Energetische Ondersteuning

Ben je door stress misselijk?Door Stress Misselijk

Ben je door stress misselijk? Hier kan je lezen wat de oorzaak hiervan je stress en daarmee je misselijkheid is en hoe je daar vanaf kunt komen.


Stress Misselijk Specialist

Beste lezer,

Mijn naam is Jan Heering. Mijn specialisatie is het succesvol aanpakken van emotionele problemen zoals stress.

Ik heb al meer dan 20 boeken over het aanpakken van emotionele problemen, waaronder over stress, op mijn naam staan.

In mijn praktijk heb ik vele cliënten geholpen om hun stress en de lichamelijke en psychische klachten die als gevolg van stress ontstaan op te lossen.

Ik zal beginnen om uit te leggen wat stress is en waardoor stress ontstaat.

Daarna zal ik vertellen wat de onderliggende oorzaak van je stress en daarmee het door stress misselijk zijn is.

Ik zal je ook laten zien hoe de onderliggende oorzaak van stress op een relatief eenvoudige manier kunt aanpakken.Wat is stress

Omschrijvingen van stress zijn: druk, geestelijke spanning of grote geestelijke druk, onnatuurlijke spanning.

Het gevolg van stress is dat je gereed bent om in actie te komen. Dit wordt ook wel aangeduid met vecht- of vluchtreactie.

Als gevolg van de stress wordt het hormoon adrenaline in je lichaam vrijgegeven. Door de adrenaline gaat je hart sneller kloppen, neemt je ademhalingsfrequentie toe en spannen je spieren zich aan.

Je bent dan gereed om in actie te komen om, mogelijke, bedreigingen die je zult tegenkomen het hoofd te kunnen bieden.

Stressgevoelens ontstaan daarentegen niet alleen als gevolg van echte gevaren. Het is natuurlijk ook heel goed mogelijk dat je stress ervaart door (vermeende) gevaren waarvan jij aanneemt dat die zullen gaan voordoen.

Je kunt hierbij denken aan: vermoeden dat je te laat voor een afspraak zult zijn, dat je werk te laat af zal zijn, een stoplicht dat voor je neus op rood springt, enz.

Voor je lichaam maakt het niet uit of het gevaar werkelijk aanwezig is of dat het alleen maar een denkbeeldig gevaar is.

In alle gevallen zal adrenaline worden afgegeven waardoor je in staat bent om in actie te komen. Of dit nu nodig is of niet.

Op zich is stress niet iets negatiefs. Het is niet schadelijk om af en toe onder spanning te staan. Je kunt als gevolg van stressgevoelens zelfs beter gaan presteren.

Het is niettemin wel ongezond wanneer stress langdurig aan gaat houden of vaak gaat optreden. Als gevolg hiervan heb je niet voldoende gelegenheid tot ontspanning en herstel.

Als gevolg van de afgifte van adrenaline zullen je spieren zich gaan aanspannen. Hierdoor kan je last krijgen van nek- en rugklachten of hoofdpijn.

De stress kan ook op je maag slaan waardoor je door stress misselijk kunt worden.Stress symptomen

Lichamelijke klachten die kunnen als gevolg van stress zijn:

  Stress Misselijk

 • Door stress misselijk zijn

 • Buikpijn

 • Hoofdpijn.

 • Pijn in (onder) rug

 • Nekpijn

 • Stijve spieren

 • Pijnlijke schouders

 • Pijn in gewrichten

 • Hartkloppingen

 • Slaapproblemen

 • Huidproblemen zoals psoriasis, jeuk, roodheid, acne of eczeem.

 • Verhoogde bloeddruk

 • Duizelingen

 • Wazig zien

 • Verminderde weerstand tegen infectieziektes

 • Tandenknarsen tijdens het slapen

 • Aanhoudende vermoeidheid

 • Tinnitus (oorsuizen)

 • Plotselinge, spontane, korte samentrekking van een spier of spiergroep (tics)


Psychische stress symptomen

Psychische klachten waarvan je last kunt hebben als gevolg van stress zijn: je bent vlug van slag, om het minste en geringste kan je in tranen uitbarsten, je bent snel geïrriteerd, je hebt last van gevoelens van onrust, je hebt voortdurend een opgejaagd gevoel en je hebt het idee dat je altijd onder druk staat.

