Wat is NEI therapie?

Vrouw met lang haar is blij want zij weet wat is NEI

Wat is NEI therapie?

NEI, ook wel bekend als Neuro Emotionele Integratie,  is een holistische therapie die gericht is op het identificeren en oplossen van emotionele blokkades die ons welzijn en onze gezondheid beïnvloeden.

In dit artikel zullen we de basisprincipes van NEI therapie bespreken, de voordelen ervan onderzoeken en enkele praktische toepassingen ervan verkennen.

Dus laten we meteen beginnen!


Wat is NEI therapie?

De NEI-methode zag het levenslicht in de vroege jaren tachtig dankzij de inspanningen van de Amerikaanse chiropractor Scott Walker.

Na een initiële ontwikkeling werd het verder verfijnd door de arts Roy Martina.

De initiële training voor Neuro Emotionele Integratie vond plaats in Nederland in 1995, onder leiding van Roy Martina zelf.

Het combineert elementen uit verschillende disciplines, waaronder neurowetenschappen, psychologie en energetische geneeskunde, om een holistische benadering van genezing te bieden.

NEI richt zich op het identificeren en oplossen van de onderliggende emotionele oorzaken van fysieke en mentale problemen.

Tegenwoordig zijn talloze NEI-coaches en therapeuten actief en betrokken bij deze benadering.

Hoe werkt Neuro Emotionele Integratie?

NEI maakt gebruik van spiertesten, ook wel kinesiologie genoemd, om de emotionele blokkades in het lichaam op te sporen.

NEI spiertestO-ring test

Deze blokkades kunnen ontstaan door onverwerkte emoties, traumatische ervaringen of beperkende overtuigingen.

Door middel van spiertesten kan de NEI-therapeut communiceren met het onderbewuste van de cliënt en de oorzaken van de blokkades identificeren.

Eenmaal geïdentificeerd, maakt NEI gebruik van verschillende technieken om de emotionele blokkades op te lossen.

Dit kan onder andere bestaan uit het toepassen van acupressuurpunten, het gebruik van affirmaties en visualisaties, en het loslaten van negatieve emoties door middel van ademhalingstechnieken.

NEI therapie is erop gericht om het evenwicht in het lichaam te herstellen en de natuurlijke genezingsprocessen te bevorderen.

Er zijn ook therapeuten die in plaats van de spiertest een biotensor gebruiken.

De NEI biotensor is een meetinstrument dat bio-energetische trillingen kan meten.

Met dit apparaat wordt hetzelfde bereikt als met de spiertesten.

Wat zijn de voordelen van Neuro Emotionele Integratie?

NEI kan een breed scala aan voordelen bieden voor zowel fysieke als mentale gezondheid.

Enkele van de potentiële voordelen van NEI zijn:

  • Emotionele heling: NEI helpt bij het identificeren en oplossen van onderliggende emotionele blokkades, waardoor emotionele heling mogelijk wordt. Dit kan leiden tot een betere emotionele veerkracht en welzijn.
  • Emotionele heling: NEI helpt bij het identificeren en oplossen van onderliggende emotionele blokkades, waardoor emotionele heling mogelijk wordt. Dit kan leiden tot een betere emotionele veerkracht en welzijn.
  • Stressvermindering: NEI kan helpen bij het verminderen van stress en angst door de onderliggende oorzaken ervan aan te pakken. Dit kan leiden tot een betere stressmanagement en een gevoel van innerlijke rust.
  • Zelfontwikkeling: NEI kan ook worden gebruikt als een instrument voor zelfontwikkeling en persoonlijke groei. Door bewust te worden van onze emotionele blokkades en deze op te lossen, kunnen we ons potentieel ontdekken en ons leven op een positieve manier transformeren.
  • Fysieke genezing: NEI richt zich niet alleen op emotionele heling, maar kan ook bijdragen aan fysieke genezing. Door de onderliggende emotionele oorzaken van fysieke problemen aan te pakken, kan NEI het genezingsproces ondersteunen.
  • Verbeterde relaties: NEI kan helpen bij het oplossen van emotionele blokkades die van invloed zijn op relaties. Door deze blokkades op te lossen, kunnen relaties verbeteren en dieper worden.
nei-alternatief-v1

Wat is NEI en wat zijn de bijwerkingen?

NEI is een veilige en effectieve benadering van gezondheid en welzijn.

Er zijn meestal geen bijwerkingen verbonden aan de NEI methode.

Sommige mensen kunnen echter milde bijwerkingen ervaren, zoals vermoeidheid of een lichte hoofdpijn.

Dit is meestal tijdelijk en verdwijnt binnen enkele dagen.


NEI wetenschappelijke onderzoek

Er zijn een beperkt aantal wetenschappelijke studies gevonden die de werkzaamheid van NEI-therapie hebben onderzocht.

