Faalangst > Faalangst Boek > Faalangst Therapie

Faalangst uitleg

Wat is faalangst en hoe
kom je ervan af?

Wat is faalangstEr is sprake van faalangst als je irrationeel bang bent om te falen of als jij gaat blokkeren als gevolg van je angst.

Faalangst uitleg

Angst om te falen typen
Angst om te falen kan zich op twee manieren uiten:

  • Passieve angst om te falen
    Dit type angst uit zich vooral in situaties die een bedreiging inhouden zoals examens of taken die je als moeilijk ervaart.

    Je krijgt dan last van: transpireren, uitstelgedrag, gekke gedachten, hartkloppingen, black out, enz.

  • Actieve angst om te falen
    Dit type faalangst werkt positief. In een bedreigende of moeilijke situatie raak je dan in een soort optimale spanningstoestand. Hierdoor ga je juist beter functioneren dan onder normale omstandigheden.

Faalangst wordt bijna alleen maar gebruikt voor negatieve angst om te falen. Als er dus sprake is van problemen door de angst.

Faalangst Uitleg - Soorten faalangst
Angst om te falen valt in te delen in drie soorten. Deze indeling is gemaakt aan de hand van waar je bang voor bent. Deze soorten angsten komen natuurlijk ook in mengvormen voor.

Cognitieve angst om te falen
Cognitieve angst om te falen is de angst voor proefwerken examens. Je denkt bij voorbaat al dat je de stof niet zal snappen.

Door de aanmaak van adrenaline waardoor je chaotisch en gehaast wordt gebeurt dit dan soms ook. Hierdoor wordt je als het ware bevestigd in je onkunde.

Motorische angst om te falen
Motorische angst om te falen overkomt je wanneer je je lichaam moet gebruiken. Deze angst treed met name op bij gymnastiek. Dit is een zichzelf versterkend effect, omdat als je veel angst ondergaat je, je spieren gaat samenspannen.

Hierdoor ben je niet meer in staat je lichaam op een goede manier te gebruiken.

Sociale angst om te falen
Deze angst om te falen komt voor bij problemen met de interactie met anderen. Je bent bang om af te gaan waardoor je geblokkeerd raakt door angst.


Wat is faalangst - de oorzaak
Jouw klachten worden veroorzaakt door onverwerkte emoties en de verstoringen die deze emoties geven in het energetisch systeem van jouw lichaam.

De onverwerkte emoties kunnen zijn ontstaan zonder dat jij je daar bewust van bent.

Jij blijft je angst voelen door de verstoringen in het energetische systeem van je lichaam. Je emoties zitten als het ware in je lichaam opgeslagen.

Iedere keer weer komt je angst naar boven.

Zolang de onverwerkte emoties en de verstoringen in jouw energetisch systeem niet worden opgelost, blijf jij last houden van je klachten.

Worden de onverwerkte emoties of de energetische verstoringen opgelost, hetgeen snel en gemakkelijk gaat, dan ben jij van je aandoening verlost.


Er is een oplossing aan om snel van je angst om te falen af te komen, namelijk...

Klik hier voor oplossingen om je faalangst
snel achter je te laten
Faalangst uitleg: wat is faalangst DisclaimerEntire contents copyright © Morpheus Institute. All rights reserved.