Andere psychisch klachten waar je als gevolg van stress last van kunt krijgen zijn: gevoelens van eenzaamheid, depressieve stemmingen, vergeetachtigheid, concentratieproblemen, veel zaken hebben geen betekenis meer voor je.De oorzaak van stress

Je kunt stress ervaren door verschillende oorzaken, zoals:

 • Te hoge (werk) druk
  Een te zwaar takenpakket, teveel werk of inspanning, te weinig rust en te weinig tijd om je te ontspannen.

 • Te weinig druk
  Te weinig verantwoordelijkheid, geen uitdaging op het werk.

 • Verlies van controle
  Geen inspraak (meer) in situatie op het werk, pensionering, niet luisteren van kinderen, afhankelijk zijn van bureaucratische instellingen.

 • Ingrijpende gebeurtenissen
  Traumatische ervaringen, een ernstige aandoening, een zware medische ingreep, het overlijden van een dierbare, een scheiding of invaliditeit.

 • Geen ondersteuning

 • Hoe je in het leven staatVrij van Stress

Door stress misselijk zijnVrij van stress misselijk foto door Paul Castani

Denk je eens in hoe goed jij je zult voelen zonder die stressgevoelens en het door stress misselijk zijn.

Verlost van die spanning en misselijkheid kan jij eindelijk weer goed voelen

Je bent dan weer in staat om je leven op te pakken.

Denk je eens in hoe mooi je leven er dan uitziet.


Wat niet werkt

Er worden op het internet vele stress misselijk tips gegeven voor het verminderen van stress en misselijkheid. Ik zal een aantal van deze, goed bedoelde, tips opnoemen en uitleggen waarom deze tips niet werken.


 • Over je klachten praten
  Over je stressgevoelens praten kan je, even, een gevoel van opluchting geven. Echter praten zal de oorzaak van je stress niet oplossen. Daardoor blijf je die spanning ervaren. En blijf je last houden van het door stress misselijk zijn.
 • Je stressgevoelens onderdrukken
  Je kunt wel trachten je stressgevoelens te onderdrukken en negeren, maar dat werkt alleen maar averechts. Je krijgt hierdoor alleen maar meer last die spanning. En zullen je stress gevoelens iedere keer weer de kop op steken zodra er maar iets gebeurt.
 • Ontspannen
  Er wordt vaak aangeraden om je te ontspannen door het luisteren naar ontspanningsmuziek of natuurgeluiden, of het beoefenen van yoga of relaxatietechnieken. Dit kan je wel een gevoel van ontspanning geven echter, zodra er maar iets gebeurd heb je al weer last van die stress.
 • In de natuur je spanningen uiten
  Eén van de tips die wordt gegeven om stoom af te blazen is om te gaan wandelen op een verlaten plek in het bos, in open weiden of bij de zee en om dan al de spanning uit je lijf te schreeuwen. Dit uiten van je spanningen, zonder dat iemand er last van heeft kan je, tijdelijk, een gevoel van opluchting geven. De spanning zal echter bij het minste of geringste de kop weer opsteken.
 • Medicatie
  Soms wordt medicatie voorgeschreven om stress te verminderen. Als gevolg van medicatie kunnen je stressgevoelens inderdaad, enigszins, worden onderdrukt. Medicatie brengt echter ook geen oplossing met zich mee. De oorzaak van je klachten wordt niet verholpen en medicatie brengt vervelende bijwerkingen met zich mee.