Een aantal bevindingen:

  • Een kleinschalige pilot-studie uit 2007 naar NEI bij de behandeling van hoofdpijn toonde een afname van klachten, maar de studie had een laag aantal deelnemers (n=13) en geen controlegroep.
  • Een Italiaanse studie uit 2013 vond positieve resultaten van NEI bij de behandeling van spier- en gewrichtsklachten, maar ook deze had geen controlegroep en betrof slechts een kleine steekproef (n=30).

Op dit ontbreekt er krachtig wetenschappelijk bewijs om de werkzaamheid van NEI therapie als zodanig vast te stellen.

Als ervaringsdeskundige, als NEI therapeut en als cliënt kan ik zeggen dat NEI werkt.


NEI therapie zelfhulp alternatief

Vrouw blij met veilig NEI alternatief.

Als je op zoek bent naar een zelfhulp alternatief voor NEI therapie, dan kan Emotional Freedom Technique (EFT) een goede optie voor jou zijn.

EFT is een krachtige techniek die gericht is op het oplossen van emotionele blokkades en het verminderen van stress en angst.

Eén van de belangrijkste voordelen van EFT is dat het een zeer eenvoudige en gemakkelijke techniek is die je zelf kunt toepassen.

Het vereist geen speciale vaardigheden of training en je hebt geen dure apparatuur nodig om het te doen.

Met een beetje oefening kun je EFT snel en effectief gebruiken om stress en emotionele blokkades te verminderen.

EFT kan ook helpen bij een breed scala aan problemen, waaronder angst, depressie, fobieën, chronische pijn en zelfs posttraumatische stressstoornis (PTSS).

Een ander voordeel van EFT is dat het relatief snel werkt. In veel gevallen kun je al na één sessie verlichting voelen van de symptomen van stress en angst.

En als je regelmatig EFT beoefent, kun je de effecten op lange termijn versterken en je algehele welzijn verbeteren.

Ten slotte is EFT ook een zeer veilige techniek. Het heeft geen bijwerkingen en kan veilig worden gebruikt in combinatie met andere behandelingen of medicijnen die je mogelijk gebruikt.

Kortom, als je op zoek bent naar een effectief en eenvoudig alternatief voor NEI, dan is EFT zeker een goede optie om te overwegen.

Wil je meer weten over hoe EFT jou kan helpen?

Klik dan op deze link
Neuro Emotionele Integratie is een holistische therapie die gericht is op het identificeren en oplossen van emotionele blokkades die ons welzijn en onze gezondheid beïnvloeden.

Het maakt gebruik van spiertesten en verschillende technieken om de onderliggende oorzaken van emotionele blokkades aan te pakken. NEI therapie kan een breed scala aan voordelen bieden, waaronder emotionele heling, stressvermindering, verbeterde relaties, fysieke genezing en zelfontwikkeling.

Het kan worden toegepast op verschillende gebieden van het leven, zoals gezondheid en welzijn, persoonlijke groei en relaties.

Als je geïnteresseerd bent in het verkennen van NEI, raad ik je aan om contact op te nemen met een gekwalificeerde NEI-therapeut voor meer informatie en begeleiding.

Wat is NEI? NEI (Neuro Emotionele Integratie) is een holistische therapie gericht op het identificeren en oplossen van emotionele blokkades die het welzijn en de gezondheid beïnvloeden.
Hoe werkt NEI? NEI maakt gebruik van spiertesten om emotionele blokkades in het lichaam op te sporen. Deze blokkades kunnen ontstaan door onverwerkte emoties of traumatische ervaringen. Verschillende technieken worden gebruikt om de blokkades op te lossen.
Voordelen van NEI Emotionele en fysieke genezing, stressvermindering, zelfontwikkeling, verbeterde relaties.
NEI zelfhulp alternatief Emotional Freedom Technique (EFT) is een effectieve zelfhulptechniek die gemakkelijk thuis toegepast kan worden.Samenvatting

Deze pagina legt uit wat NEI  therapie(Neuro Emotionele Integratie) is. Het is een holistische therapie gericht op het identificeren en oplossen van emotionele blokkades die het welzijn en de gezondheid beïnvloeden.Dit artikel is bedoeld voor informatieve doeleinden en vervangt geen medisch advies. Raadpleeg je huisarts voor advies en behandeling van medische aandoeningen.

janheering-profielfoto

Auteur: Jan Heering

social-x-w26
linkedin-w26


Jan Heering is inmiddels meer dan 20 jaar coach en is internationaal auteur.

Hij is onder meer gediplomeerd NLP Master Coach en Time Line Therapeut.

Jan is  gespecialiseerd in het snel oplossen van angst, stress en negatieve gedachten.

Hij heeft zelf zijn stress na een lange zoektocht overwonnen.

Jan heeft meer dan 30 boeken en een groot aantal cursussen op zijn naam staan.

Voor meer achtergrondinformatie over Jan's werk en om te zien hoe hij gecertificeerd is als NLP Master Coach bij verschillende gerenommeerde instellingen, klik hier.Jan Heering over wat is NEI?