EFT werkt niet?
Met deze 6 tips werkt EFT wel!

EFT werkt niet krijg ik soms te horen wanneer iemand met de EFT methode aan de slag gaat en niet direct de resultaten krijgt die zijn verwacht.

Inmiddels bestaat de EFT tapping methode al circa 20 jaar en hebben vele duizenden therapeuten wereldwijd hun cliënten met de fantastische EFT methode kunnen helpen.

In EFT wetenschappelijk onderzoek is al vele malen weerlegd dat EFT niet werkt. Iedere keer wordt weer het wetenschappelijk bewijs geleverd dat EFT een snelle en betrouwbare methode is.

EFT werkt niet is soms de reactie wanneer men zich niet voldoende heeft verdiept in het EFT therapie tappen.

Hieronder zal ik je een aantal EFT tips geven. Volg je deze tips op, dan is de kans groot dat je niet meer 'EFT werkt niet' zult zeggen.


EFT tips voor een beter resultaat

1. Kom tot rust.

Ben je erg druk of van slag, ga dan eerst daar aan werken. Zorg ervoor dat je eerst tot rust komt, anders komt er niet veel van je sessie terecht  omdat je niet in staat bent om helder te denken.


2. Kom uit je hoofd en voel

Wees bewust van wat je voelt en waar je het voelt. Wanneer je vooral in je hoofd zit en weet dat je ergens last van hebt maar er niet bij stilstaat wat en waar je het voelt, dan zal EFT minder goed werken.


3. Blijf ontspannen.

Zorg ervoor dat je niet je spieren aan gaat spannen wanneer je het energiepunt aantikt. Hierdoor kan het stromen van de energie negatief beïnvloed worden.


4. Beweeg om de energie te laten stromen.

Je kunt je hoofd, schouders, nek, vingers, armen, benen of tenen bewegen om het stromen van de energie te bevorderen. Je kunt ook een andere (zit)positie aannemen, gaan staan, of rond gaan lopen.


5. Blijf diep ademhalen.

Zorg ervoor dat je diep adem blijft halen waarbij je je buik gebruikt.


6. Vind de plaats waar je het beste resultaat behaalt.

Er kunnen plaatsen in je huis waar EFT beter lijkt te werken dan op andere plaatsen. Probeer verschillende plekken in je huis en daarbuiten (bijvoorbeeld de tuin als je die hebt) uit voor het beste resultaat.


7. Stop niet te snel.

Je kunt het idee hebben dat je er al bent wanneer klachten verminderd zijn. Je moet niet streven naar verlichting van je klachten. Je moet je weer goed voelen. 

Doe echter nog een ronde extra om er voor te zorgen dat je energieën goed stromen. Ook als je het gevoel hebt dat je klachten al geheel verdwenen zijn.

 

EFT werkt niet - redenen waarom EFT (nog) niet werkt

EFT werkt niet omdat je bent uitgedroogd

Voor de werking van de EFT methode dat je niet uitgedroogd bent. Ik raad daarom aan om voordat je met het EFT kloppen begint eerst op zijn minst een half glas water te drinken. Het liefst met een snufje zout erin. En ik raad je aan om tijdens de EFT therapie oefeningen te blijven drinken.

EFT werkt niet omdat je te moe bent

Wanneer je te laag in je energie zit omdat je te moe bent, dan kan het een lastige opgave zijn om met de Emotional Freedom Techniieken een goed resultaat te behalen. Ben je te moe, wees dan realistisch en zorg ervoor dat je voldoende uitgerust bent voordat je begint met de EFT methode.

Wanneer je energie te laag is om EFT goed te laten werken, dan kan het lenen van de energie van een ander ook een oplossing zijn. Dit kan je doen door samen met een EFT therapeut aan de slag te gaan om je klachten op te lossen. 


EFT werkt niet omdat je de EFT zin niet specifiek genoeg hebt gemaakt

Eén van de meest voorkomende redenen waarom EFT in eerste instantie niet werkt, is wanneer je niet specifiek genoeg bent. Je benoemt dan je probleem niet op de juiste manier. Bedenk wat er voor jou speelt en hoe jij dat, in je eigen bewoordingen, benoemt.

Gebruik dat in de EFT zinnen. Focus je op een detail van je klacht, probeer niet alles in één keer aan te pakken. Varieer met de EFT zinnen om te zien wat voor jou werkt


EFT werkt niet omdat je nog niet goed weet hoe EFT werkt

Heb je nog nooit EFT gebruikt om één van je klachten aan te pakken, dan kan dat een hindernis zijn om aan de slag te gaan met EFT en er succesvol mee te zijn.


Daarnaast kan het zo zijn dat je geen idee hebt waar je moet beginnen. Welke van al die mogelijkheden om je klacht en de aspecten die ermee verbonden zijn, moet je nu kiezen om mee te beginnen.


Je onderbewuste kan je hiermee helpen. Je kunt je onderbewuste met behulp van EFT als het ware uitnodigen om met suggesties te komen.

Je doet dat als volgt:
Bij voorbeeld met de Set Up:
“Ondanks dat ik niet weet hoe ik EFT voor deze klacht moet toepassen, weet ik dat mijn verbeelding met een passend antwoord komt.”


