Faalangst > Faalangst Boek > Faalangst definitie > 5 Faalangst Tips

De 5 meest
gegeven Faalangst Tips

5 Faalangst Tips
Op content.jobat.be staat het artikel '5 tips om af te rekenen met faalangst'. Het artikel gaat als volgt:
“Iedereen is al eens bang om af te gaan, ook anderen hebben soms schrik om te falen. Het komt erop aan om je niet door die angst te laten leiden en je carrière aldus te ondermijnen. Daarom: deze 5 praktische tips.

Vermijd uitstel
Uitstel leidt tot nodeloze stress. Begin goed voorbereid aan die presentatie of meeting, je zal je veel geruster voelen. Maak bovendien een realistische tijdsplanning zodat je niet in de knoei geraakt.

Ontspan op tijd
Je voelt je uitgeput, maar hebt nog werk voor de boeg. Mensen met faalangst hebben dan de neiging nog harder te beginnen werken, terwijl je dan niet meer productief kan zijn. Laad je batterijen op door te sporten of door een wandeling te maken.

Focus op wat je kan
Ga er niet zomaar van uit dat je er een boeltje van gaat maken. Werk je aan een groot project, kijk dan naar de onderdelen waar je wel al mooi werk geleverd hebt.

Maak het je niet te makkelijk
De makkelijkste manier om mislukkingen te vermijden is te lage doelen stellen. Fout! Dat zorgt ervoor dat je onder je niveau presteert. Maak een lijstje met je positieve kwaliteiten en stel op basis daarvan eisen aan jezelf.

Praat over je stress
Laat voor je aan je presentatie begint, gerust weten dat het zou kunnen dat je door de zenuwen rood aanloopt of begint te stotteren. Verpak het als een grapje. Dan ebt de stress vanzelf weg.”

Tot zo het artikel op content.jobat.be *


Wat is de echte oorzaak van faalangst?
Vanuit de nieuwe tak van psychologie, Energie Psychologie, is het inzicht ontstaan dat faalangst wordt faalangst veroorzaakt door verstoringen in het energiesysteem van je lichaam. Deze verstoringen ontstaan op hun beurt weer door onverwerkte emoties.

Het is dus belangrijk dat je weet dat je onbegrijpelijke en onverklaarbare klachten ‘slechts’ een gevolg zijn van beschadigingen en blokkades in je energiesysteem. Daarom heb je iedere keer weer last van je faalangst.


De symptomen van faalangst
Je kunt niet meer helder nadenken wanneer je moet presteren onder druk. Voorbeelden van deze momenten zijn examen, tentamens of tijdens het presenteren.

Je hebt last van gevoelens van hevige onzekerheid in deze situaties.

Je angst kan uitmonden in een black-out of schrijfkramp.

Je bent bang om fouten te maken.

En mocht er iets fout gaan, dan betrek je dat altijd op jezelf.

Je bent geneigd er van uit te gaan dat alles wat je zal doen wel fout zal gaan.

Je kunt dusdanig veel last hebben van angst om te falen dat je er zelfs slaapproblemen door krijgt.


Welke faalangst tips werken wel?
Helaas lossen tips zoals de 5 faalangst tips niet de oorzaak van je angst om te falen op. Daardoor blijf jij last houden van je faalangst.

Daarom werkt het trachten te onderdrukken van je klachten niet. En daarom lost het praten over je klachten uiteindelijk niets op.

Wil jij weten hoe jij je klachten kunt aanpakken? Ga dan naar...

Faalangst Oplossen


*Bron content.jobat.be5 Faalangst Tips Disclaimer

Entire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.