Faalangst home > Faalangst definitie > Ik Heb Faalangst

Ik Heb Faalangst
hoe los ik dat op?

Op lifestyleagent.nl staat het artikel ‘Help ik heb faalangst’. Het artikel gaat als volgt:
“Iedereen heeft wel eens last gehad 'gezonde spanning' voor een prestatie of vlak voor een eerste date. Soms kunnen deze gevoelens omslaan in paniek. Je prestaties lijden hieronder. Deze vorm van angst noemen we ook wel faalangst.

Door faalangst kan iemand zich heel machteloos voelen. Je weet dat je rustig moet blijven, maar je hersenen doen iets anders. Adrenaline zorgt er tegelijkertijd voor dat je minder goed kunt nadenken. Toch moet en wil je een goede prestatie leveren. Deze tweestrijd roept een golf geestelijke, emotionele en lichamelijke spanningen bij je op.

Op fysiek gebied merk je dat het lichaam zich aanspant. Bij ieder persoon uit deze druk zich op een andere manier. Bijvoorbeeld door middel van buikpijn, spierpijn, hoofdpijn, beven, hartkloppingen, zweten, zuchten of te diep inademen.

Verstandelijk merk je dat de adrenaline het gedachteproces blokkeert. Soms zelfs zo erg, dat je helemaal niet meer kunt denken. Dit heet een 'black-out'. Na afloop van het spanningsmoment verdwijnt de adrenaline en keert het denkvermogen terug. Negatief voorspellen, doemdenken en afbrekend evalueren zijn andere verstandelijke reacties waar agitatie zich in verwoordt.

Ook in je gedrag kan spanning zich uiten. Denk bijvoorbeeld aan chaotisch te werk gaan, erg detaillistisch studeren, veel wiebelen, voortdurend onderbreken, weglopen of het afdwalen van gedachten.

Probeer je in spannende situaties altijd te realiseren dat niemand perfect is. Je prestaties zullen soms te wensen over laten, net als bij ieder ander. Haal op zo'n moment rustig adem en bedenk dat ook aan dit moment een einde komt. Wanneer je merkt dat je echt onder je faalangst lijdt, ga er dan mee naar je huisarts. Deze zal je serieus nemen, en je helpen naar een oplossing te zoeken.”

Tot zo het artikel op lifestyleagent.nl *


Ik heb faalangst, wat nu?
De beschrijving van wat er fysiek met je gebeurt als je last hebt van faalangst klopt goed in het artikel. Ook de verstandelijke reacties zoals een negatieve uitkomst verwachten, doemdenken en afbrekend beoordelen zijn een veel voorkomend verschijnsel.

Helaas gaat het artikel niet in op de oorzaak van faalangst en wat je er aan kunt doen.

Volgens inzichten de nieuwste tak van psychologie, Energie Psychologie, is faalangst het gevolg van verstoringen in het energiesysteem van je lichaam. Deze verstoringen in je energiesysteem zijn het gevolg van onverwerkte emoties.

Het is dus belangrijk dat je inziet dat jouw onbegrijpelijke en onverklaarbare klachten ‘slechts’ een gevolg zijn van beschadigingen en blokkades in je energiesysteem.

Daarom blijf je dan ook last houden van je faalangst, wat je er ook aan probeert te doen.

Wil jij weten hoe jij je angst om te falen kunt aanpakken? Ga dan naar:
Faalangst Oplossen


*Bron lifestyleagent.nlIk Heb Faalangst Disclaimer

Entire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.