Wat is hulp 
bij faalangst?


De beste hulp bij faalangst

Ben je op zoek naar hulp bij faalangst?  In dit artikel vertel ik je waaraan je deze angst kunt herkennen. Daarnaast vertel ik je welke adviezen vaak worden gegeven om dit type angst aan te pakken en waarom dit niet werkt.

Tot slot leg ik uit wat de faalangst oorzaak is en hoe je angst om te falen  snel kunt oplossen.

Faalangst symptomen
Je krijgt last van angst om te falen op juist die momenten dat je goed moet presteren. Je kunt al lang voordat je moet presteren last van je angst krijgen.


Lichamelijke faalangst symptomen

 • Je begint slecht te slapen al ver voordat je de prestatie moet gaan leveren.
 • De zenuwen slaan op je maag en buik. Je eetlust is verdwenen.
 • Van te voren moet je vaak een bezoek brengen aan het toilet
 • Is het dan zover, dan begin je te zweten
 • Je hart klopt in je keel
 • Je handen gaan trillen
 • Je hebt last van knikkende knieën
 • Je wordt rood
 • Je krijgt last van misselijkheid
 • Je krijgt pijn in je hoofdMentale faalangst symptomen

Faalangst hulp fotoFaalangst hulp foto door John Mark Smith op Unsplash

 • Je bent snel geïrriteerd
 • je bent voortdurend aan het tobben
 • Je hebt last van gevoelens van wanhoop
 • Je gaat uitstelgedrag vertonen. 
 • Je gaat voortdurend afleiding zoeken om maar niet te denken aan het moment dat je de prestatie moet neerzetten.
 • Je hebt moeite om je aandacht erbij te houden
 • Er spelen voortdurend doemscenario’s door je hoofd
 • Je kunt niet meer helder denken
 • Je gaat stotteren of kan niet goed meer uit je woorden komen
 • Je krijgt last van gedachtes zoals 'het zal wel weer misgaan, de vorige keer ging het immers ook niet goed’ of ‘ik kan het toch niet’

Faalangst hulp - wat niet werkt

Er worden vele faalangst hulp tips gegeven om angst om te falen te beperken. Jammer genoeg werken deze faalangst tips om je angst te verminderen amper of in het geheel niet.

Ik zal een aantal van de meest gegeven tips hier benoemen. Vervolgens zal ik vertellen wat de oorzaak van faalangst is en hoe je deze oorzaak kunt oplossen.

 • Over je angst om te falen praten.
  Er wordt vaak aangeraden om voor je angst uit te komen en er over te praten Het kan inderdaad zo zijn dat je, tijdelijk, een gevoel van opluchting kunt ervaren nadat je erover hebt gepraat. Je angst blijkt echter toch nog te bestaan wanneer je de volgende keer een prestatie moet leveren.
 • Onderdrukken van je angst.
  Je kunt trachten angst om te falen te beheersen en te onderdrukken. Dit werkt echter alleen maar tegen je. Het heeft immers tot gevolg dat je angsten heviger en heviger worden.
 • Alternatieve methodes
  Het is gebleken dat veel van de aangeboden alternatieve therapieën en remedies slechts langzaam of niet werken.
 • Medicatie
  In sommige gevallen kan er medicatie voorgeschreven worden om hevige angstgevoelens te verminderen. Dit zijn dan vaak benzodiazepinen met angst verminderende eigenschappen. Voorbeelden hiervan zijn alprazolam, lobazam en diazepam. Medicatie brengt echter bijwerkingen met zicht mee. Voorbeelden hiervan zijn: slaperigheid, concentratieverlies en geheugenverlies.

Meer tips voor faalangst nodig? Die kan je hier lezen.

Hulp bij faalangst – de faalangst oorzaak oplossen

Het is gebleken dat de onderliggende oorzaak van je faalangst onverwerkte emoties zijn. Deze onverwerkte emoties zijn de reden dat er in het energiesysteem van je lichaam verstoringen ontstaan.

Heb je geen last van verstoringen in je energiesysteem, dan voel jij je opgewekt en ben je vol energie. Je hebt dan zeker geen last van angsten die iedere keer weer opspelen.