 • Goed bedoelde stress misselijk tips

        Hier een overzicht van een aantal, goedbedoelde tips, die vaak                  tegen misselijkheid worden gegeven: 

 1. Drink een glas cola met suiker, om de 2 minuten een slokje.
 2.  Drink earl grey thee. 
 3.  Zet thee van basilicum en drink dit langzaam op. (niet te heet drinken) 
 4.  Snij een stukje gember wortel af schil er af snijden en zachtjes op kauwen. Gember neutraliseert je maag. 
 5.  Drink rode bessensap, aanmaken als limonade. 
 6.  Drink melk, niet te veel; niet te snel. 
 7.  Adem door je neus in en door je mond uit. Dit geeft een rustig gevoel, ongeveer een kwartiertje volhouden en de misselijkheid zakt weer weg. 
 8.  Kauwen op een sinaasappelschil. 
 9.  Neem een augurk, door het zuur ben je niet meer misselijk. 
 10.  Drink rooibos thee 
 11.  Eet van stokbrood alleen de zachte witte binnenkant. Dit werkt als een spons en zuigt de maagsappen op waardoor je je niet meer misselijk voelt. 
 12.  Neem dan een vitamine-c tablet in met een slokje water en ga lekker liggen. 
 13.  Doe je hoofd tussen je benen werkt en adem rustig ademen door neus en mond. 
 14.  Rasp een zure appel. Drink een kop kamillethee. Goed laten intrekken en langzaam opdrinken. 
 15.  Drink een glas koud appelsap drinken, in kleine slokjes zoveel als je maar kan.

 Helaas zullen deze goedbedoelde misselijkheid stress tips niet helpen om de oorzaak van je misselijkheid en stress op te lossen.
De bovenstaande manieren werken niet of langzaam omdat de onderliggende oorzaak van het door stress misselijk zijn niet wordt opgelost.Stress misselijk oorzaak

In het Verre Oosten is al sinds vele duizenden jaren bekend dat je lichaam naast botten, spieren, pezen, organen en bloed ook een energiesysteem heeft.

Door dit energiesysteem stroomt je levensenergie. Deze levensenergie wordt Chi genoemd in het Verre Oosten.

In een Chinees boek dat al 5000 jaar is geschreven wordt de werking van het energiesysteem aangeduid.

Onder andere bij acupunctuur en acupressuur wordt van deze kennis gebruik gemaakt en wordt getracht om door middel van de bekende naaldjes (bij acupunctuur) of door druk (bij acupressuur) het stromen van de levensenergie te bevorderen.

Zijn er geen verstoringen in het energiesysteem aanwezig, dan voel jij je meestal goed.

Er komen emoties, en na verloop van tijd verdwijnen die weer. En van hinderlijke klachten zoals misselijkheid als gevolg van spanning en stress heb je dan uiteraard geen last.

Het resultaat van onverwerkte emoties en stress vormen zijn verstoringen in je energiesysteem. Daardoor gaat de levensenergie moeilijker en moeilijker door je energiesysteem stromen.

Des te slechter je energieën door je energiesysteem kunnen stromen, des te meer voel jij de gevolgen. Deze gevolgen voel jij in de vorm stress en psychische en lichamelijke klachten.

Het is van belang dat je gaat inzien dat jouw onbegrijpelijke klachten zoals door stress misselijk worden ‘slechts’ de gevolgen zijn van verstoringen in je energiesysteem.

De verstoringen in je energiesysteem zijn dan ook de reden dat je last blijft houden van je stress en de daaraan gerelateerde klachten.

En de verstoringen zijn dan ook de reden dat praten over je klachten, onderdrukken van je stressgevoelens, medicatie, ontspanningsmethodes, enz. dan ook niet om je klachten te verhelpen.

Worden de betreffende verstoringen in je energiesysteem opgelost, dan zullen je klachten kunnen verdwijnen.

Het oplossen van deze verstoringen in je energiesysteem kan op een betrekkelijke eenvoudige manier snel plaatsvinden.

Wil jij ook je stress en het door stress misselijk zijn snel achter je laten? Ga dan naar……...

