Dit is dan ook de reden dat praten over je klachten of het trachten te onderdrukken van je angst niet werkt.

Je kunt echter je klachten snel en gemakkelijk aanpakken door de verstoringen in je energiesysteem op te heffen. Zo los de je agorafobie oorzaak snel op.

Wat is agorafobie - agorafobie kenmerken en agorafobie overwinnen

Het goede nieuws is dat de verstoringen in je energie systeem snel en relatief gemakkelijk zijn te verhelpen.

Dan kan je eindelijk vrij van je angst door het leven gaan.

Je kunt dan weer genieten van het leven.

Denk je eens in hoe goed jij je dan zult voelen!

Wil jij weten hoe jij snel en relatief eenvoudig agorafobie overwinnen kunt? Ga dan naar:


Agorafobie overwinnen
Wat is agorafobie - agorafobie uitleg

Wat betekend agorafobie is een vraag die wel eens wordt gesteld. Dit is een voor pleinvrees of straatvrees. Je kunt zeggen dat je, wanneer je deze aandoening hebt, het onbekende je angst aanjaagt.

Wikipedia zegt het volgende over agorafobie:

"Agorafobie is een psychische aandoening die in de DSM-IV gezien wordt als onderdeel van verschillende angststoornissen. De Nederlandse naam is een vertaling van het Duitse Agoraphobie. Dit begrip is afkomstig uit het Grieks: ἀγορά (agorá) betekent markt en φόβος (phóbos) betekent angst of vrees. In het Nederlands wordt ook wel de naam pleinvrees of ruimtevrees gebruikt wanneer men doelt op angst voor open ruimten. Daarnaast wordt ook nog het begrip straatvrees of kenofobie gebruikt."

Kenmerken agorafobie zijn onder andere duizelingen, Licht gevoel in het hoofd, hevig transpireren, trillen, misselijkheid, hartkloppingen en drukkend gevoel op de borst.

Agorafobie behandeling kan naar mijn mening het beste gebeuren door de onderliggende agorafobie oorzaak, verstoringen in het energie systeem van je lichaam, op te lossen. Worden deze verstoringen opgelost, dan zullen je angstklachten als het ware verdwijnen. Zo kan je volgens mij dus het beste agorafobie overwinnen.

Agorafobie kan aangeduid worden als straatvrees, pleinvrees of ruimtevrees.

Van agorafobie medicatie ben ik geen voorstander. Kijk eerst als er andere mogelijkheden zijn, en die zijn er, voor agorafobie behandeling. Voor agorafobie overwinnen heb je naar mijn mening geen medicijnen nodig. 

Agorafobie supermarkt komt wel eens voor. Heel vervelend als je daar last van hebt. Kies voor een agorafobie behandeling om van je angstklachten af te komen. Zodat jij je leven weer kunt oppakken.

Mocht je agorafobie tips nodig hebben, die kan je hier lezen.

Agorafobie gevolgen zijn onder andere dat je in een isolement beland. Uiteindelijk kan je zoveel last van je klachten hebben dat je je huis niet meer durft te verlaten. Dat kan niet de bedoeling van het leven zijn naar mijn mening.

Agorafobie interventies kunnen het beste worden toegepast met methodes die zijn gebaseerd op Energie Therapie. Daarmee wordt de agorafobie oorzaak eenvoudig en snel opgelost. 

Goede agorafobie boeken geven informatie die is gebaseerd op de principes van Energie Therapie. Hiermee kan je zelf aan de slag om je angstgevoelens te overwinnen.

Wil jij weten hoe jij je agorafobie op een eenvoudige manier kunt aanpakken? Ga dan naar:


Agorafobie overwinnenEntire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.


Agorafobie uitleg


Agorafobie tips


Agorafobie behandeling


Wikipedia


Morpheus Emotionele Bevrijding Home


Sitemap


Disclaimer wat is agorafobie


Auteur: Jan Heering

Jan Heering is inmiddels meer dan 20 jaar coach en auteur. Hij is  gespecialiseerd in het snel oplossen van angsten en stress. Hij heeft meer dan 30 boeken op zijn naam staan.

Jan Heering helpt bij agorafobie klachten.