Faalangst staat
innovatie in de weg

Faalangst staat innovatie in de weg volgens een onderzoek van bureau Van Harte & Lingsma, onder ruim 500 werknemers.

Uit het onderzoek blijkt het volgende:
“87 procent van de werknemers geeft probleemloos complimenten aan collega’s. Werkgevers zijn terughoudender, slechts de helft lijkt hier geen moeite mee te hebben.

Werknemers denken dat werkgevers bang zijn dat het geven van complimenten zal resulteren in achterover leunen. Medewerkers durven ook veel makkelijker gemaakte fouten toe te geven (92 procent) dan leidinggevenden (47 procent).

Als er fouten gemaakt mogen worden, kunnen medewerkers sneller leren en kan een bedrijf zich beter ontwikkelen. Ook is het dan mogelijk dat medewerkers creatiever worden waardoor er innovatie mogelijk is,’ aldus Joep C. de Jong, directeur van Van Harte & Lingsma. “

Daarnaast durft een op de acht in zijn of haar organisatie geen risico te nemen, omdat men bang is om te falen.

Initiatief nemen werknemers alleen als zij 100 procent achter een idee staan. Bij enige twijfel geeft een op de vijf van de Nederlanders aan niet in het diepe te willen springen.” Tot zover het artikel.

Faalangst oplossen
Het hoeft gelukkig niet zo te zijn dat innovatie wordt verstikt door angst om te falen. Het is gebleken dat negatieve emoties zoals angst relatief snel en gemakkelijk kunnen worden verholpen.

De meest aangewezen methodes hiervoor bij die methodes die gebaseerd zijn op Energie Therapie.

Energie Therapie is gebaseerd op de ontdekking dat negatieve (en dus ongewenste) emoties worden veroorzaakt door verstoringen in het energie systeem van je lichaam.

Worden deze verstoringen opgelost, dan zijn de negatieve emoties verholpen.

Wil je weten hoe jij je faalangst kunt oplossen? Ga dan naar

Faalangst oplossen
Faalangst staat innovatie in de weg Disclaimer
Faalangst


Entire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.