Omgaan met faalangst
hoe doe je dat?

Omgaan met Faalangst

Hier vind je voor het omgaan met faalangst een aantal bruikbare tips. Lees deze faalangst tips goed door en doe je voordeel er mee. Zorg ervoor dat je studie en carrière niet te lijden hebben van deze angst.

Daarnaast krijg je een indruk over de echte oorzaak van angst om te falen en geef ik je een suggestie over hoe je deze angst kunt oplossen.


Faalangst tip 1 - Stel niet uit


Uitstel is de oorzaak van onnodige spanning, met als gevolg dat je meer last krijgt van je angst. Zorg ervoor dat je op tijd gaat beginnen met de voorbereiding. Hierdoor zal je veel beter de rust kunnen bewaren.

Daarnaast zorgt een goede planning ervoor dat je voorbereiding niet spaak loopt.


Tip 2 Zorg voor ontspanning
Wanneer je last hebt van angst om te falen kan je het gevoel hebben dat je nog harder moet gaan werken.

Dit kan echter ook averechts werken. Je bent niet meer in staat om goed informatie op te nemen wanneer je afgepeigerd bent.

Neem op tijd rust en ga af en toe naar buiten om een rondje te wandelen of een stukje hard te lopen.


Tip 3 Wees bewust van wat je kunt
Doe niet aan doemdenken. Bedenk wat je allemaal al kunt. En bedenk bij moeilijke taken wie het wel zou kunnen. En als zij het kunnen, dan kan jij het ook.

Stel je voor hoe anderen, die geen last hebben van angst om te falen, zich zouden voelen, zouden denken en zouden doen. Ga dan eens na hoe jij je huidige gedrag en gedachtes kunt aanpassen om wel succesvol te zijn.


Tip 4 Leg de lat niet te laag
Het kan zo zijn dat jij je doelstellingen bewust laag aan het houden bent om het gevaar van mislukken maar zo klein mogelijk te houden. Hierdoor ga je, ver, onder je niveau presteren.

Beschrijf de kwaliteiten die je hebt, of laat een ander dat doen mocht je het zelf moeilijk vinden, en ga daar vanuit.


Tip 5 Erken je spanning
Vertel voordat je begint dat je last hebt van de spanningen en daardoor kunt gaan hakkelen, een rood hoofd kunt krijgen, etc.

Maak er een geintje over, dan weten de anderen wat er aan de hand is en kan jij je meer ontspannen voelen.


Hieronder kan je de oplossing voor faalangst lezen. Mocht je nog behoefte hebben aan meer faalangst tips, die kan je hier lezen.


Faalangst oorzaak

Inmiddels is het inzicht ontstaan dat angst om te falen wordt veroorzaakt door onverwerkte emoties en emotionele incidenten uit het verleden.

Deze onverwerkte emoties en emotionele incidenten liggen op hun beurt weer aan de basis van verstoringen in het energiesysteem van je lichaam.

Besef dus dat je angsten en onbegrijpelijke gedachtes en gedrag ‘slechts’ een gevolg zijn van beschadigingen en blokkades in je energiesysteem. Daarom heb je iedere keer weer last van je faalangst.

Daarom werkt het trachten onderdrukken van je faalangst niet.

Worden de verstoringen in het energiesysteem van je lichaam opgelost, dan verdwijnen je klachten als vanzelf.

Je kunt je nog wel vaag herinneren dat je last had van faalangst symptomen, maar het lijkt onwerkelijk en ver weg.

Je kan je die angstgevoelens ook niet meer goed voorstellen.

Je bent dan in staat om ontspannen een goede prestatie neer te zetten.

Stel je eens voor hoe goed dat zal voelen.

Dank je eens in hoe mooi je leven er dan uit ziet!


Wil jij weten hoe jij je angst om te falen snel kunt aanpakken? Ga dan naar.......

Klik nu hier voor faalangst oplossing
Omgaan met faalangst volwassenen kan je hier lezen. De faalangst oorzaak zijn onverwerkte emoties die verstoringen in het energie systeem van je lichaam veroorzaken.

Gevolgen faalangst zijn onder andere het niet presteren op je eigen niveau. Niet tijdens testen en toetsen. En niet op je werk. Dit zet een enorme rem op je ontwikkeling en op je carrière.

Stel je eens voor dat je een faalangst oplossing had. Zodat je geen last had van de kenmerken faalangst volwassenen. Dan ben je in staat om goed te presteren.

Dan ga je niet uitstellen. Nee, je gaat aan de slag!

Je kunt dan succesvol zijn.

De mensen in je omgeving zijn dan bewonderend over hoe jij presteert.

Stel je eens voor hoe goed jij je dan voelt!

Wil jij weten hoe jij je faalangst eenvoudig en snel kunt aanpakken? Ga dan naar.......

Klik nu hier voor faalangst oplossing


Faalangst soorten

Er is een onderverdeling 3 soorten faalangst. Deze zijn: cognitieve faalangst, motorische faalangst en sociale faalangst. Je kunt ook last hebben van een combinatie van deze soorten faalangst.

Voor het faalangst overwinnen maakt het eigenlijk niet zo heel veel uit van welke vorm van angst om te falen je last hebt. De onderliggende oorzaak is immers hetzelfde: verstoringen in het energie systeem van je lichaam. Worden de verstoringen opgelost, dan zullen de faalangst symptomen verdwijnen.

Er wordt ook gesproken over negatieve faalangst en positieve faalangst. Simpel gesteld werkt negatieve faalangst tegen je. Je gaat er minder door presteren. En de voorbereiding laat vaak te wensen over omdat je last hebt van vermijdingsgedrag en uitstelgedrag. Bij positieve faalangst maakt je angst dat je juist harder gaat werken. De uitkomst is dus positief. Het faalangstgevoel is natuurlijk niet zo fijn.

Faalangst medicatie is een optie waarvoor je in het uiterste geval voor zou kunnen kiezen wanneer een faalangst behandeling op basis Energie Therapie niet zou aanslaan. Dit heb ik echter in mijn praktijk nog niet meegemaakt. 

EMDR faalangst volwassenen behandeling is een optie die zou kunnen werken. Hiervoor moet je echter wel naar een therapeut. Bij methodes zoals Energie Therapie kan je ook voor faalangst zelfhulp kiezen. Faalangst therapie kan je dus zelf doen, zonder hulp van therapeut of psycholoog.

Je kunt ook kiezen om een faalangst test te doen wanneer je er niet zeker van bent als je last hebt van angst om te falen. Echter, wanneer je al over zo'n test nadenkt, dan weet je eigenlijk al dat je er wel last van hebt.Entire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.Home


Sitemap


wikipedia


Disclaimer omgaan met faalangstShow / Hide
Show / Hide

Auteur: Jan Heering

Jan Heering is inmiddels meer dan 20 jaar coach en auteur. Hij is  gespecialiseerd in het snel oplossen van angsten en stress. Hij heeft meer dan 30 boeken op zijn naam staan.

Faalangst coach Jan Heering