Ik heb faalangst 
hoe los ik dat op?

Op lifestyleagent.nl staat het artikel ‘Help ik heb faalangst’. Het artikel gaat als volgt:
“Iedereen heeft wel eens last gehad 'gezonde spanning' voor een prestatie of vlak voor een eerste date. Soms kunnen deze gevoelens omslaan in paniek. Je prestaties lijden hieronder. Deze vorm van angst noemen we ook wel faalangst.


Ik heb faalangst symptomen foto door Christian Erfurt op Unsplash

Door faalangst kan iemand zich heel machteloos voelen. Je weet dat je rustig moet blijven, maar je hersenen doen iets anders.

Adrenaline zorgt er tegelijkertijd voor dat je minder goed kunt nadenken. Toch moet en wil je een goede prestatie leveren.

Deze tweestrijd roept een golf geestelijke, emotionele en lichamelijke spanningen bij je op.

Op fysiek gebied merk je dat het lichaam zich aanspant. Bij ieder persoon uit deze druk zich op een andere manier. Bijvoorbeeld door middel van buikpijn, spierpijn, hoofdpijn, beven, hartkloppingen, zweten, zuchten of te diep inademen.

Verstandelijk merk je dat de adrenaline het gedachteproces blokkeert. Soms zelfs zo erg, dat je helemaal niet meer kunt denken. Dit heet een 'black-out'. Na afloop van het spanningsmoment verdwijnt de adrenaline en keert het denkvermogen terug. Negatief voorspellen, doemdenken en afbrekend evalueren zijn andere verstandelijke reacties waar agitatie zich in verwoordt.

Ook in je gedrag kan spanning zich uiten. Denk bijvoorbeeld aan chaotisch te werk gaan, erg detaillistisch studeren, veel wiebelen, voortdurend onderbreken, weglopen of het afdwalen van gedachten.

Probeer je in spannende situaties altijd te realiseren dat niemand perfect is. Je prestaties zullen soms te wensen over laten, net als bij ieder ander. Haal op zo'n moment rustig adem en bedenk dat ook aan dit moment een einde komt. Wanneer je merkt dat je echt onder je faalangst lijdt, ga er dan mee naar je huisarts. Deze zal je serieus nemen, en je helpen naar een oplossing te zoeken.”

Tot zo het artikel op lifestyleagent.nl *

Ik heb faalangst, wat nu?

De beschrijving van wat er fysiek met je gebeurt als je last hebt van faalangst klopt goed in het artikel.

De verstandelijke reacties zoals een negatieve uitkomst verwachten, doemdenken en afbrekend beoordelen zijn veel voorkomende faalangst symptomen.

Helaas gaat het artikel niet in op de oorzaak van faalangst en wat je er aan kunt doen.

Volgens inzichten de nieuwste tak van psychologie, Energie Psychologie, is faalangst het gevolg van verstoringen in het energiesysteem van je lichaam. Deze verstoringen in je energiesysteem zijn het gevolg van onverwerkte emoties.

In het Verre Oosten is kennis van het energiesysteem al vele duizenden jaren bekend. Onder andere bij acupunctuur wordt van deze inzichten gebruik gemaakt. Hier in het Westen is deze kennis nog niet algemeen bekend.

Het is dus belangrijk dat je inziet dat jouw onbegrijpelijke en onverklaarbare klachten ‘slechts’ een gevolg zijn van beschadigingen en blokkades in je energiesysteem.


Daarom blijf je dan ook last houden van je faalangst, wat je er ook aan probeert te doen. Welke van de faalangst tips je ook opvolgt.

Worden de verstoringen in je energiesysteem verholpen, dan zullen de faalangst symptomen waarvan je last hebt als het ware wegebben en volledig verdwijnen.

Ik heb faalangst overwonnen

Dit is een snelle manier voor het faalangst loslaten.

Achteraf kan je je het niet meer duidelijk voorstellen hoeveel last je had van je faalangst. Het lijkt dan heel ver weg.

Dan heb je je faalangst overwonnen!

Denk je eens in hoe goed jij je dan zult voelen.

Dat je dan in staat bent om ontspannen een prestatie neer te zetten.

Stel je eens voor hoe mooi je leven er dan uitziet!

Gelukkig is de faalangst oorzaak, de verstoringen in je energiesysteem vlug en relatief eenvoudig aan te pakken.


Wil jij weten hoe jij je angst om te falen snel zelf kunt aanpakken? Ga dan naar .....

Faalangst Oplossen
Ik heb faalangst - faalangst overwinnen

Ook als je last hebt van negatieve faalangst of passieve faalangst volwassenen, jouw angst om te falen kan opgelost worden.

Zelfs in gevallen van zware faalangst of hele erge faalangst werken methodes die zijn gebaseerd de principes van Energie Therapie.

Faalangst volwassen werk is een verschijnsel waarmee ik regelmatig te maken heb als faalangst coach. 

Het is niet nodig om een faalangst vragenlijst in te vullen zoals bij een faalangst test wanneer ik je begeleid. We kunnen na een, heel korte, intake snel aan de slag zodat jij je faalangst loslaten kunt.

Faalangst training kan je verder helpen voor het faalangst aanpakken. Het is echter niet nodig. Faalangst zelfhulp werkt ook heel goed.

Zelfs als je denkt 'ik heb enorme faalangst', dan werken de genoemde methodes ook.

Help ik heb faalangst krijg ik regelmatig te horen van mijn cliënten. Ik kan ze dan gelijk gerust stellen. Ik vertel hen dat dat snel voorbij zal zijn.

Als gevolg van faalangst dichtklappen gebeurt  nog al eens. Dit is een heel vervelende verschijnsel waar je veel last van kunt hebben.

Met een goed faalangst zelfhulpboek volwassenen is er gelukkig snel iets aan te doen.


Wil jij weten hoe jij je angst om te falen snel zelf kunt aanpakken? Ga dan naar .....

Faalangst OplossenEntire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.sitemap


home


wikipediaDisclaimere ik heb faalangst

Auteur: Jan Heering

Jan Heering is inmiddels meer dan 20 jaar coach en auteur. Hij is  gespecialiseerd in het snel oplossen van angsten en stress. Hij heeft meer dan 30 boeken op zijn naam staan.

Jan Heering Faalangst en stress coach