Blauwe plekken door stress?

Blauwe plekken door stress

blauwe plekken door stress

Blauwe plekken door stress kunnen ontstaan wanneer je te lang (te) veel spanning hebt.

In dit artikel leg ik uit hoe door stress blauwe plekken kunnen ontstaan en wat je kunt doen om je blauwe plekken te behandelen en je stress te verminderen.


Wat zijn blauwe plekken?

Blauwe plekken zijn plekken op je huid die ontstaan doordat er bloedvaatjes zijn beschadigd onder jouw huidoppervlak.

Hierdoor kan er bloed weglekken en een donkerblauwe of paarse verkleuring veroorzaken.

Na een tijdje zal jouw lichaam deze bloeduitstorting opruimen en zal de blauwe plek vanzelf weer verdwijnen.


Oorzaken van blauwe plekken door stress

Als je last hebt van blauwe plekken door stress, kunnen de oorzaken onder andere zijn:

blauwe plekken door stress oorzaken
 • Verhoogde bloeddruk: Stress kan leiden tot verhoogde bloeddruk, wat op zijn beurt kan leiden tot het scheuren van kleine bloedvaten onder de huid en blauwe plekken kan veroorzaken.
 • Verhoogde cortisolniveaus: Stress kan leiden tot verhoogde cortisolniveaus, wat kan leiden tot een vermindering van de bloedplaatjesactiviteit, waardoor blauwe plekken kunnen ontstaan.
 • Verhoogde spanning in spieren: Stress kan leiden tot verhoogde spanning in de spieren, wat kan leiden tot het scheuren van kleine bloedvaten en blauwe plekken kan veroorzaken.
 • Verminderde bloedstroom: Stress kan leiden tot vernauwing van de bloedvaten, waardoor de bloedstroom wordt verminderd. Dit kan leiden tot bloedophoping en blauwe plekken.
 • Verhoogde gevoeligheid van de huid: Stress kan ervoor zorgen dat je huid gevoeliger wordt voor beschadiging, waardoor je sneller blauwe plekken krijgt.
 • Veranderingen in de bloedplaatjesactiviteit: Stress kan leiden tot veranderingen in de activiteit van bloedplaatjes, wat kan resulteren in een verhoogd risico op blauwe plekken.
 • Slechte voeding: Stress kan ervoor zorgen dat je ongezond eet en daardoor niet genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt die nodig zijn voor een gezonde huid en bloedvaten.
 • Vermoeidheid: Stress kan leiden tot vermoeidheid en verminderde alertheid, waardoor je meer kans hebt om jezelf te stoten en blauwe plekken op te lopen.


Symptomen van blauwe plekken door stress

Als je last hebt van blauwe plekken door stress, kunnen de volgende symptomen optreden:

blauwe plekken door stress symptomen
 • Je hebt onverklaarbare blauwe plekken op je lichaam.
 • De blauwe plekken verschijnen op ongebruikelijke plaatsen, zoals op je armen of benen zonder dat je je hebt gestoten.
 • Je merkt dat de blauwe plekken groter worden dan normaal.
 • De blauwe plekken kunnen langer dan normaal blijven zitten en langzaam vervagen.


Wat is stress?

Stress is een gevoel van druk, spanning of spanning die je ervaart als je denkt dat je niet in staat bent om aan de eisen of verwachtingen te voldoen.

Het kan zowel mentaal als fysiek voelbaar zijn en kan leiden tot vermoeidheid, angstgevoelens en andere negatieve symptomen.


Wat zijn de soorten stress?

Hier een overzicht van de verschillende soorten stress:

 • Acute stress: Dit is kortdurende stress die optreedt als reactie op een onmiddellijke bedreiging of uitdaging, zoals een examen, een belangrijke presentatie of een bijna-ongeluk.
 • Chronische stress: Dit is langdurige stress die blijft bestaan ​​over een periode van weken, maanden of zelfs jaren, en die meestal wordt veroorzaakt door factoren zoals werkstress, relatieproblemen, financiële problemen of gezondheidsproblemen.
 • Fysieke stress: Dit is stress die ontstaat als gevolg van lichamelijke inspanning, letsel of ziekte. Voorbeelden hiervan zijn sportblessures, operaties en chronische ziekten.
 • Emotionele stress: Dit is stress die ontstaat als gevolg van intense emoties, zoals verdriet, woede, angst of depressie.
 • Milieustress: Dit is stress die ontstaat als gevolg van externe factoren, zoals lawaai, vervuiling, drukte en andere stressvolle omgevingsfactoren.
 • Werkstress: Dit is stress die wordt veroorzaakt door factoren op het werk, zoals een hoge werkdruk, gebrek aan controle over het werk, gebrek aan ondersteuning van collega's of werkgevers en conflicten op de werkplek.Als jij vrij wilt zijn van stress en stress gerelateerde symptomen klik dan op de link hieronder.


