Wat zijn de
angststoornis symptomenSymptomen Angststoornis

In dit artikel heb ik de angststoornis symptomen voor je op een rijtje gezet. Ik leg  uit wat de oorzaak van deze stoornis is én laat ik je zien wat een oplossing voor je angsten kan zijn.


Angststoornis symptomen

Man in grijs shirt op strand heeft last van symptomen angststoornis.Symptomen angststoornis foto door Nathan Dumlao op Unsplash
 • Snakken naar adem
 • Transpireren
 • Drukkend gevoel op of pijn in de borst
 • Misselijk gevoel
 • Duizeligheid
 • Licht gevoel in het hoofd
 • Hartkloppingen
 • Een onwerkelijk gevoel
 • Trillen
 • Gevoelloosheid of tintelingen rond de mond of in armen en benen
 • Angst om de controle kwijt te raken
 • Angst om dood te gaan
 • Warmte- of koude sensaties
Andere symptomen van een angststoornis zijn

 • Gevoel van rusteloosheid
 • Vermoeidheid
 • Moeite met concentreren
 • Geïrriteerdheid
 • Problemen met slapen
Vrij van Symptomen Angststoornis

Vrouw met zwart vest en blauw shirt is blij met symptomen angststoornis oplossen.Vrij van angststoornis symptomen


Stel je eens voor hoe goed jij je zal voelen wanneer jij je klachten achter je hebt gelaten.


Hoe jij dan weer kunt genieten van het leven.


Hoe mooi zal jouw leven er dan uitzien?


Angststoornis symptomen oorzaak

Je angststoornis wordt veroorzaakt door onverwerkte emoties en / of emotionele incidenten uit het verleden.

Deze onverwerkte emoties en / of emotionele incidenten veroorzaken verstoringen in het energetisch systeem van je lichaam.

In het Verre Oosten is dit al lange tijd bekend, zo is acupunctuur op deze inzichten gebaseerd. Hier in het Westen wordt deze kennis pas sinds enige tientallen jaren meer en meer bekend.

Is je energetisch systeem vrij van verstoringen, dan voel jij je goed.

Zijn er echter verstoringen in je energetisch systeem aanwezig, dan krijg je last van emotionele klachten en mogelijk ook van lichamelijke klachten.

Deze verstoringen zijn ook de reden dat de meeste behandelmethodes niet of slechts heel langzaam werken. Zij richten zich immers niet op het oplossen van de verstoringen in je energetisch systeem.

Zijn de verstoringen in je energie systeem opgelost, dan zullen je angstklachten verdwijnen.

Achteraf kan je je nog wel herinneren dat je last had van angstgevoelens maar het lijkt dan ver weg. Alsof het heel lang geleden is.

Hoe fijn zal het zijn om zonder angstgevoelens door het leven te gaan?!Wil jij weten hoe jij de symptomen van je angststoornis snel en eenvoudig kunt aan pakken: Ga dan naar: Angststoornis oplossen
Symptomen angststoornis lichamelijk

Angststoornis symptomen lichamelijk zijn, onder andere: zweten, drukkend gevoel op de borst, duizelingen, misselijkheid, licht in je hoofd worden, onwerkelijk gevoel, trillen van handen en/of knieën en hartkloppingen.

Angststoornis behandeling kan naar mijn mening het beste gebeuren door de onderliggende angststoornis oorzaak, verstoringen in het energie systeem van je lichaam, op te lossen. Heb je dat gedaan, hetgeen snel en relatief eenvoudig kan plaatsvinden, dan zullen de angststoornis symptomen verdwijnen.

Een gegeneraliseerde angststoornis heb je wanneer je langdurig last hebt van buitensporige angstgevoelens en zorgen. In het DSM-IV is de gegeneraliseerde angststoornis ingedeeld bij de angststoornissen.


Angststoornis Medicatie

De meest voorgeschreven angststoornis medicatie zijn Benzodiazepinen, Antidepressiva en Bètablokkers. Een nadeel van Benzodiazepinen is de afhankelijkheid die na enige tijd kan gaan ontstaan. Een ander nadeel is dat je steeds meer moet innemen om hetzelfde effect te bereiken. De bijwerkingen die bij benzodiazipenen kunnen optreden zijn onder andere: slaapproblemen en dufheid en gevoelsvervlakking.

De bijwerkingen van antidepressiva zijn, onder andere: rusteloosheid, duizeligheid, hoofdpijn, misselijkheid, maag- en darmklachten, gewichtstoename en seksuele problemen.

De nadelen van Bètablokkers is dat ze de hartslag en je bloeddruk verlagen. Je kunt ze daarom beter niet innemen wanneer er grote lichamelijke inspanning wordt gevraagd. Een voordeel van bétablokkers is dat ze snel werken, meestal binnen een half uur.

Naar mijn mening is het pas raadzaam om over angststoornis medicatie na te gaan denken wanneer andere opties niet werken. In vele gevallen zal een angststoornis behandeling succesvol zijn wanneer deze gebaseerd is op de principes van Energie Therapie. Hierbij ga je de onderliggende angststoornis oorzaak overwinnen, hetgeen niet bij medicatie gebeurt.

Uitgebreidere informatie over angststoornis medicatie kan je hier lezen.
Angststoornis overwinnen boek

Je kunt zelf je angststoornis overwinnen met dit boek. Hierin beschrijf ik op duidelijke wijze hoe jij zelf je angststoornis aanpakken kunt. Behandeling angststoornis kan je zelf doen aan de hand van dit angststoornis overwinnen boek.


De oefeningen tegen angst die het best werken zijn gebaseerd op de principes van Energie Therapie. Hierbij wordt de onderliggende angststoornis oorzaak opgelost. Daarnaar kan je het beste streven naar mijn mening. Dan ben je van je angst verlost.


Een angststoornis gaat nooit over wordt wel eens gezegd. Daar ben ik het niet mee eens. Wanneer de onderliggende oorzaak wordt opgelost, dan verdwijnen de angstgevoelens. Je hebt dan je angststoornis overwonnen! Zo kan je het beste je angststoornis aanpakken naar mijn mening.
Entire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.angststoornis medicatie

een angststoornis gaat nooit over

verschil tussen depressie en angststoornis

Angststoornis oorzaak

Paracetamol tegen angststoornissen

Wat is een ongespecificeerde angststoornis

Angststoornis afvallen

Verschil tussen angststoornis en burnout

Welke angststoornissen zijn er

Nachtangst volwassene

Angstgevoelens


sitemap

home

wiki

UMCG angststoornis

Disclaimer symptomen angststoornis


Show / Hide
Show / Hide

Pagina geupdate op 3-1-2024.

janheering-profielfoto

Auteur: Jan Heering


social-x-w26
linkedin-w26


Jan Heering, met ruim twee decennia ervaring als officieel erkend NLP Master Coach en Time Line Therapeut en deskundige in  Energie Therapie, is gespecialiseerd in het snel overwinnen van angst, het verminderen van stress en het transformerend omgaan met negatieve gedachten.

Na zijn persoonlijke overwinning op stress tijdens een diepgaande zelfontdekkingsreis, deelt Jan nu zijn unieke benadering voor effectieve angstverlichting, snelle stressvermindering en persoonlijke groei.

Als auteur van meer dan 30 transformerende boeken en  impactvolle cursussen, biedt hij concrete oplossingen voor stressvermindering en persoonlijke ontwikkeling.

Voor meer achtergrondinformatie over Jan's werk en om te zien hoe hij gecertificeerd is als NLP Master Coach bij verschillende gerenommeerde instellingen, klik hier.


Jan Heering over symptomen angststoornis