Limitless

Limitless

Limitless van Jim Kwik

In "Limitless" van Jim Kwik lees je hoe je jouw mentale capaciteiten kunt vergroten.

Het boek van Jim Kwik laat zien dat ons brein veel meer potentieel heeft dan we vaak denken en dat we deze capaciteiten kunnen ontwikkelen door oefening en discipline.

Je leert hoe je je beter kunt concentreren, hoe je informatie efficiënter kunt verwerken en hoe je jouw geheugen kunt versterken.

Daarnaast leer je hoe je jouw creativiteit kunt stimuleren en hoe je jouw emotionele intelligentie kunt verbeteren.

"Limitless" laat je zien dat er geen beperkingen zijn aan wat je kunt bereiken als je jouw mentale vermogens optimaal benut.

Het boek biedt talloze tips en technieken om jouw mentale capaciteiten te versterken, zodat jij de beste versie van jezelf kunt worden.

Het is een inspirerende leeservaring voor iedereen die geïnteresseerd is in het versterken van hun mentale vermogens.


Limitless - 6 actiepunten

Hier 6 direct toepasbare actiepunten die ik voor je heb gedistilleerd uit dit boek:

  1. Maak gebruik van de Pomodoro-techniek om jouw aandacht te concentreren en efficiënter te werken. De Pomodoro-techniek maakt gebruik van een timer om werkperioden af te bakenen van 25 minuten, gevolgd door een korte pauze. Dit helpt om jouw aandacht te concentreren en efficiënter te werken door regelmatig korte pauzes te nemen.
  2. Mnemonische technieken zijn methoden om informatie beter te onthouden door het gebruik van beelden en associaties. Bijvoorbeeld door een lijst met woorden te associëren met een beeld of een verhaal, zul je de woorden beter onthouden.
  3. Doe op een vast tijdstip elke dag voor een korte meditatie- of mindfulness-oefening. Meditatie of mindfulness-oefeningen helpen om jouw geest te kalmeren en jouw aandacht te concentreren. Door elke dag een korte sessie te doen, zul je jouw mentale vermogens versterken.
  4. Schrijf elke dag  10 minuten om je creativiteit te stimuleren. Schrijven is een geweldige manier om je creativiteit te stimuleren. Door elke dag een korte schrijfsessie te doen, zullen er verrassende ideeën naar boven komen.
  5. Maak gebruik van de ZTD-methode (Zeitgeist Time Management) om jouw tijd efficiënter te besteden. De methode maakt gebruik van een combinatie van planning, focus en discipline om jou te helpen jouw doelen te bereiken.
  6. Maak gebruik van de "dagelijkse verantwoordelijkheden" techniek om jouw emotionele intelligentie te verbeteren. Dit is is een emotionele intelligentie techniek die helpt om jouw emoties beter te begrijpen en te beheersen. Door elke dag een aantal verantwoordelijkheden op te stellen en te volgen, zul je jouw emotionele intelligentie versterken.Werkt de pomodoro techniek voor iedereen?

Jim Kwik raad in "Limitless" de Pomodoro techniek aan om efficiënter en beter geconcentreerd te werken.

Ik heb de Pomodoro techniek door de jaren heen een aantal malen geprobeerd.

Iedere keer weer merk ik dat ik er erg ongelukkig van wordt.

Zelf vind ik het veel fijner om "Deep Work" te doen. 

Hierbij werk je gedurende langere tijd ergens aan zonder je te laten afleiden en zonder te stoppen.

Blokken van een uur of 11/2 uur vind ik voor mijzelf optimaal.

Ik raad je aan om beide methodes uit te proberen om uit te vinden wat voor jou het beste werkt.

Hier kan je meer lezen over Deep Work.


Meer fantastische zelfhulp boeken

Unlimited Power - Tony Robbins

Gelukkiger, wat er ook gebeurt - Ben-Shahar

De kracht van het Nu - Eckhart Tolle

The 5am club - Robin Sharma

Limitless - Jim Kwik


Entire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.


Home

sitemap

Zelfhulp boeken

Disclaimer The 5 am club

Show / Hide

Auteur: Jan Heering

Jan Heering is inmiddels meer dan 20 jaar coach en auteur. Hij is  gespecialiseerd in het snel oplossen van angsten en stress. Hij heeft meer dan 30 boeken op zijn naam staan.

Jan Heering over De kracht van het Nu