Klik Nu hier om
stress en het door stress misselijk zijn op te lossen

Entire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.


Stress Hoofdpijn


Morpheus Emotionele Bevrijding Home


Sitemap


Wikipedia


Disclaimer Stress Misselijk
Wat anderen zeggen

Je kunt jezelf weer prettig voelen
“Pak je klachten aan is helder, duidelijk en een compleet stappenplan. Je kunt jezelf weer prettig voelen zonder dat er iemand bij betrokken is.”
Ingrid v.d. B, Helmond

Duidelijke uitleg
“De uitleg in Pak je klachten aan is duidelijk, de foto's maken het nog duidelijker. Je kunt stap voor stap de procedure volgen en toepassen.”
AD

Het werkt gewoon!
“Toen ik bestelde had ik geen verwachtingen omdat ik niet wist hoe het zou werken. Baat het niet dan schaad het niet, dacht ik. Het is duidelijk en gemakkelijk aan te leren. Er is goed uitgelegd wat de bedoeling is. Het werkt gewoon! Na de eerste keer al een groot verschil. Naarmate je het beter begrijpt wordt het effectiever.”
Niels

Je merkt al vrij snel resultaat
“Pak je klachten aan is goed en duidelijk geschreven. Deze methode is effectief en je merkt al vrij snel resultaat.”
Mieke

Simpel en overal te doen
"De foto’s zijn duidelijk en de tekst is goed leesbaar. De methode is simpel en overal te doen. Niet moeilijk te onthouden en goed te doen zonder dure en lastige therapie."
Mirjam

Het was een pure verrassing
“Toen ik bestelde had ik eigenlijk geen idee. Het was een pure verassing. De manual is duidelijk. Het beste vind ik de mogelijkheden.”
mvV

Het werkt!
“Mijn verwachtingen waren laag maar ik kan zeggen dat het werkt!”
Hans de R

Eenvoudig en direct toe te passen
“Deze methode is helder, eenvoudig en direct toe te passen, kort en krachtig. Gebruik van de foto’s geeft een duidelijk beeld om het toe te passen.”
Anoniem

Duidelijke uitleg
“De uitleg in Pak je klachten aan is duidelijk, de foto's maken het nog duidelijker. Je kunt je stap voor stap de procedure volgen en toepassen.”
AD

Gemakkelijk te leren
“Emotionele Bevrijding is gemakkelijk te leren. De foto’s zijn een bruikbare toevoeging om te zien hoe je de oefeningen moet doen.”
Ingrid

De eenvoud maakt dat je een en ander snel leert en kunt toepassen
“Het Pak je klachten aan pakkeer is helder, instructief en eenvoudig. De eenvoud maakt dat je een en ander snel leert en kunt toepassen.”
Peter te H

Ik heb het gevoel dat het snel resultaten geeft
“Ik vind Pak je klachten aan duidelijk, instructief en eenvoudig toe te passen. Ik heb het gevoel dat het snel resultaten geeft. De foto’s zijn een bruikbare toevoeging.”
ML.W.-S.

Het is een duidelijke en complete methode
“De opzet van het Pak je klachten pakket is duidelijk. Het is een duidelijke en complete methode. Door de focus op het lichamelijke van de emotionele klachten, is het eenvoudig toe te passen. De foto's laten alles duidelijk zien en geven daarmee meer zelfvertrouwen.”
J.M.V.

Het lijkt te werken
“ik vind Pak je klachten aan instructief. Het lijkt te werken.”
HH

Tijdens het uitvoeren word ik er vaak blij van
“Pak je klachten aan is helder, duidelijk en compleet. Emotionele Bevrijding bestaat uit oefeningen die gemakkelijk zijn om te doen als je eenmaal het stappenplan in je hoofd hebt. Tijdens het uitvoeren word ik er vaak blij van.”
MP

Klaar en simpel
“Toen ik bestelde was ik sceptisch, het leek me nogal hocus pocus, maar gezien de vele positieve reviews het proberen waard. Het zijn duidelijke stappen. Niet teveel overbodige uitleg. Klaar en simpel.“
B.R.

