Last van stress nek-pijn?Stress nek-pijn

Eén van de gevolgen van stress is pijn in de nek. Ik zal uitleggen van welke klachten je last kunt krijgen als gevolg van stress. Daarnaast zal ik je vertellen wat de onderliggende oorzaak van stress is en hoe je dat vlug kunt oplossen.
stress nek pijn SpecialistBeste lezer,

Mijn naam is Jan Heering. Mijn specialisatie is het succesvol aanpakken van emotionele problemen zoals stress en de daaraan gerelateerde klachten.

Ik heb al bijna dan 20 boeken over emotionele problemen, waaronder over het snel en effectief aanpakken van stress, op mijn naam staan.

In mijn praktijk heb ik velen geholpen om hun stress en de lichamelijke en psychische gevolgen daarvan op een vlugge manier achter zich te laten.

Om te beginnen zal ik in het kort de symptomen van stress.

Ik zal daarna uitlegen wat de onderliggende oorzaak van je stressgevoelens is en hoe je je stress en daarmee je stress nek-pijn aan kunt pakken.
Lichamelijke Stress Symptomen
De lichamelijke symptomen van stress zijn:
Slaapproblemen, moeheid, weinig eetlust, rugpijn, hoofdpijn, stress nek-pijn, verhoogde bloeddruk, huidproblemen, verminderde afweer waardoor eerder infecties kunnen voorkomen, maag- of darmklachten, maagzweer, allergie, ontstekingen, aanhoudende vermoeidheid, zenuwtrekjes.Psychische Stress Symptomen
De psychische symptomen van stress zijn:
Vlug bang zijn, snel geïrriteerd, huilbuien, sombere stemmingen, concentratieproblemen, cynisme, onverschilligheid, veelvuldig piekeren, besluiteloosheid, uitstelgedrag, verlies van creativiteit, niet meer kunnen lachen, overbezorgdheid.Oorzaken van stress zijn

  Stress kan door verschillende zaken worden veroorzaakt:
 • Overbelasting
  Te moeilijke taken, teveel werk of inspanning, te weinig rust en vrije tijd, een openbaar optreden.

 • Ingrijpende gebeurtenis
  Geweld, een ernstige ziekte, een operatie, overlijden van een dierbare, een echtscheiding of, invaliditeit.

 • Verlies van controle
  Geen inspraak in werksituatie, niet luisteren van kinderen, afhankelijkheid van een bureaucratische instelling.
Vrij van stress nek-pijn

Denk je eens in hoe goed jij je zult voelen zonder die nekpijn en zonder al die stress.

Verlost van die pijn in je nek kan jij eindelijk weer lekker in je vel zitten.

Hoe goed ziet dat er uit?

Hoe mooi klinkt dat je in de oren?
Wat niet werkt bij het oplossen van stress

Er zijn vele methodes en tips die worden aanbevolen om stress en de daardoor veroorzaakte stress nek pijn op te lossen. Een aantal van die manieren en tips heb ik hieronder opgeschreven. Ik vertel er ook bij waarom deze methodes en tips niet werken.

Massages
Bij massages wordt getracht door het tot rust brengen van de ademhaling, bloedsomloop en spieren, ook op psychisch gebied ontspanning te verkrijgen.

Massages kunnen goed werken om de pijn in de nek door stress te verminderen. Echter, steekt de stress weer de kop op, dan krijg je weer last van pijn in je nek.

Trek geen overhaaste conclusies
Zorg ervoor dat je onderscheid blijft maken tussen wat er echt gebeurt, en je gedachten en je gevoelens daarover.

Buig negatieve gedachten om in positieve
Verander de gedachtes die je hebt, zoals: "Ik kan dit niet en het zal mij ook niet gaan lukken", in: "Ik doe het gewoon en ik zie wel hoe dat uitpakt".

Goed bedoelde tips
Deze goed bedoelde tips worden vaak gegeven:

 • Houd je niet bezig met problemen die je op dat moment toch niet kunt oplossen

 • Ga minstens 1 keer per week sporten

 • Schrijf alles wat je moet onthouden op, dan hoef je er verder niet meer aan te denken

 • Luister naar een CD met natuurgeluiden zoals vogelzang, klaterende beekjes of een ruisende branding

 • Ga ontspanningsoefeningen of Yoga beoefenen

 • Leg de lat niet te hoog

 • Drink ontspannende thee, hierdoor kan je beter in slaap komen

 • Sta eerder op, hierdoor kan je rustiger de dag beginnen

 • Masseer je voetzolen met massage olie

Helaas zijn dit slechts goedbedoelde tips. Deze tips zorgen er niet voor dat de oorzaak van je stressgevoelens worden verholpen.

Kunstzinnige therapie
Soms wordt met behulp van kunstzinnige therapie getracht de psychische spanning af te bouwen om zo de stress te verminderen. Deze methode lost helaas ook de onderliggende oorzaak van je stress niet op waardoor de spanning weer snel oploopt zodra je terug bent in het dagelijkse leven.
De bovenstaande methodes en tips tegen stress werken niet of langzaam omdat de onderliggende oorzaak van de gevolgen van stress en je stress nek-pijn niet wordt weggenomen.De oorzaak van je klachten

Jouw lichaam bestaat niet alleen uit botten, spieren, pezen, organen en bloed. Het heeft namelijk ook een energiesysteem. In de Oosterse wereld is dit al vele duizenden jaren bekend.

Door dit energiesysteem stroomt de energie van je lichaam. Bij acupunctuur en acupressuur wordt hiervan gebruik gemaakt.

In de Westerse wereld is een tiental jaren pas (her)ontdekt dat het lichaam een energiesysteem heeft.

Door het energiesysteem van je lichaam hoort je energie vrij te stromen. Dan voel jij je over het algemeen goed. Emoties komen en emoties gaan. Spanningen zijn nooit lang aanwezig.

Echter, als gevolg van onverwerkte emoties en emotionele trauma’s ontstaan verstoringen in je energiesysteem. Veelal zijn deze onverwerkte emoties aanwezig op een onbewust niveau. Je weet dus niet dat je ze hebt. En dat je er last van hebt!

Als gevolg van deze verstoringen gaat de energie steeds minder stromen. De consequentie van dit verminderde stromen van je energie voel je in de vorm van emotionele klachten zoals stress en de daaraan gerelateerde klachten zoals nekpijn.

Dit is dan ook de reden dat je iedere keer weer last krijgt van stress en de gevolgen hiervan.

Daarom helpen al die goed bedoelde adviezen en methodes tegen stress niet. De adviezen en methodes bieden immers geen oplossing omdat de onderliggende oorzaak, de energetische blokkades, niet worden verholpen.

Echter, pak je direct de verstoringen in het energiesysteem aan, dan ben jij in staat om op een eenvoudige en snelle manier je stress en de daardoor veroorzaakte nekpijn aan te pakken.

Wil jij weten hoe ook jij je stress kunt oplossen? Ga dan naar…...

Klik NU hier voor
oplossing voor stress
Stress Nek pijn Disclaimer
Gevolgen Stress
Morpheus Emotionele Bevrijding Home
WikipediaEntire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.