Cognitieve faalangst 
hoe los je het op?


Cognitieve faalangst

Cognitieve faalangst symptomenCognitieve faalangst kan je danig dwarszitten

Heb je last van angst om te falen op het cognitieve vlak, dan is het moeilijk voor je om te laten zien welke kennis je hebt opgedaan. Dit kan zijn bij een proefwerk, tentamen, examen, sollicitatiegesprek of een functioneringsgesprek.

Hoe goed jij je ook hebt voorbereid, je het toch last van doemgedachtes waarbij je al denkt dat je het toch niet zult halen. Gedachtes zoals “het gaat me toch niet lukken” spoken dan al door je hoofd.

Van te voren heb je last van klamme handen, hoofdpijn, hartkloppingen, trillen of buikpijn.

Je bent erg zenuwachtig vlak voordat je de prestatie moet neerzetten.

Tijdens het leveren van de prestatie ben je bang dat je het niet kunt.

Je kunt zelf last hebben van een black-out waardoor je helemaal niets meer weet en kunt bedenken.

En lukt het je dan ook daadwerkelijk niet om de taak met succes te volbrengen, dan geeft dat een bevestiging waardoor je angstgevoelens nog sterker worden.

Je kraakt jezelf af bij het behalen van een slecht resultaat.

Deze vorm van faalangst kan in een negatief zelfbeeld resulteren.

Cognitieve faalangst oorzaak

Nog niet zolang geleden zijn inzichten ontstaan dat oorzaken van faalangst gezocht moeten worden in onverwerkte emoties.

Deze onverwerkte emoties brengen verstoringen in het energetisch systeem van je lichaam met zich mee.

In het Verre Oosten zijn deze inzichten al vele duizenden jaren bekend. Hier in het Westen is deze kennis pas sinds kort her-ontdekt.

Is het energie systeem van je lichaam vrij van verstoringen, dan voel jij je goed. Emoties komen en gaan en je bent in staat om zonder problemen cognitieve taken te volbrengen.Ga je faalangst vertonen? Wacht dan niet en doe iets om er zo snel mogelijk vanaf te komen.Je faalangst oplossen kan jij ook

Zijn er echter verstoringen in je energiesysteem, dan krijg je op specifieke momenten last van gevoelens van angst en onzekerheid en ben je niet meer in staat om te presteren.

Worden de verstoringen in je energie systeem opgelost, hetgeen gelukkig snel en relatief eenvoudig kan gebeuren, dan zullen de faalangst gevoelens verdwijnen.

Faalangst Soorten

In totaal zijn er drie soorten faalangst. Naast faalangst op het cognitieve vlak zijn er nog 2 andere faalangst soorten. Dit zijn motorische faalangst en sociale faalangst. 

Bij motorische faalangst krijg je last van angstgevoelens wanneer je bepaalde motorische taken moet doen. Als gevolg van je angst krijg je een verkrampte houding waardoor het allemaal niet meer lukt. Hierdoor kan je geblokkeerd raken.

Sociale faalangst treedt op in situaties waarin jij onzeker bent van jezelf. Wanneer je sociale vaardigheden niet zo sterk ontwikkeld zijn kan sociale angst de kop op steken.

Je kunt last hebben van één van de soorten of je kunt last hebben van verschillende vormen van faalangst.Cognitieve faalangst overwinnen kan jij ook.Faalangst overwonnen foto

Er zijn verschillende manieren om faalangst op te lossen.

Echter het verhelpen van je angst door middel van het oplossen van de verstoringen in je energie systeem is echter naar mijn mening de snelste manier.


Verlost van je angstgevoelens kan jij je weer goed voelen.

Ook als je moet presteren!

Denk je eens in hoe mooi je leven er dan uitziet!


Wil jij weten hoe jij je faalangst vlug en eenvoudig kunt aanpakken, ga dan naar:

pak je faalangst aanWat is cognitieve faalangst

Cognitieve faalangst gevoelens.Cognitieve faalangst kan overwonnen worden

Bij deze vorm van faalangst is het lastig voor je om te laten zien welke kennis je hebt opgedaan.

Dit kan zijn bij een proefwerk, overhoring, tentamen of examen.

