Faalangst grootste probleem studenten

Faalangst grootste probleem studenten volgens een artikel op de Belgische website hln.be


Het artikel gaat als volgt:
“Studenten die de voorbije twee weken een beroep deden op Teleblok (een gratis en anonieme hulplijn voor studenten in België), signaleerden vooral faalangst of een ernstige vorm van stress. De hulplijn kreeg in die periode tussen de 200 en 300 oproepen te verwerken. Zestig procent gaat over psychologische problemen. De helft daarvan komt van studenten die kampen met faalangst of verlammende stress.

"We kunnen het positief bekijken en stellen dat we beter bereikbaar geworden zijn", zegt Teleblok-medewerkster Lore Boogaerts. "Anderzijds lijkt het erop dat de studenten steeds meer te lijden hebben onder onze individualistische samenleving. Velen voelen zich vrij eenzaam en raken geïsoleerd. Door het individuele studietraject hebben studenten ook niet meer het gevoel deel uit te maken van een groep".

Sociaalnetwerksites
Boogaerts wijst eveneens op de dubbele rol van sociale media. Die kunnen een motiverende rol spelen, maar studenten met faalangst ervaren Facebook-berichten van medestudenten net als een enorme druk. "Ze lezen er bijvoorbeeld dat hun collega al aan hoofdstuk 20 zit, terwijl zij net hoofdstuk 16 hebben afgerond." Studenten blijken vaak de fout te maken zichzelf blind te vergelijken met medestudenten of broers of zussen.”

Tot zover het artikel

Oorzaak van faalangst grootste probleem studenten

Het is gebleken dat emotionele klachten zoals faalangst ontstaan door onverwerkte emoties. Deze onverwerkte emoties kunnen onbewust zijn, je weet dan niet dat je ze hebt en er last van hebt.

Als gevolg van deze onverwerkte emoties onstaan er verstoringen in het energiesysteem van je lichaam.

Je lichaam bestaat namelijk niet alleen uit botten, spieren, pezen en organen. Het heeft ook een energiesysteem. Door dit lichaam stroomt je levensenergie.

In het Verre Oosten is het bestaan van het energiesysteem van het lichaam al vele duizenden jaren bekend. In China wordt je levensenergie ‘Chi’ genoemd en in Japan ‘Ki’.

Zijn er geen verstoringen in het energiesysteem aanwezig, dan zal jij je over het algemeen goed voelen en geen last hebben van doemgedachten, angsten en hoog oplopende spanningen door studie en examen.

Er komen emoties (meestal positieve, soms een negatieve), en na verloop van tijd verdwijnen deze emoties weer.

Als gevolg van onverwerkte emoties en stress ontstaan er echter verstoringen in je energiesysteem. Door deze verstoringen gaat je levensenergie steeds moeizamer door je energiesysteem stromen.

Des te minder je levensenergie stroomt, des te meer krijg je last van psychische en lichamelijke klachten.

Daarom is het belangrijk dat je gaat beseffen dat jouw onbegrijpelijke klachten ‘slechts’ een gevolg zijn van verstoringen in je het energiesysteem van je lichaam.

Dit is dan ook de reden waarom je last krijgt van spanningen en faalangst.

Daarom helpt praten over je klachten, onderdrukken je angst, ontspanningsmethodes, medicatie, enz. dan ook niet om je faalangst te verhelpen.

Worden de verstoringen in je energiesysteem opgelost, dan zullen je klachten verdwijnen.

Dit oplossen van de verstoringen in je energiesysteem kan op een relatief eenvoudige en snelle manier plaatsvinden.

Wil jij ook je faalangst snel achter je laten? Ga dan naar……...

Klik nu hier voor
Faalangst oplossingen
Meer lezen over faalangst symptomen doe je hier. Waaraan je faalangst herkennen kunt kan je hier lezen.

Weet je niet zeker als je last hebt van faalangst, hier kan je een faalangst test doen.
Faalangst grootste probleem studenten Disclaimer
Faalangst Oorzaak
Morpheus Emotionele Bevrijding Home