Last van Stress Aanval?

Stress aanval

Een aanval als gevolg van stress kan intens zijn. Hier kan je lezen waardoor een dergelijke aanval ontstaat, wat de oorzaak is en hoe dit kan worden opgelost.

Beste lezer,

Jan Heering over stress aanval oorzaak oplossen

Mijn naam is Jan Heering. Mijn specialisatie is het snel oplossen van stress klachten.

Ik heb al meer dan 30 boeken over het oplossen van emotionele problemen, waaronder over stress, op mijn naam staan.

In mijn praktijk heb ik velen geholpen om hun stress en de klachten die daardoor ontstaan snel achter zich te laten.

Als gevolg van stress maakt je lichaam zich gereed om in actie te komen. Dit wordt de vlucht-vecht reactie en stressrespons genoemd.

Door de bijnieren wordt er adrenaline afgegeven in de bloedbaan.

Het hart zal sneller gaan kloppen. Hierdoor wordt er meer bloed naar de spieren gepompt zodat je spieren snel in actie kunnen komen.

Je gaat oppervlakkiger ademhalen en je trekt bleek weg omdat er bloed aan de huid wordt onttrokken.

Je gaat ook transpireren. De kans op oververhitting wanneer je in actie moet komen wordt zo kleiner.

Lichamelijke stress klachten waar je last van kunt krijgen zijn

Stress aanval symptomen


Lichamelijke klachten waarvan je last kunt krijgen als gevolg van stress zijn: hoofdpijn, hartkloppingen, gespannen spieren, nekpijn, pijnlijke schouders, duizelingen, wazig zien, buikpijn en misselijkheid.psychische stressklachten waar je last van kunt krijgen zijn

Stress aanval en angst kan jij zelf stoppen


Snel geëmotioneerd zijn, geïrriteerdheid, angst, neerslachtigheid en stemmingswisselingen.

Stress oorzaken

Er zijn vele oorzaken waardoor stress en stressaanvallen kunnen ontstaan. Voorbeelden hiervan zijn:
 • Te hoge druk
  Je hebt te veel werk of een te zwaar takenpakket. Je hebt te weinig vrije tijd en rust.
 • Te weinig druk
  Je hebt te weinig verantwoording of je werk is niet uitdagend genoeg.
 • Onvoldoende ondersteuning
 • Verlies van controle
  Het verlies van verantwoordelijkheid op je werk, pensionering, kinderen die niet luisteren of afhankelijk zijn van een bureaucratische instelling.
 • Ingrijpende gebeurtenissen
  Het meemaken van een traumatische belevenis, je hebt een ernstige ziekte onder de leden of een ernstige operatie staat te gebeuren of heb je achter de rug.

  Andere ingrijpende stressvolle gebeurtenissen zijn het overlijden van een dierbare, een scheiding of invaliditeit.

 • Manier waarop je in het leven staatWat niet werkt om stress blijvend te verminderen

Er zijn vele tips op het Internet te vinden om stress te verlagen om zo te voorkomen dat je weer een stress aanval hebt. Ik heb hieronder een aantel van deze, goed bedoelde, stress verlagende tips hieronder voor je op een rijtje gezet.

Bij deze tips zal ik aangeven waardoor deze tips niet of slechts in beperkte mate werken.

 • Over je stress praten
  Over je stressgevoelens en de daardoor ontstane stress aanval met iemand die je durft te vertrouwen of een therapeut kan je even een gevoel van opluchting geven.

  Helaas zal over je stress je stress niet oplossen. Je stressgevoelens zullen keer op keer terugkomen omdat de oorzaak van je stress niet wordt opgelost door praten.

 • Ontspanningsoefeningen
  Er wordt vaak aangeraden om je te ontspannen door het beoefenen van yoga, relaxatie technieken, visualisatieoefeningen of zelfhypnose.

  Ontspanningsoefeningen kunnen je op het moment dat je er mee aan de slag gaat wel het een gevoel van ontspanning geven, Er hoeft echter maar iets te gebeuren en je kan weer last krijgen van een stressaanval.

 • Medicatie
  Voorbeelden van medicatie tegen stress zijn bètablokkers, benzodiazepines. Je stressgevoelens zullen inderdaad enigszins worden onderdrukt door medicatie. Echter de oorzaak van je klachten wordt door de medicatie niet opgelost.

  Medicatie is dan ook geen oplossing voor het stoppen van stressaanvallen.

  Daarnaast kleven er aan medicatie hinderlijke bijwerkingen zoals; slaapproblemen, dufheid, hoofdpijn en gewichtstoename.

 • Alternatieve methodes
  Vele alternatieve geneeswijzen werken doorgaans langzaam. Als ze al werken.De bovenstaande manieren werken niet of langzaam omdat de onderliggende oorzaak van stress aanval niet wordt opgelost.


