Door stress aankomendoor stress aankomen

Ben je aangekomen als gevolg van stress en wil je daar iets aan doen? Hier kan je lezen wat de oorzaak hiervan is en hoe je je stress en daarmee ook het zwaarder worden daardoor kunt aanpakken.


Stress Buikpijn SpecialistBeste lezer,

Mijn naam is Jan Heering. Mijn specialisatie is het succesvol aanpakken van emotionele problemen zoals stress.

Ik heb al meer dan 20 boeken over het aanpakken van emotionele problemen, waaronder over stress, op mijn naam staan.

In mijn praktijk heb ik velen geholpen om hun stress en de lichamelijke en psychische klachten die daardoor ontstaan op te lossen.

Ik zal beginnen om uit te leggen wat stress eigenlijk is en waardoor stress aankomen ontstaat.

Ik zal daarna uitleggen wat de onderliggende oorzaak van je stress is en hoe je deze oorzaak op een eenvoudige manier kunt aanpakken.

Wat is stress

De letterlijke betekenis van stress is spanning. Het doel van stress is om je gereed voor actie te maken, dit wordt ook wel de vecht- of vluchtreactie genoemd.

Heel vroeger was dit belangrijk voor je voortbestaan.

Immers, als je toen door het bos liep op zoek naar eten was het van belang om snel in actie te komen wanneer je een gevaarlijk dier tegen kwam.

Om je in staat te stellen om snel in actie te komen wordt het hormoon adrenaline in je lichaam vrijgegeven.

Hierdoor neemt je hartslag toe, wordt je ademhaling sneller en je spieren spannen zich aan. Je bent dan voorbereid op bedreigingen die op je afkomen.

Kort na de adrenaline afgifte wordt door de bijnieren het hormoon cortisol wordt afgegeven.

Cortisol zorgt ervoor dat de bloedsuikerspiegel stijgt waardoor je voldoende energie hebt voor de . vecht- of vluchtreactie.


In ons huidige leven ervaar je stress echter vooral door vermeende gevaren die (nog) niet hebben plaatsgevonden of waarvan je verwacht dat die gaan gebeuren (maar die nooit plaatsvinden).

Voorbeelden hiervan zijn: denken dat je te laat komt, dat je je werk niet op tijd af krijgt, een stoplicht dat voor je neus op rood springt terwijl je haast hebt, enz.


Je lichaam kan echter geen onderscheid maken tussen de werkelijke en ingebeelde gevaren en zal daardoor in alle gevallen reageren door afgifte van adrenaline en cortisol.

Een gevolg van de cortisol afgifte is een verhoogde eetlust en een verhoogde opslag van vet (vooral rond de buik), om zo je lichaam klaar te maken voor een volgende stressreactie.

Als gevolg daarvan ga je dus door stress aankomen.Stress Oorzaken

Er kunnen veel oorzaken zijn waardoor jij last hebt van stress. Ik heb hier een aantal voor je op een rijtje gezet.
 • Te hoge druk
  Te zwaar takenpakket, teveel werk of inspanning, te weinig rust en vrije tijd.
 • Te weinig druk
  Te weinig verantwoording, geen uitdagend werk.
 • Geen controle
  Geen inspraak (meer) in werksituatie, pensionering, niet luisteren van kinderen, afhankelijkheid van een bureaucratische instelling.
 • Ingrijpende gebeurtenissen
  Traumatische ervaring, een ernstige ziekte, een operatie, overlijden van een dierbare, een echtscheiding of invaliditeit.
 • Geen ondersteuning
 • Manier waarop je in het leven staat


Vrij van Stress

Denk je eens in hoe goed jij je zal voelen zonder die stress en dat door stress aankomen.

Vrij van die stressgevoelens en kan jij eindelijk weer goed in je vel zitten.

Je kunt je leven weer oppakken.

Stel je eens voor hoe mooi je leven er dan uitziet.
De oorzaak van door stress aankomen oplossen

Het is inmiddels bekend dat je lichaam niet alleen uit botten, spieren, pezen, organen en bloed bestaat, maar dat het ook een energiesysteem heeft. Door dit energiesysteem stroomt je levensenergie.

Het is gebleken dat je emotionele en lichamelijke gezondheid verbonden is met het stromen van je levensenergie door het energiesysteem van je lichaam.

In de Oosterse wereld is dit al vele duizenden jaren bekend. De energie die door het energiesysteem stroomt wordt daar ‘Chi’ genoemd.

In een Chinees boek dat circa 5000 geleden is geschreven wordt al beschreven hoe de levensenergie door het energiesysteem stroomt.


Onder andere bij acupunctuur en acupressuur wordt van deze kennis gebruik gemaakt.

Is je energiesysteem vrij van verstoringen, dan kan de levensenergie vrij stromen en voel jij je over het algemeen goed. Emoties komen, emoties gaan. En van dat zwaarder worden door stress heb je dan geen last.


Echter als gevolg van onverwerkte emoties en stress ontstaan verstoringen in je energiesysteem. Hierdoor kan de levensenergie steeds moeilijk stromen.

Des te minder je energieën door je energiesysteem stromen, des te meer voel jij de gevolgen. Deze gevolgen voel jij in de vorm stress en lichamelijke klachten.


Het is belangrijk dat je gaat beseffen dat jouw onbegrijpelijke klachten ‘slechts’ een gevolg zijn van verstoringen in je energiesysteem.

Daardoor blijf je dan ook last houden van je stress en de daaraan gerelateerde klachten. Daarom helpt praten over je klachten, onderdrukken van je stressgevoelens, medicatie, enz. dan ook niet om je klachten achter je te laten.

Worden de verstoringen in je energiesysteem opgelost, dan zal de stress kunnen verdwijnen.

En daarmee de oorzaak van het zwaarder worden.

Dit verhelpen van deze verstoringen in je energiesysteem kan op een relatief eenvoudige manier snel gebeuren.Wil jij ook je stress en door stress aankomen snel achter je laten? Ga dan naar……...

Klik Nu hier voor
door stress aankomen oplossingStress aankomen Disclaimer
Pijn door Stress
Morpheus Emotionele Bevrijding Home
WikipediaEntire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.