Wat zijn de
gevolgen faalangst?

Gevolgen faalangst

'Wat zijn de gevolgen faalangst?' wordt mij vaak gevraagd. Voordat ik hierop inga zal ik eerst een overzicht geven van een aantal van de meest voorkomende faalangst symptomen.

Daarna vertel ik je wat de onderliggende faalangst oorzaak is en zal ik ingaan op de faalangst gevolgen.

Tot slot vertel ik je hoe je de oorzaak van je faalangst symptomen op kunt lossen.


Faalangst symptomen
Je kunt faalangst herkennen aan de volgende symptomen:

Een van de gevolgen faalangst is slecht presteren tijdens toetsen, tentamens en examens.
 • Trillende handen, benen en/of knieën
 • Hartkloppingen
 • Hevig zweten
 • Misselijkheid
 • Bleek wegtrekken of juist rood worden
 • Maag- of darmklachten
 • Verstopping of juist diarree
 • Nekpijn / pijn in de schouders
 • Hoofdpijn / migraine
 • Slaapproblemen
 • Stotteren
 • Niet meer uit je woorden kunnen komen
 • Black-out

Psychische faalangst symptomen

Als gevolg van je faalangst kan je last hebben van de volgende psychische faalangst symptomen:

 • Onrustgevoelens
 • Piekergedachten
 • Doemdenken
 • Gevoelens van radeloosheid
 • Geïrriteerdheid
 • Concentratieproblemen
 • Afbrekende gedachtes over jezelf hebbenFaalangst gevolgen

De faalangst gevolgen zijn heel duidelijk. Je prestaties zijn ver onder je eigen niveau. Bij studie en op je werk. Je bent eigenlijk zelf (onbewust) je grootste vijand als je faalangst klachten hebt.

Je maakt het jezelf immers heel moeilijk terwijl dat niet nodig is. Het is niet meer nodig om last te hebben en te houden van faalangst. Er zijn op dit moment methodes die het faalangst oplossen heel makkelijk maken.

De faalangst gevolgen bij studie zijn onder andere een slechte voorbereiding (met slechte resultaten als gevolg) door uitstelgedrag of vermijdingsgedrag in de vorm van bijvoorbeeld te veel tijd besteden aan social media of te gaan binge watchen op netflix.

Deze vorm van faalangst wordt, niet geheel verrassend, ook wel negatieve faalangst genoemd, omdat dit faalangst type tegen je werkt. Je gaat er (veel) minder door presteren.

Tijdens tentamens of examens voel je je hierdoor nog extra onder druk gezet waardoor goed presteren nog lastiger wordt.

Je kunt ook last hebben van faalangst werk gerelateerd. Bijvoorbeeld wanneer je manager bent of een andere leidinggevende functie hebt. Faalangst projecten komt ook regelmatig voor. Met mislukte projecten als faalangst gevolg.


Faalangst oorzaken

Angst om te falen door onverwerkte emoties en emotionele incidenten uit het verleden. Als gevolg hiervan ontstaan verstoringen in het energie systeem van je lichaam.

In het Verre Oosten is de werking van het energie systeem al vele duizenden jaren bekend.  De energie die hierdoor stroomt wordt daar 'Ka' of 'Chi' genoemd. Hier in het Westen wordt deze energie aangeduid als levensenergie.

De verstoringen in je energie systeem maken dat je iedere keer weer last hebt van je faalangst klachten.

Nu begrijp je misschien waarom alles wat je tot nu toe hebt gedaan voor het faalangst overwinnen niet heeft gewerkt. De onderliggende faalangst oorzaak, de verstoringen in je energiesysteem, zijn daardoor niet opgelost.

Daarom helpen al die faalangst tips niet. De verstoringen in je energiesysteem worden immers niet oplost. Dit  is dan ook de reden dat je last houden van die vervelende gedachtes en dat ‘vreemde’ gedrag. Hierdoor gaan de negatieve gevolgen van faalangst een steeds grotere rol in je leven spelen.

Kies je echter voor een behandeling faalangst waarbij de onderliggend faalangst oorzaak, de verstoringen in je energiesysteem, worden verholpen, dan zal je angst tezamen met de verstoringen oplossen.

Het op deze manier je faalangst overwinnen gaat snel en is relatief eenvoudig om te doen met faalangst zelfhulp.

Faalangst bannen kan met deze methodes snel en relatief eenvoudig gebeuren.

Heb jij je faalangst losgelaten, dan lukt het je naderhand niet meer om je  duidelijk voor te stellen hoe het was om zoveel last te hebben van die vervelende angst om te falen. Voor je gevoel is het dan heel ver weg.

Geen last meer van gevolgen faalangst foto door Courtney Cook op Unsplash

Je faalangst symptomen zijn dan als het ware weggesmolten.

Stel je eens voor hoe jij je dan zult voelen.

Dat je ontspannen kunt presteren, op je eigen niveau.

Denk je eens in hoe mooi je leven er dan uitziet!Wil jij weten hoe het faalangst overwinnen snel en gemakkelijk kan? Ga dan naar ...


Klik nu hier voor faalangst overwinnen


Gevolgen faalangst - faalangst overwinnen

Omgaan met faalangst is naar mijn mening een verkeerde insteek. Het klinkt alsof je je faalangst maar behoud en tracht daar het beste te van maken. Dit is naar mijn mening niet nodig. Het gaat erom dat je faalangst aanpakken gaat op een manier die snel werkt en eenvoudige te te passen is. Zodat je van je angst om te falen afkomt.

Dus niet faalangst verminderen maar volledig angst vrij zijn. Zodat je goede prestaties kunt neerzetten. Op een ontspannen manier.

De soorten faalangst zoals die over het algemeen worden aangeduid zijn cognitieve faalangst, motorische faalangst en sociale faalangst. Je kunt ook last hebben van een combinatie van deze soorten.

Wanneer er sprake is van negatieve faalangst, dan gaat men uiteindelijk op zoek naar hulp omdat dit type tegen je werkt. Je gaat er minder door presteren en vaak is er ook sprake van een slechte voorbereiding door deze vorm van angst om te falen.

Weet je niet zeker als je last hebt van angst om te falen, dan kan je ervoor kiezen om een faalangst test te doen. Binnen enkele minuten heb je dan duidelijkheid. Maar.. als je al nadenkt hierover, dan zegt dat al genoeg naar mijn mening.

Zelfs wanneer je last hebt van verlammende faalangst kan er iets aan gedaan worden. De symptomen kunnen dan wel heftig zijn, de onderliggende oorzaak is echter hetzelfde als bij de andere vormen van angst om te falen: verstoringen in het energie systeem van je lichaam.

Faalangst overwinnen volwassenen is heel goed mogelijk in tegenstelling tot wat soms wordt gedachte. Bij volwassenen is er meer sprake van faalangst dan dat algemeen wordt aangenomen.


Wil je weten hoe faalangst oorzaken vlug en gemakkelijk te behandelen zijn? Ga dan naar:


Klik nu hier voor behandeling faalangst

Entire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.
Sitemap


home


wikipedia


Disclaimer gevolgen faalangst

Show / Hide
Show / Hide

Auteur: Jan Heering

Jan Heering is inmiddels meer dan 20 jaar coach en auteur. Hij is  gespecialiseerd in het snel oplossen van angsten en stress. Hij heeft meer dan 30 boeken op zijn naam staan.

Jan Heering