Heel goed opgebouwd
“Het is een compleet stappenplan. Heel goed opgebouwd in korte delen, die jezelf de kans geven de leerstof die je krijgt tot je door laten dringen voordat je verder gaat,je kunt het eerst nog een keer herhalen, iedereen leert niet even gemakkelijk.”
Jos

Duidelijk en instructief
“Pak je klachten aan is duidelijk en instructief. Met Emotionele Bevrijding lukt het me dan mijn ervaring los te koppelen van mijn emoties wat de ervaring oproept en een helicoptervieuw te behouden.”
Karina uit Enschede

Duidelijke manual waarmee je zo aan de slag kan
“Toen ik bestelde dacht ik dat het de moeite van het proberen waard kon zijn. Het is een duidelijke manual waarmee je zo aan de slag kan. De methode is gemakkelijk te implementeren.”
Linda, Rotterdam

Simpel en overal te doen
"De foto’s zijn duidelijk en de tekst is goed leesbaar. De methode is simpel en overal te doen. Niet moeilijk te onthouden en goed te doen zonder dure en lastige therapie."
Mirjam

Simpele doeltreffendheid van de methode
“De manual is duidelijk met een praktische waarde. Het beste is de simpele doeltreffendheid van deze methode.”
Aloys, Lage Mierde

Je kunt het jezelf makkelijk aanleren
“De aanwijzingen in deze manual zijn op een makkelijke manier beschreven. Ook kan ik direct beginnen, hoef niet eerst een heel boekwerk door te lezen. Weet ik iets niet goed meer dan kan ik dat zo terug vinden. Het is beknopt maar duidelijk. De dingen die je moet doen zijn toegankelijk voor iedereen. Ik voel dat ik het ook kan en dat geeft een positief gevoel. De oefeningen duren kort en kun je het op elk moment doen Je kunt het jezelf makkelijk aanleren.”
H.H.

Tal van voorbeelden om je op weg te helpen
“Toen ik bestelde probeerde ik geen verwachtingen te hebben om teleurstelling te voorkomen, ik heb dus om de reden 'ik zie wel hoe het uitpakt voor mij' besteld. De manual is geschreven in duidelijke taal met tal van voorbeelden om je op weg te helpen.”
IB Hengelo

Iedereen kan dit toepassen
“De methode is gemakkelijk uitgelegd. Je hoeft zeker geen dokter of zoiets te zijn om het toe te passen. Het beste is de eenvoud van het proces, iedereen kan dit toepassen.”
GDB

Ik ben erg blij dat ik het gedaan heb, het heeft me goed geholpen
"Ik had er nog nooit van gehoord maar door te surfen op het internet ben ik er mee in aanraking gekomen. Normaal geloof ik niet zo in deze dingen, maar heb het toch gedaan. Ben ook erg blij dat ik het gedaan heb, het heeft me goed geholpen.

De methode is kort en gemakkelijk beschreven. Het boek is duidelijk en overzichtelijk. Het heeft mij echt geholpen. Je moet het gewoon doen. Je kunt zelf de beste manier kiezen die voor jou helpt of die jou aanspreekt om te doen."
H.S.

Geen medicijnen meer slikken
“Ik bestelde met lage verwachtingen. De manual is echter heel gemakkelijk te lezen en toe te passen. Het beste van de manual is dat je het zelf kunt oplossen. Het aller beste is dat je geen medicijnen meer hoeft te slikken voor je problemen.”
I.V.