Klik Nu hier om stress
eenvoudig en snel op te lossen


Vrij van blauwe plekken door stress

blauwe plekken door stress behandeling

Stel je eens voor hoe geweldig jij je zal voelen zonder alle stress en die vervelende door stress ontstane blauwe plekken.

Je zou verlost zijn van deze klachten en eindelijk weer volledig kunnen genieten van het leven.

Denk aan hoe mooi en positief je toekomst eruit zal zien zonder deze symptomen die je momenteel belemmeren.


Als jij vrij wilt zijn van stress en vervelende stress gerelateerde symptomen klik dan op de link hieronder.


Klik Nu hier om stress
eenvoudig en snel op te lossenWaarom de meest gegeven tips voor blauwe plekken door stress niet of slechts langzaam werken

Wanneer je last hebt van blauwe plekken als gevolg van stress en je gaat zoeken op het internet dan kan je een groot aantal tips vinden.

Het opvolgen van een aantal van deze tips zal je (mentale) gezondheid waarschijnlijk ten goede komen.

Maar....

Al die tips werken slechts langzaam of onvoldoende.

Ik zal zo uitleggen waarom.

Eerst een overzichtje van de behandelingen en tips die je kunt vinden:


 • Koelen met een koud kompres.
 • Zorgen voor voldoende vitamine C en K in je dieet.
 • Het masseren van de plek met een zalf of olie.
 • Ananas: ananas bevat bromelaïne, een stof die bekend staat om zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Het eten van ananas of het aanbrengen van ananas op de huid kan helpen bij het verminderen van blauwe plekken.
 • Arnica: arnica staat bekend om zijn pijnstillende en ontstekingsremmende eigenschappen en kan worden gebruikt als zalf of olie op de huid om blauwe plekken te verminderen.
 • Kamille: kamille heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen en kan worden gebruikt als thee of als zalf op de huid om blauwe plekken te verminderen.
De bovenstaande tips werken maar een beetje of langzaam omdat de onderliggende oorzaak van blauwe plekken door stress niet wordt opgelost.Een oplossing die wél werkt

blauwe plekken door stress tips

Als je last hebt van stress en blauwe plekken die daardoor ontstaan, dan is het dringend nodig dat jij je stress gaat verminderen.

De meeste manieren voor stress verminderen werken echter langzaam en nemen veel tijd in beslag.

Er is echter een methode waarmee jij op snelle en eenvoudige wijze je stress en de daardoor ontstane fysieke symptomen aan kunt pakken.

klikhiervoormeerinfomatie

Veel gestelde vragen over blauwe plekken door stress

Wat betekent het als je zomaar blauwe plekken krijgt?

Als je zomaar blauwe plekken krijgt, kan dit verschillende oorzaken hebben.

Het kan bijvoorbeeld komen door een tekort aan vitamine K of C in je voeding, waardoor je bloedvaten sneller beschadigd raken en er sneller bloeduitstortingen ontstaan.

Het kan ook het gevolg zijn van een bloedstollingsstoornis, het gebruik van bloedverdunnende medicijnen of te veel stres.

Als je je zorgen maakt over de blauwe plekken, is het verstandig om langs te gaan bij je huisarts om te kijken wat de oorzaak kan zijn.


Heb jij last van stress? 

Klik op deze link voor

eenvoudig stress verminderen


Hoe komt het dat ik zo snel blauwe plekken heb?

Als jij snel blauwe plekken krijgt, kan dat verschillende oorzaken hebben. Mogelijk heb je een dunne of gevoelige huid, waardoor je sneller blauwe plekken krijgt bij kleine stoten of kneuzingen.

Ook kan het zijn dat je bloedvaten fragieler zijn dan gemiddeld, waardoor ze sneller beschadigd raken en blauwe plekken veroorzaken.

Daarnaast kan het gebruik van bloedverdunners, bepaalde medicijnen, een tekort aan vitamine K en stress ook een rol spelen bij het ontstaan van blauwe plekken.

Als je je zorgen maakt over de frequentie of hevigheid van je blauwe plekken, raadpleeg dan een arts voor advies.


Kan een blauwe plek gevaarlijk zijn?

Ja, een blauwe plek kan gevaarlijk zijn, vooral als het een groot gebied van je lichaam bedekt of als het zich in de buurt van belangrijke organen bevindt.

Het kan ook wijzen op een ernstiger letsel, zoals een botbreuk of interne bloeding.

Als je een blauwe plek hebt die gepaard gaat met aanhoudende pijn, zwelling of veranderingen in je mobiliteit, is het verstandig om medische hulp te zoeken.

Heb je blauwe plekken als gevolg van stress, onderneem dan stappen om je stress te verlagen.

Wil je weten hoe jij snel je stress kan verminderen?

Klik op deze link voor

eenvoudig stress verminderenShow / Hide
Show / Hide

Auteur: Jan Heering

Jan Heering is inmiddels meer dan 20 jaar coach en auteur. Hij is  gespecialiseerd in het snel oplossen van angst, stress en negatieve gedachten. Hij heeft meer dan 30 boeken op zijn naam staan.

Jan Heering over blauwe plekken door stress