Ziek Van De Stress

Ziek Van De Stress worden, is dat mogelijk?

In een persbericht van het ANP van enige tijd geleden stond het volgende:
”De een wordt ziek van stress, de ander kan rustig doorgaan. Volgens Vera Brinks heeft dat mogelijk te maken met de genetische verschillen in de werking van stresshormonen.

Ziek van de stress zijn kan je worden bij langdurige stress.

Brinks deed onderzoek naar stress en de werking ervan. ''Stress helpt de mens om belangrijke gebeurtenissen te onthouden'', legt Brinks uit.

''Als je eten aan het zoeken bent en een leeuw je pad kruist, dan heb je in het vervolg een grotere overlevingskans wanneer je onthoudt waar je de leeuw tegenkwam.'


Ziek van stress - wetenschappelijk onderzoek

Met behulp van muizen onderzocht Brinks de invloed van genetische verschillen op het effect van stress. Ook bootste de promovenda bij de muizen een traumatische gebeurtenis na. 

Het meerdere malen laten horen van een geluid tezamen met een elektrische schok resulteerde in van angst verstijfde muizen bij het horen van het geluid.

''Dit is vergelijkbaar met wat er gebeurt bij mensen die zo'n stressstoornis ontwikkelen.''

De muizen raakten hun traumatische herinneringen echter niet meer kwijt, toen een van de receptoren genetisch werd uitgeschakeld. Volgens Brinks biedt haar onderzoek dan ook aanknopingspunten voor de behandeling van PTSS. ''Misschien zijn soldaten met een bepaalde genetische opmaak er wel bij gebaat als zij preventief stresshormonen toegediend krijgen na een traumatische gebeurtenis. Bij anderen zouden de herinneringen daardoor mogelijk juist worden versterkt.''

Tot zover het, ingekorte, artikel van het ANP.


Ziek van stress - de onderliggende oorzaak

Je lichaam bestaat niet alleen uit botten, spieren, pezen, organen en bloed. Daarnaast heeft jouw lichaam heeft ook een energiesysteem. Door dit energiesysteem worden, onder andere, razendsnelle impulsen van je hersenen naar je spieren gegeven.

In het Verre Oosten is dit alle duizenden jaren bekend. Met behulp van accupunctuur worden emotionele en lichamelijke klachten daar behandeld door gebruik te maken van het energiesysteem van het lichaam.

Net zoals water uit een waterval hoort energie te stromen door het energiesysteem van je lichaam. Dat is je natuurlijke staat.

Door allerlei aanleidingen zoals zijvoorbeeld onverwerkte emoties en emotionele trauma’s gaat je energie moeizamer door je energiesysteem stromen. Net zoals water dat door koude dikker en dikker wordt.

Als de koude maar lang genoeg aan blijft houden dan gaat het water in een vaste substantie zoals ijs veranderen. Hierdoor is iedere beweging onmogelijk geworden.

Zo is het ook met de energiestromen in jouw energiesysteem. Des te minder deze energieën door je energiesysteem stromen, des te meer voel jij de gevolgen.

De gevolgen voel jij in de vorm van emotionele en lichamelijke klachten.

Besef dus dat je onbegrijpelijke en onverklaarbare klachten, gedachtes en gedragingen ‘slechts’ een gevolg zijn van beschadigingen en blokkades in je energiesysteem waardoor je ziek van de stress wordt.

Omdat je klachten het gevolg zijn van deze energetische blokkades ben jij in staat om je klachten ook oplossen. Dit kan je doen door deze energetische blokkades op te lossen.

Daarom is het praten over je problemen of medicatie geen oplossing voor het aan pakken van je klachten.

Door het oplossen van de verstoringen in het energiesysteem van je lichaam ben jij in staat om op een eenvoudige en snelle manier je klachten aan te pakken.

Ziek worden van stress kan opgelost worden


Dan kan je je eindelijk weer goed voelen.

Stel je eens voor hoe fijn dat zal zijn.

Denk je eens in hoe mooi je leven er dan weer uitziet!

Wil jij ook je stress snel achter je laten? Ga dan naar ....

Klik hier voor
stress verminderen


Ziek van de stress - mijn ervaringen

Dat je ziek van de stress kunt worden heb ik helaas mee mogen maken. Tijdens mijn vorige relatie was de sfeer vaak gespannen en was er daarnaast de factor van 3 kleine kinderen die een aantal vervelende ziektebeelden hadden. Niets levensbedreigend gelukkig maar wel dusdanig dat er iedere 6 weken bezoek aan het ziekenhuis nodig was.

Op dat moment dacht ik niet aan de spanning die dat allemaal met zich meebracht. En begreep niet waarom ik iedere keer weer ziek was. Wanneer ik iemand hoorde niezen op straat, dan wist ik al dat ik binnen een paar dagen ziek zou zijn. Achteraf kan ik nu zeggen dat ik heel vaak ziek door de stress was.
Gespannen spieren door stress

Je kunt ook gespannen spieren door stress hebben. Vaak zit het in de nek of schouders. Maar het kan bij jou ook natuurlijk ergens anders zitten. Iedereen is in dat opzicht verschillend. Je kunt bijvoorbeeld ook stress in benen voelen.

Je beenspieren zijn dan gespannen of doen pijn alsof je spierpijn hebt van het sporten. Dit zijn vaak de onbewuste stress symptomen. Je voelt dat je ergens (spier) pijn hebt maar je legt het verband niet met je stress. Maar eigenlijk kan je dan zeggen 'ik ben ziek van de stress'.


Ziek van stress

Ziek van stress worden is dus heel goed mogelijk. Je immuunsysteem kan als gevolg van chronische stress niet meer optimaal functioneert waardoor je vatbaar wordt voor verkoudheid en griep.

Hier had ik heel erg last van. Iedere 2 weken was ik weer ziek. Je kunt ook last krijgen van hoofpijn of migraine door griep. Of maagklachten krijgen. De stress klachten verschillen vaak per persoon.

Wanneer iemand zegt "Ik word ziek van stress." dan kan ik dat zo geloven. Ziek voelen van stress, ja dat overkomt helaas velen.

Gelukkig hoef je niet ziek van de stress te blijven. Wanneer je in staat bent om de onderliggende oorzaak, de verstoringen in je energie systeem op te lossen, dan ben je van je stressgevoelens en daarmee van je klachten verlost.

Wil jij ook je stress snel achter je laten? Ga dan naar ....

Klik hier voor

stress verminderenWat zijn de symptomen van teveel stress?

Er zijn heel veel verschillende symptomen van teveel stress. Van welke symptomen door stress je last krijgt, dat weet je nooit, behalve wanneer je al eerder teveel stress hebt meegemaakt.

Symptomen van teveel stress zijn, onder andere, hoofdpijn, vermoeidheid, prikkelbaarheid, darmproblemen, slaapproblemen, concentratie problemen, piekeren, misselijkheid, hartkloppingen en een verminderde weerstand.


Ik heb een artikel over stress lichamelijke klachten geschreven waar ik uitgebreid op de stress symptomen inga. Je kunt dat artikel hier lezen.


Entire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.

Ziek van de stres

Lage weerstand door stress

Bleek zien door stress - klik hier


Home


Sitemap


Wikpedia


Disclaimer ziek van de stress

Show / Hide
Show / Hide

Auteur: Jan Heering

Jan Heering is inmiddels meer dan 20 jaar coach en auteur. Hij is  gespecialiseerd in het snel oplossen van angsten en stress. Hij heeft meer dan 30 boeken op zijn naam staan.

Jan Heering over ziek van de stress worden