Je kunt er gelijk mee aan de slag
“Deze methode sprak mij zeer aan, omdat ik weet dat emotie energetisch wordt vastgezet als een blokkade in je lichaam. Daarom geloofde ik in de werking. Het beste is dat je er gelijk mee aan de slag kon zonder heel veel achtergrond informatie te lezen. De methode is duidelijk en dus voor iedereen makkelijk uit te voeren. Het beste is dat er plaatjes en tekst bij de oefening zijn geplaatst om het te verduidelijken. Deze methode geeft snel resultaat.”
Misha

Het heeft effect
“Toen ik bestelde was ik geïnteresseerd maar had geen verwachtingen. Het is immers het zoveelste boek dat je beterschap belooft. De opzet van de manual is duidelijk. De opbouw van de oefeningen is duidelijk met een helder uitleg. Er is ook een duidelijke samenhang tussen de oefeningen. Ik kan zeggen dat de oefeningen effect hebben bij het aanpakken van mijn podiumangst.”
Anoniem

Oude angsten opgeruimd zonder het opnieuw te beleven
“Ik had lage verwachtingen toen ik de manual bestelde. De manual is echter duidelijk en helder. Door de oefeningen ga je je beter voelen. Je oude angsten worden opgeruimd zonder het opnieuw te beleven.”
Evert

Heel snel resultaat
“Mijn verwachtingen waren redelijk hoog gespannen. Een alternatief zou een cursus zijn geweest maar daar heb ik weinig tijd voor en dat is duur. De manual is zeer toegankelijk, duidelijk en je hebt al heel snel resultaat. Juist voor iemand met angsten is het goed dat je zelf aan de slag kan gaan.”
D-J

Het werkt echt, snel en effectief
“Het beste aan de manual is dat het zo praktisch toepasbaar is en gericht op actie. De Emotionele Bevrijding methode werkt echt, snel en effectief. En daarnaast vind ik het een enorm pluspunt dat je de emotie niet hoeft te benoemen, niet hoeft te achterhalen welke overtuigingen eronder liggen en niet hoeft te graven om iets op te lossen. Je hoeft alleen maar te voelen waar in je lichaam de energie vastzit.”
J. van V

Helder en duidelijk
“Pak je klachten aan is helder, duidelijk en eenvoudig. Het geeft een heldere structuur waarin de uitleg wordt gegeven.”
J. H, Tilburg

Met de foto's erbij is het echt duidelijk
“Je kunt het stappenplan makkelijk doorlopen en met de foto's erbij is het echt duidelijk. Ik heb het stappenplan pas 1x doorlopen (gisteren). Gisteravond voelde ik me wel rustiger.”
Ingrid W

Duidelijk met de instructies met de foto's
“De instructies met de foto's erbij vind ik duidelijk. Sowieso ben ik blij met het boek, het voelt goed om me even af te zonderen en met dit werk bezig te zijn en al het andere los te laten.”
Tineke v.d. B. Zwolle

Onze dochter kan haar arm weer bewegen
“Pak je klachten aan is helder, instructief en verlossend geruststellend. Onze dochter was geblokkeerd in haar arm door toepassing van de techniek kan ze deze terug bewegen. Dank u!”
Rudy C.

Direct resultaten
“Grote voordeel is je kan er gelijk mee aan de slag, met direct resultaten.“
R.V.M., LochemGoed uitgelegd
“Alles wordt goed uitgelegd in stappen en steeds eindigt met een samenvatting. Ik ben er nog maar net mee begonnen, maar wat tot nu toe het beste vind is dat het ware (onderliggende) probleem mee word genomen en dat mis je vaak bij andere methodes.“
Imke S

Onmiddellijk mee aan de slag
“Het wordt duidelijk uitgelegd en je kan er onmiddellijk mee aan de slag.“
Greetje De G

Snel resultaat
“Het geeft snel resultaat, voelde me gelijk een stuk beter, heb amper meer last van hyperventilatie en angstaanvallen.“
Mariann

Duidelijk
“Het is duidelijk en te gebruiken op het moment dat het mij uitkomt.“
L.

Concrete methode
“Het geeft je een concrete methode in handen om zelf iets aan je stemming te doen Het is redelijk eenvoudig toe te passen.“
R.V.M., LochemHet werkt!
“Alhoewel ik nog maar kort bezig ben, het gevoel heb dat het werkt!“
Erma