EFT werkt niet omdat je niet voelt maar in je hoofd zit

Er zijn mensen die weten dat ze ergens last van hebben, bijvoorbeeld van een angst, maar de angst niet voelen. Dit is één van de weinige uitzonderingen waarbij EFT niet kan werken. Het is eigenlijk nodig dat je kunt voelen. Kan je dat niet, dan weet ik niet als EFT de juiste methode voor je is.


EFT werkt niet - andere redenen

Er zijn nog een aantal redenen waarom de EFT methode niet direct zou kunnen werken. Ik zal een aantal van deze redenen hieronder vermelden. In mijn EFT boek 'Pak je klachten aan met EFT' bespreek ik al deze redenen stuk voor stuk en vertel hoe je elk van de betreffende reden kunt oplossen. Je kunt over dit EFT boek hier meer lezen.

  • Onveilig om te veranderen
  • Secondary gain (= onderliggend voordeel)
  • EFT werkt voor iedereen, behalve voor mij
  • Bij mij gaat alles moeilijk
  • Zelf sabotage
  • Wat als ik niet blij ben wanneer mijn klachten opgelost zijn
  • Wat verlies ik als ik verander
  • Energetische allergie
De uitspraak 'EFT werkt niet'  en dat 'EFT onzin is' is in bijna alle gevallen een vorm van 'EFT werkt nog niet'. Slechts een klein deel van de degene die met de EFT methode aan de slag gaan heeft geen resultaat.

Negatieve ervaringen met EFT ben ik eigenlijk in mijn praktijk nog nooit tegengekomen. 

De EFT tapping methode is over het algemeen een eenvoudig toe te passen methode die snelle resultaten geeft. Je kunt er zelf snel mee aan de slag. EFT leren kan eigenlijk iedereen.Pak je klachten aan met EFT

Stap voor stap vertel ik je in deze manual hoe jij de EFT methode snel en eenvoudig kunt toepassen om jouw klachten aan te pakken.

Iedereen kan EFT toepassen!

Bestel Nu 

Tijdelijk nu €10,00 korting!
Klik hier nu voor meer info

EFT tapping methode

De EFT tapping methode zoals de Emotional Freedom Techniques in het nederlands wordt genoemd is een snel werkende methode om de onderliggende oorzaak van emotionele (en veel lichaamelijke) klachten op te lossen.

De onderliggende oorzaak van deze klachten blijkt te liggen in verstoringen in het energie systeem van het lichaam. 


Gary Craig bedenker van de EFT therapie methode

De grondlegger van EFT is Gary Craig. Hij heeft zich gebaseerd op
principes die ontwikkeld zijn door dr. Roger Callahan, een klinisch psycholoog met ruim veertig jaar ervaring,

Gary Craig was al jaren opzoek naar een zelfhulpmethode die gemakkelijk was toe te passen en die een goed resultaat tot gevolg had.

Graig was namelijk zeer ontevreden over de gebrekkige
resultaten die geboekt werden met psychiatrie en psychologie.Graig heeft indertijd onderzoek gedaan naar tientallen
zelfhulpmethodes maar was bij geen van alle onder de indruk van de
resultaten.


Toen Graig de opmerkelijk resultaten vernam die Callahan boekte, heeft Craig bij Callahan een cursus gedaan voor het ‘luttele’ bedrag van $10.000, 

Gary Craig heeft daarna Callahan zijn methode uitvoerig bestudeerd. Hij heeft vervolgens de methode van Callahan aangepast waarbij eenvoud en resultaat voorop stonden.

Door de eenvoud van de EFT klop techniek is het voor iedereen mogelijk om EFT toe te passen. Want je kunt al snel EFT zelf leren met een EFT boek.

Als je wilt weten hoe effectief EFT is, lees dan deze 50+ EFT tapping ervaringen. Er is inmiddels veel EFT wetenschappelijk onderzoek gedaan waarin keer op keer wordt bewezen dat het EFT daadwerkelijk werkt.
EFT kritiek

Heeft EFT dan helemaal geen nadelen? Geen methode is perfect, zo ook EFT niet. Een nadeel(tje) van EFT is het gebruik van de 'EFT affirmatie', ook wel 'EFT zin' genoemd. Het is bij de EFT zin belangrijk dat je zo specifiek mogelijk bent, iets wat soms lastig kan zijn.

Andere EFT kritiek is dat de kloppunten op de hand verwarrend kunnen zijn omdat hierbij het kloppunt op de ringvinger wordt overgeslagen. Dit om maar zo zoveel mogelijk tijd te besparen, iets dat in de praktijk eigenlijk niets uitmaakt maar bij EFT nieuwelingen wel voor verwarring kan zorgen.

Wil je meer weten over de EFT tapping methode? Ik heb een 'wat is EFT?' artikel geschreven, dat je hier kunt lezen, waarin ik iets dieper inga op verschillende zaken die betrekking hebben op EFT therapie.

Als je meer wilt weten over EFT tapping ervaringen, daar kan hier meer over lezen.

Entire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.Home

Sitemap

EFT informatie

Disclaimer EFT werkt niet

Show / Hide

Auteur: Jan Heering

Jan Heering is inmiddels meer dan 20 jaar coach en auteur. Hij is  gespecialiseerd in het snel oplossen van angsten en stress. Hij heeft meer dan 30 boeken op zijn naam staan en gebruikt EFT, naast andere methodes, al 20 jaar in zijn praktijk.

Foto Jan Heering