Je kunt van deze angst ook last hebben tijdens een sollicitatiegesprek of bij een functioneringsgesprek.

Ondanks dat je goed geleerd kan je door je angstgevoelens geblokkeerd raken. Je kunt zelfs een black out krijgen waarbij je je niets meer kunt herinneren.

Gebeurt dit een aantal keren, dan kan er een negatief zelfbeeld ontstaan waardoor je niet meer geloofd dat het wel kan lukken. Je denkt van te voren al dat je gaat falen. Je probeert jezelf voor te houden dat fouten maken niet erg is maar je geloofd er niet erg in.

Weet je niet zeker als je last hebt van faalangst, dan kan je een online faalangst test doen. Bij deze test krijg je direct de uitslag.

Lichamelijke symptomen waarvan je faalangst herkennen kunt zijn, onder andere, zweethanden, rood worden, hoofdpijn, hartkloppingen, trillen van handen en / of knieën, niet meer uit je woorden kunnen komen, buikpijn en vaak naar het toilet moeten.

Al met al wil je ervoor zorgen dat er een einde aan je faalangst komt. Je wilt toch niet tot op latere leeftijd hiervan last hebben? Ieder keer faalangst ervaren en al van te voren denken dat je gaat falen? Ieder keer weer last hebben van negatieve stress? Ieder keer weer faalangst vertonen wanneer je aan bepaalde verwachtingen moet voldoen?

Dit alles wil je toch niet? Dat je als gevolg van je angst niet goed functioneren kunt?

Angst om te falen moet je snel aanpakken en oplossen. Onthoud dat faalangst verminderen of zelfs volledig overwinnen mogelijk is. Ook voor jou!

 


Wat is passieve faalangst?

Passieve faalangst kan je danig dwarszitten.Passieve faalangst foto

Heb je last van passieve faalangst, dan probeer je je angst om te falen te ontlopen door uitstelgedrag of vermijdingsgedag.

Je bedenkt dan ieder keer iets anders dat dringender is zoals bijvoorbeeld  appen, chatten of met vrienden bellen.

En mocht je uiteindelijk toch aan de voorbereiding beginnen, dan ben je snel weer afgeleid.

Ander gedrag dat je gaat vertonen als gevolg van je angst is dagdromen of moeilijke stukken overslaan. Je angst zorgt ervoor dat je zelfs  proefwerken 'vergeten' gaat of je wordt ziek vlak voordat het zover is.

Voorbereiden doe je op het allerlaatste moment. Vlak voordat het zover is begint de angst hevig toe te slaan. Je weet immers maar al te goed dat je voorbereiding onvoldoende is geweest.

En als gevolg van je angst en het gebrek aan goede voorbereiding ga je wederom falen.

Hoe krijg je faalangst weg?

'Hoe krijg je faalangst weg?' wordt mij regelmatig gevraagd. De beste manier waarop je faalangst oplossen kunt is naar mijn mening met methodes die gebaseerd zijn op Energie Therapie.

Hierbij wordt de faalangst oorzaak, verstoringen in het energie systeem van je lichaam, opgelost. Achteraf blijkt dit altijd een methode te zijn die snel heeft gewerkt om de angst op te lossen en zijn de faalangst symptomen verdwenen.

De manier waarop dit werkt is altijd weer verbluffend. Deze methode werkt voor al de verschillende soorten faalangst.

Professionele hulp is in de meeste gevallen niet nodig. Er is een andere manier waarmee de kans is zeer groot dat je zelf in staat bent om je faalangst te overwinnen.

Met deze faalangst zelfhulp methodes kan jij je angstgevoelens zelf op een snelle en eenvoudige manier aanpakken.
Entire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.

sitemap


Home


Faalangst hoe te overwinnen


wikipedia


Disclaimer Cognitieve Faalangst


Entire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.Show / Hide
Show / Hide

Auteur: Jan Heering

Jan Heering is inmiddels meer dan 20 jaar coach en auteur. Hij is  gespecialiseerd in het snel oplossen van angsten en stress. Hij heeft meer dan 30 boeken op zijn naam staan.

Jan Heering over cognitieve faalangst.