Angststoornis home > Angststoornis Boek > Angststoornis Medicatie

Wat is de beste
Angststoornis Medicatie

Angststoornis medicatie overzicht

De meest voorgeschreven angststoornis medicatie duidelijk op een rijtje gezet. Daarnaast wordt aan het einde een alternatief voor medicatie gegeven.


Benzodiazepinen
Benzodiazepinen hebben vooral een angst en emotiedempend effect. Daardoor zijn ze kalmerend Een bekendste bezodiazepine zijn Valium, Librium (chloordiazepoxide), Oxazepam, (Seresta), Temazepam, Temesta (Lorazepam), Tranxène (chloorazepate dipotassium) en Xanax (Alprazolam).

Een nadeel van Benzodiazepinen is de afhankelijkheid die na enige tijd kan gaan ontstaan. Een ander nadeel is dat je steeds meer moet innemen om hetzelfde effect te bereiken.

Bijwerkingen
Bijwerkingen die kunnen optreden zijn: slaapproblemen, dufheid en gevoelsvervlakking.


Antidepressiva
Antidepressiva hebben invloed op de neurotransmitters in je hersenen. De antidepressiva zorgen ervoor dat er meer stoffen worden afgescheiden die van invloed zijn op je stemming. Deze stoffen zijn serotonine, dopamine en noradrenaline.

Voorbeelden van antidepressiva zijn; Anafrinil (clomipraminehydrochloride), Aurorix (Moclobemide), Cypramil, Dutonin, Efexor, Fevarin, Fluvoxamine, Fluoxotine (Prozac), Remeron (Mirtazapine), Seroxat, Trazolan, Tryptyzol en Zoloft.

Bijwerkingen
Bij gebruik van antidepressiva kunnen de volgende bijwerkingen optreden: rusteloosheid en prikkelbaarheid, duizelingen, hoofdpijn, misselijkheid, maag- en darmklachten, gewichtstoename en seksuele problemen.

Bij langdurig gebruik hebben antidepressiva de voorkeur boven benzodiazepinen. Dit omdat benzodiazepinen afhankelijkheid tot gevolg kunnen hebben. Wel worden soms benzodiazepinen in de eerste weken voorgeschreven omdat het tot vier weken kan duren voordat de werking van antidepressiva ervaren wordt.


Bètablokkers
Bètablokkers worden soms gebruikt bij sociale angstklachten zoals bijvoorbeeld examenangst. Het grote voordeel van Bètablokkers is dat ze snel werken, binnen een half uur.

Daarnaast is eenmaal een dosis in nemen voldoende. Dit in tegenstelling tot antidepressiva waarbij je 4 weken moet wachten voordat het werkzaam begint te worden.

Bijwerkingen
De nadelen van Bètablokkers is dat ze de hartslag en je bloeddruk verlagen. Je kunt ze daarom beter niet innemen wanneer er grote lichamelijke inspanning wordt gevraagd.
Angststoornis medicatie alternatief

Medicatie gebruiken om je angsten te onderdrukken is natuurlijk niet de enigste manier om zonder angsten door het leven te gaan.

Daarnaast moet je beseffen dat medicatie je angsten alleen maar onderdrukt. Het is geen oplossing die de oorzaak van je angsten aanpakt.

Recentelijk is ontdekt dat de oorzaak van vele emotionele klachten, waaronder angsten, is gelegen in verstoringen in het energiesysteem van je lichaam.

Deze verstoringen in het energiesysteem zijn op hun beurt weer ontstaan door onverwerkte gevoelens of emotionele incidenten uit het verleden.

Besef dus dat jouw angsten ‘slechts’ een gevolg is van beschadigingen en blokkades in je energiesysteem.

Daarom voel jij keer op keer die angst.

Daarom lukt het je niet om over je angsten heen te stappen en achter je te laten.


Wanneer de verstoringen in je energie systeem worden opgelost, hetgeen vlug kan gebeuren, dan kunnen je angstgevoelens oplossen.

Denk je eens in hoe goed jij je zult voelen verlost van je angst.

Hoe je dan weer in staat bent om van het leven te genieten!

Wil jij meer weten over het snel en relatief eenvoudig aanpakken van je angsten, ga dan naar:


Angststoornis Aanpakken


Dit artikel is geschreven ter informatie, het is geen medisch advies. Ik ben mental health coach, geen arts en heb geen medicijnen gestudeerd.


Angststoornis Vaak Niet Behandeld

Angststoornis Oorzaak


Symptomen Angststoornis


Sociale Angststoornis


Behandeling Angststoornis


sitemap


wikipedia


disclaimer Angststoornis medicatie


Entire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.