The 5am club

The 5 AM Club Robin Sharma

In "The 5am Club" gaat het om het principe van vroeg opstaan dat in dit boek door Robin Sharma wordt beschreven.

Het boek is een praktische en inspirerende gids voor degenen die op zoek zijn naar meer succes, productiviteit en geluk in hun leven.

De kern van The 5am Club is het opstaan ​​voor dag en dauw.

Dit kan worden gedaan om tijd te hebben voor persoonlijke groei, zoals oefening, meditatie of het werken aan een project, voordat de drukte van de dag begint.

Maar waarom zou je willen opstaan ​​op zo'n vroege tijd?

Hier zijn enkele redenen waarom het vroege opstaan zo'n geweldige manier is om je doelen te bereiken:


 1. Productiviteit: Door vroeg op te staan, ben je in staat om de tijd van de dag te benutten wanneer je mentale helderheid het hoogst is. Dit betekent dat je meer gedaan kunt krijgen in minder tijd.
 2. Focus: Door vroeg op te staan, voorkom je dat je wordt afgeleid door de dagelijkse afleidingen. Je kunt je concentreren op de belangrijkste taken van de dag en deze eerder afronden.
 3. Persoonlijke groei: Het opstaan ​​voor de dag geeft je de tijd om aan jezelf te werken en je doelen te bereiken, of het nu gaat om fysieke fitness, mentale helderheid, of het volgen van je passie.
 4. Innerlijke rust: Door de stilte van de ochtend te ervaren, kun je meer in contact komen met jezelf en je innerlijke rust vinden.
 5. Succes: Veel succesvolle mensen, zoals CEO's, ondernemers, en atleten, zijn leden van de 5am Club. Door vroeg op te staan, kun je jezelf in hun league voegen en dezelfde resultaten behalen.

Het boek "The 5am Club" is een stap-voor-stap gids waarin je leert hoe je een dagelijkse routine kunt opbouwen, hoe je mentale en fysieke uitdagingen kunt overwinnen en hoe je je doelen kunt bereiken.

Als je op zoek bent naar een manier om je leven te verbeteren en je dromen na te jagen, dan is The 5am Club een goed startpunt.

Dus, sluit je nu aan bij de 5am Club en ontdek de kracht van het vroege opstaan!


De 5am club - 6 actiepunten

Hier 6 actiepunten die ik voor je heb gedistilleerd uit dit boek:

 1. Stel een consistente ochtendroutine op: Een van de belangrijkste aspecten van de "5am Club" is het opstaan op een consistente tijd, elke dag. Dit helpt om een routine te ontwikkelen en de mentale en fysieke gezondheid te verbeteren.
 2. Gebruik de tijd 's ochtends voor jezelf: De stille en ononderbroken tijd 's ochtends is een gouden kans om je te concentreren op persoonlijke groei en doelen. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit mediteren, lezen, schrijven of sporten.
 3. Maak gebruik van de kracht van visualisatie: Door je doelen visueel voor ogen te houden, kun je je focus en motivatie verhogen. Gebruik bijvoorbeeld een vision board of een dagboek om je doelen op te schrijven en op te volgen.
 4. Creëer een positieve mindset: Door positief te denken en te visualiseren, kun je je mentale en emotionele toestand verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld door affirmaties te gebruiken of door dankbaarheid te uiten.
 5. Bouw een netwerk van positieve mensen: Om succesvol te zijn, is het belangrijk om omringd te zijn door positieve en ondersteunende mensen. Zoek daarom naar mensen die je kunt inspireren en die je kunt inspireren.
 6. Wees geduldig en volhardend: Het ontwikkelen van een consistente ochtendroutine en het bereiken van persoonlijke doelen vergt tijd en inspanning. Wees geduldig met jezelf en blijf volhouden, zelfs als er tegenslagen zijn.Is 5am te vroeg?

Sinds enige jaren ben ik ook begonnen met het vroege opstaan.

Hoewel voor mij 5am iets te vroeg is.

Ik begin de dag om 5.30.

Iedere dag.

Ook in het weekend.

Ook op Nieuwjaarsdag.

Bijkomend voordeel van het vroege opstaan is dat je slaappatroon vast verankerd is.

Hierdoor behoort slecht slapen, waar ik tientallen jaren last van heb gehad, tot het verleden.

Dus, op tijd uit bed om de dag goed te beginnen!Entire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.


Home

sitemap

Zelfhulp boeken

Unlimited Power

Disclaimer The 5 am club

Show / Hide

Pagina geupdate op 15-09-2023.


janheering-profielfoto

Auteur: Jan Heering


social-x-w26
linkedin-w26


Jan Heering is inmiddels meer dan 20 jaar coach en auteur. Hij is  gespecialiseerd in het snel oplossen van angsten en stress. Hij heeft meer dan 30 boeken op zijn naam staan.

Jan Heering over De kracht van het Nu