De stress aanval oorzaak oplossen

In het Verre Oosten is al heel lang, al vele duizenden jaren, bekend dat het lichaam niet alleen uit botten, spieren, pezen, organen en bloed bestaat maar ook een energiesysteem heeft.

Door dit energiesysteem stroomt je levensenergie. Deze levensenergie wordt in het Verre Oosten ‘Chi’ en ‘Ki’ genoemd.

Onder andere bij acupunctuur wordt van deze kennis van het energiesysteem gebruik gemaakt. Bij deze methode wordt getracht om door middel van de bekende dunne naaldjes het stromen van de levensenergie te bevorderen.

Wanneer je geen last hebt van verstoringen in het energiesysteem voel jij je over het algemeen goed.

De gevoelens zijn vooral positief. Mocht je af en toe last hebben van negatieve gevoelens, dan verdwijnen die weer snel.

Als gevolg van onverwerkte emoties en stress ontstaan er echter verstoringen in je energiesysteem. Als gevolg van de verstoringen gaat je levensenergie steeds moeizamer door je energiesysteem stromen.

Des te minder je levensenergie stroomt, des te meer krijg je last stress en de psychische en lichamelijke klachten die daarbij optreden.

Het is van belang dat jouw onbegrijpelijke klachten ‘slechts’ een gevolg zijn van verstoringen in je het energiesysteem van je lichaam.

Stress aanval stoppen doe je zo

Daarom blijf je last houden van stress en kan er een stress aanval optreden.

Dit is dan ook de reden waarom praten over je klachten, ontspanningsmethodes, medicatie, enz. je klachten niet verhelpen.

Worden de verstoringen in je energiesysteem opgelost, dan kunnen je stressklachten kunnen verdwijnen.

Het oplossen van de verstoringen in je energiesysteem kan op een relatief eenvoudige en snelle manier plaatsvinden.Wil jij ook verlost worden van de stress en de daardoor veroorzaakte stress aanval? Ga dan naar……...

Klik Nu hier
om je stress op te lossen
Hoe voelt een stress aanval?

Wanneer je een stress aanval hebt, dan voel je het volgende:

 1. Je last van hartkloppingen.
 2. Je ademhaling wordt hoog en snel. Je kunt ook gaan hyperventileren zonder dat je het in de gaten hebt. De meeste van de klachten van die te maken hebben met de stress aanval zijn het gevolg van dit snelle ademhalen.
 3. Je handen voelen klam aan.
 4. Je krijgt moeite met ademhalen.
 5. Je kunt last krijgen van duizelingen.
 6. Je gaat wazig zien.
 7. Je hebt het gevoel alsof je de controle gaat verliezen.


Voel je een stress aanval aankomen, doe dan deze 2 dingen:

 1. Pas je ademhaling aan. Adem (veel) langzamer. Adem langzamer uit dan dat je inademt. Adem door je neus en adem met je buik.
 2. Breng je aandacht naar je voeten. Voel je voetzolen. Dit maakt dat je uit je hoofd komt en je gedachtes die op hol zijn geslagen kunnen kalmeren.
 3. Na de stress aanval, wanneer het allemaal voorbij is, ga dan op zoek naar een methode waarmee je een stress aanval helemaal kunt voorkomen. Ik raad methodes aan die zijn gebaseerd op Energie Therapie. Deze methodes werken snel en zijn eenvoudig toepasbaar.Stress aanval wat te doen?

Het beste dat je kunt doen wanneer je een stress aanval hebt of voelt aankomen is je ademhaling reguleren zoals ik hieronder heb beschreven.

 1. Adem langzamer. Veel langzamer. 
 2. Adem door je neus.
 3. Adem met je buik.
 4. Ga uit je hoofd en focus je aandacht op je ademhaling. 

Doe je dit, dan zullen de angstgevoelens en paniek snel minder worden.

Dit kan je op korte termijn doen om een stress aanval te stoppen. Op langere termijn raad ik aan om de onderliggende stress aanval oorzaak op te lossen.

Methodes die gebaseerd zijn op Energie Therapie geven hierbij snelle resultaten.Heb je meer tips voor stress verminderen nodig? Klik dan hier. Deze tips zullen je helpen om minder last van stress te hebben.
Entire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.
Stress puistjes


Morpheus Emotionele Bevrijding Home


Wikipedia


Disclaimer Stress aanval

Auteur: Jan Heering

Jan Heering is inmiddels meer dan 20 jaar coach en auteur. Hij is  gespecialiseerd in het snel oplossen van angsten en stress. Hij heeft meer dan 30 boeken op zijn naam staan.