Hoe werkt een
EFT Behandeling?

EFT Behandeling

EFT (Emotional Freedom Techniques) is een techniek die is gebaseerd op het wegnemen van verstoringen en blokkades in het energiesysteem van je lichaam.

Deze verstoringen en blokkades in het energiesysteem van je lichaam zorgen ervoor dat je (hevige) emoties voelt en blijft voelen over bepaalde gebeurtenissen en situaties. Deze verstoringen verhinderen dat je deze emoties kunt loslaten en zorgen voor een disbalans in je energiesysteem.

Kennis over het energiesysteem is in het Verre Oosten al meer dan 5000 jaar bekend. In het Westen verdiept met zich pas sinds een tiental jaren in deze materie.

Het ongedaan maken van de verstoringen in je energiesysteem vindt plaats door het aantikken van uiteinden van energiebanen (meridianen). Deze meridianen bevinden zich verspreid over je lichaam.

Door je tijdens het aantikken van de meridiaanpunten bewust te focussen op je probleem of een bepaald deel daarvan, wordt de blokkade in je energiesysteem opgeheven.

EFT is ontwikkeld door Gary Graig, een ingenieur en zakenman.

Gary Craig was al jaren opzoek naar een zelfhulpmethode die gemakkelijk was toe te passen en die een goed resultaat tot gevolg had. Graig was namelijk zeer ontevreden over de gebrekkige resultaten die geboekt werden met psychiatrie en psychologie.

Graig heeft indertijd onderzoek gedaan naar tientallen zelfhulpmethodes maar was bij geen van alle onder de indruk van de resultaten.

Toen Graig de opmerkelijk resultaten vernam die door dr Roger Callahan met TFT werden geboekt heeft hij contact opgenomen met Callahan. Bij Callahan heeft Graig voor het ‘luttele’ bedrag van $10.000, - een cursus in TFT gevolgd.

Bij Callahan heeft Graig het inzicht gekregen dat de oorzaak van emotionele (en vele lichamelijke) klachten gelegen is in verstoringen in het energiesysteem.

Graig heeft TFT vervolgens aangepast waarbij eenvoud en resultaat voorop stonden. Naast TFT heeft hij ook technieken uit een andere richting (EMDR) aan zijn methode toegevoegd.

Door de eenvoud van deze methode is het voor iedereen mogelijk EFT toe te passen.Hoe gaat een EFT behandeling in zijn werk

Zoals gezegd wordt door het aantikken van bepaalde energiepunten de verstoring in het energiesysteem, en daarmee de oorzaak van de klacht, opgelost.

Bij een EFT behandeling begin je met het vaststellen van waaraan je wilt werken en hoe sterk de emoties is als je daar dan aan denkt.

Daarna worden de energiepunten in een bepaalde volgorde aangetikt terwijl er een speciale affirmatie wordt gezegd. In deze affirmatie beschrijf je zo specifiek mogelijk je klacht.

Heb je al de energiepunten een aantal malen aangetikt, dan denk je opnieuw terug aan je hetgeen je wilde gaan werken en gaat dan bepalen hoe sterk de emotie nu is als je daar aan terug denkt.

Indien je niets meer voelt is de klacht opgelost. Voel je nog iets, dan herhaal je de voorgaande stappen totdat alles wat je dwarszit is opgelost.Waarvoor kan je EFT behandeling toepassen?

Je kunt EFT voor tal van zaken toepassen. Voorbeelden hiervan zijn:
  • Oplossen van emotionele klachten : bijvoorbeeld fobieën, depressies, neuroses, trauma’s, enz.

  • Verhelpen van vele fysieke klachten: bijvoorbeeld allergieën en hoofdpijn.

  • Het aanpassen van ongewenste overtuigingen. Wat is voor jou waar en wil je dat? Wat denkt je bijvoorbeeld dat je (niet)kunt, (niet) durft, enz.

  • Je identiteit (zelfbeeld) aanpassen. Wie ben jij en wie wil jij zijn? Ik ben een mislukkeling, ik ben succesvol.

  • Doelen bereiken: stoppen met roken, afvallen, diploma of rijbewijs behalen.

  • Betere sportprestaties neerzetten.

  • Succesvol zijn op zakelijk gebied.

  • Bovengenoemde zaken zijn slechts een aantal voorbeelden. EFT is voor vrijwel alles toe te passen.

EFT behandeling zelf leren

Stap voor stap vertel ik je in deze manual hoe jij de EFT methode snel en eenvoudig kunt aanwenden om jouw klachten aan te pakken.
Iedereen kan EFT toepassen!

Klik NU hier voor meer info


EFT Behandeling Disclaimer
Morpheus Emotionele Bevrijding Home
Wat is EFT


Entire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.