Zijn er daarentegen verstoringen in het energiesysteem van je lichaam aanwezig, dan krijg je last van angstklachten. Met alle bijbehorende lichamelijke en psychische symptomen van dien.

Die verstoringen in je energiesysteem zijn de reden dat je last blijft houden van je angst om te falen.

En daarom helpt het niet om die hierboven genoemde adviezen op te volgen om je angst te reduceren. De verstoringen in je energiesysteem worden immers niet door het opvolgen van deze tips opgelost.

Worden echter de verstoringen in het energiesysteem van je lichaam echter wel verholpen, dan ben jij vlugge manier van je angst om te falen verlost.


Foto over hulp bij faalangst.Faalangst hulp die werkt foto door Brooke Cagle op Unsplash

Je angstgevoelens zullen verdwijnen als sneeuw voor de zon wanneer de verstoringen in je energie systeem zijn opgelost.

Je kunt je dan eindelijk weer goed voelen.

Ook als je moet presteren!
Er is een oplossing waarmee je snel je faalangst aanpakken kunt, namelijk……………………

Klik nu hier voor
faalangst hulp die werkt


Faalangst overwinnen

Als faalangst coach krijg ik regelmatig cliënten die last hebben van faalangst volwassenen werk. Ook komt faalangst bij studenten regelmatig voor met faalangst studiestress tot gevolg.

Faalangst tijdens studeren blijkt regelmatig de kop op te steken tijdens de studie. 

Het gaat niet om het leren omgaan met faalangst maar om faalangst overwinnen. Hoewel ik vind dat overwinnen klinkt als een zware opgave en dat er een strijd aan vooraf moet gaan.

Heb je meer faalangst overwinnen tips nodig, lees dan dit artikel. Zodat jij ook vrij van je angst goed kunt presteren.

Je kunt ook kiezen voor. Door de faalangst oorzaak, verstoringen in je energiesysteem, op te lossen, zullen je angstgevoelens als vanzelf verdwijnen. Zonder dat daar een strijd aan vooraf gaat. 

Je kunt faalangst herkennen aan de lichamelijke en psychische faalangst symptomen die ik hierboven heb benoemd. Ben je er niet zeker van dat je last hebt van angst om te falen, dan kan je een faalangst test doen. Wanneer je dit doet, dan weet je binnen een paar minuten zeker als je er last van hebt.

Achter af kan je je dan niet meer helder voor de geest halen hoezeer je last had van je angsten. En hoeveel je prestaties daar onder te lijden hadden.

Faalangst interventie gaat op deze manier vlug en relatief eenvoudig.

Wil jij ook je faalangst oplossen? Ga dan naar……………………

Klik nu hier voor
hulp bij faalangst die werkt


Hulp bij faalangst volwassenen

Hulp bij faalangst kan je vinden in goede faalangst boeken die gebaseerd zijn op de principes van Energie Therapie. Methodes die deze principes hanteren werken snel en zijn relatief eenvoudig toe te passen.

Je kunt vrij gemakkelijk faalangst zelfhulp toepassen voor het faalangst bestrijden. Wanneer je de onderliggende oorzaak van je klachten hebt opgelost, dan zullen de faalangst symptomen waar je last van hebt verdwijnen.

Ook wanneer je hulp bij extreme faalangst zoekt, dan is de kans groot dat de juiste faalangst boeken je verder kunnen helpen.

Hulp zoeken bij faalangst raad ik alleen aan wanneer het je zelf niet lukt met het faalangst oplossen. Ben je zelf aan de slag gegaan om je klachten op te lossen en kom je er toch niet uit, dan zou je ervoor kunnen kiezen om professionele hulp bij faalangst te zoeken.

Maar ik raad altijd aan wanneer je hulp tegen faalangst zoekt om eerst zelf aan de slag te gaan met goede faalangst zelfhulpmethode.Entire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.

sitemap


home


wikipedia


Disclaimer hulp bij faalangst

Show / Hide
Show / Hide

Auteur: Jan Heering

Jan Heering is inmiddels meer dan 20 jaar coach en auteur. Hij is  gespecialiseerd in het snel oplossen van angsten en stress. Hij heeft meer dan 30 boeken op zijn naam staan.

Jan Heering