Ziek Van De Stress

Ziek Van De Stress worden, is dat mogelijk?
In een persbericht van het ANP van februari 2009 stond het volgende:
”De een wordt ziek van stress, de ander kan rustig doorgaan. Volgens Vera Brinks heeft dat mogelijk te maken met de genetische verschillen in de werking van stresshormonen.

Brinks deed onderzoek naar stress en de werking ervan. ''Stress helpt de mens om belangrijke gebeurtenissen te onthouden'', legt Brinks uit.

''Als je eten aan het zoeken bent en een leeuw je pad kruist, dan heb je in het vervolg een grotere overlevingskans wanneer je onthoudt waar je de leeuw tegenkwam.''

In de war
Maar stress kan de mens ook in de war brengen. Dat gebeurt bijvoorbeeld bij mensen die lijden aan een posttraumatische stress-stoornis (PTSS): zij kunnen de herinnering aan een traumatische gebeurtenis niet meer loslaten, zijn prikkelbaar en kampen met concentratieproblemen.

Muizen ziek van de stress
Met behulp van muizen onderzocht Brinks de invloed van genetische verschillen op het effect van stress. Ook bootste de promovenda bij de muizen een traumatische gebeurtenis na. Het meerdere malen laten horen van een geluid tezamen met een elektrische schok resulteerde in van angst verstijfde muizen bij het horen van het geluid.

''Dit is vergelijkbaar met wat er gebeurt bij mensen die zo'n stressstoornis ontwikkelen.''

De muizen raakten hun traumatische herinneringen echter niet meer kwijt, toen een van de receptoren genetisch werd uitgeschakeld. Volgens Brinks biedt haar onderzoek dan ook aanknopingspunten voor de behandeling van PTSS. ''Misschien zijn soldaten met een bepaalde genetische opmaak er wel bij gebaat als zij preventief stresshormonen toegediend krijgen na een traumatische gebeurtenis. Bij anderen zouden de herinneringen daardoor mogelijk juist worden versterkt.'' Tot zover het, ingekorte, artikel van het ANP.

Ziek van de stress, de echte oorzaak
Je lichaam bestaat niet alleen uit botten, spieren, pezen, organen en bloed. Daarnaast heeft jouw lichaam heeft ook een energiesysteem. Door dit energiesysteem worden, onder andere, razendsnelle impulsen van je hersenen naar je spieren gegeven.

In het Verre Oosten is dit alle duizenden jaren bekend. Met behulp van accupunctuur worden emotionele en lichamelijke klachten daar behandeld door gebruik te maken van het energiesysteem van het lichaam.

Net zoals water uit een waterval hoort energie te stromen door het energiesysteem van je lichaam. Dat is je natuurlijke staat.

Door allerlei aanleidingen zoals zijvoorbeeld onverwerkte emoties en emotionele trauma’s gaat je energie moeizamer door je energiesysteem stromen. Net zoals water dat door koude dikker en dikker wordt.

Als de koude maar lang genoeg aan blijft houden dan gaat het water in een vaste substantie zoals ijs veranderen. Hierdoor is iedere beweging onmogelijk geworden.

Zo is het ook met de energiestromen in jouw energiesysteem. Des te minder deze energieën door je energiesysteem stromen, des te meer voel jij de gevolgen.

De gevolgen voel jij in de vorm van emotionele en lichamelijke klachten.

Besef dus dat je onbegrijpelijke en onverklaarbare klachten, gedachtes en gedragingen ‘slechts’ een gevolg zijn van beschadigingen en blokkades in je energiesysteem.

Omdat je klachten het gevolg zijn van deze energetische blokkades ben jij in staat om je klachten ook oplossen. Dit kan je doen door deze energetische blokkades op te lossen.

Daarom is het praten over je problemen of medicatie geen oplossing voor het aan pakken van je klachten.

Door het oplossen van de verstoringen in het energiesysteem van je lichaam ben jij in staat om op een eenvoudige en snelle manier je klachten aan te pakken.

wil jij ook je stress snel achter je laten? Ga dan naar ....

Klik hier voor oplossingen
om je klachten aan te pakken
Ziek van de Stress DisclaimerEntire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.