EMDR Faalangst behandeling
werkt het echt?


Faalangst home > Faalangst oplossing > EMDR Faalangst behandeling

EMDR faalangst behandeling

Een uitleg van wat EMDR is en hoe deze therapie wordt gebruikt om angst om te falen op te lossen. Daarnaast zal ik vertellen wat de nadelen van deze therapie zijn en welke alternatieven er zijn om faalangst wel snel en eenvoudig op te lossen.


Jan Heering Faalangst Expert lost het op. Beste lezer,

Mijn naam is Jan Heering. Ik ben specialist in het succesvol aanpakken van faalangst.

Ik heb inmiddels al bijna 20 boeken over aanpakken van emotionele klachten, waaronder over faalangst, geschreven.

In mijn praktijk heb ik velen geholpen om hun angst om te falen achter zich te laten.

Ik zal eerst in het kort de symptomen van faalangst op een rijtje zetten. Daarna vertel ik je wat EMDR is en hoe dit voor faalangst behandeling wordt gebruikt. Ik zal daarna vertellen wat het nadeel van deze methode is. Daarnaast vertel ik je wat wel werkt voor het aanpakken van je faalangst.Faalangst symptomen

Wanneer je last hebt van angst om te falen zie jij jezelf al mislukken. Je bent daar zo mee bezig dat je amper energie kunt besteden aan het voorbereiden van de prestatie die je moet leveren en aan de prestatie zelf.

Lukt er wel eens iets, dan doe je dat af als een toevalligheid.

Het is moeilijk voor je om positieve punten van jezelf in te zien. Je kunt maar moeilijk omgaan met complimenten.

Voordat je moet presteren heb je al last van buikpijn of maagpijn en moet je vaak naar het toilet.

Tijdens het leveren van de prestatie krijg je het warm, klopt je hart in je keel, begin je hevig te zweten en kan je last krijgen van trillende handen.

Het kan gebeuren dat het je niet meer lukt om helder te denken. Je kunt niet meer uit je woorden komen.EMDR Faalangst behandeling

EMDR is een therapie die mensen helpt bij het verwerken van belastende ervaringen uit het verleden zoals onaangename of zelfs traumatische ervaringen.

In 1989 publiceerde de Amerikaanse psychologe Francine Shapiro (1989) een wetenschappelijk artikel waarin ze een nieuwe en nogal merkwaardige therapie voor PTSS (Post Traumatische Stress Stoornis) presenteerde.

Ze noemde deze nieuwe therapie EMDR, Eye Movement Desensitization and Reprocessing (de R werd in 1991 toegevoegd).

Shapiro kwam in 1987 op het idee voor EMDR toen ze een dag buiten in een park liep. Ze bemerkte dat nare, negatieve, gedachten waar ze last van had, plotseling verdwenen waren. Toen ze probeerde te achterhalen waardoor dit gebeurde, bemerkte ze dat de negatieve gedachtes en bijbehorende negatieve emoties verdwenen wanneer haar ogen automatisch snel heen en weer bewogen.

Shapiro ontdekte dat de methode eveneens effectief was wanneer ze haar ogen doelbewust heen en weer bewoog.

Nadelen van EMDR faalangst behandeling
Eén van de nadelen is dat EMDR niet heel specifiek is waardoor er spontaan emoties en herinneringen worden opgewekt. Dit kan leiden tot onverwachte hevige emotionele uitbarstingen.

Deze methode behoeft begeleiding van een therapeut waardoor EMDR niet geschikt is voor zelfhulp.

Een ander nadeel is dat EMDR alleen voor faalangst behandeling kan worden gebruikt wanneer een duidelijk aanwijsbare gebeurtenis ten grondslag ligt aan de angst.

Faalangst oorzaak

Het is gebleken dat de onderliggende oorzaak van angst om te falen ligt in onverwerkte emoties. Deze onverwerkte emoties zijn de oorzaak van verstoringen in het energiesysteem van je lichaam.

Is je energiesysteem vrij is van deze verstoringen, dan voel jij je goed en opgewekt. Je hebt wel eens last van negatieve emoties of gedachtes maar die zijn weer snel verdwenen.

Heb je echter last van verstoringen in je energiesysteem, dan ontstaan emotionele aandoeningen zoals angst om te falen.

Dit is dan ook de reden waarom reguliere behandeling van faalangst slechts weinig resultaat heeft.

En dit is tevens de reden waarom het oplossen van faalangst door het aanpakken van de energetische verstoringen meer dan 3 keer sneller gaat dan wanneer EMDR wordt gebruikt.

Bijkomende voordelen van het oplossen van energetische verstoringen is dat er geen duidelijk aanwijsbare gebeurtenis aanwijsbaar hoeft te zijn en dat er geen hevige, onverwachte, emotionele uitbarstingen plaatsvinden.

Je bent dus door het oplossen van de verstoringen in het energiesysteem van je lichaam in staat om op een eenvoudige en snelle manier je klachten aan te pakken.

Er is een oplossing om je faalangst snel aan te pakken, namelijk……….

Klik hier voor
oplossingen voor faalangst
EMDR Faalangst behandeling Disclaimer

Entire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.