Angststoornis

Hieronder een overzicht van informatie over de angststoornis.

Lees de artikelen die hier vermeld staan, doe je voordeel ermee en zorg ervoor dat jij van je angststoornis verlost wordt.

Bètablokker succesvol tegen Angststoornis
Wat is een Angststoornis


Wat zijn Angststoornissen


Angststoornis vaak niet behandeld

Angststoornis aanpakken


Angststoornis oplossen
Wat is een angststoornis?

angststoornis-alles-wat-je-wilt-weten

Een angststoornis is een veelvoorkomende psychische aandoening die wordt gekenmerkt door buitensporige en ongecontroleerde angstgevoelens en zorgen die het dagelijks functioneren kunnen belemmeren.

Een uitleg:

  • Definitie: Een angststoornis is een psychische aandoening waarbij een persoon regelmatig en buitensporig angstig is, zelfs zonder duidelijke reden. Deze angst is vaak intens en kan het dagelijks leven van de persoon aanzienlijk verstoren.
  • Symptomen: Mensen met angststoornissen kunnen een breed scala aan symptomen ervaren, waaronder hartkloppingen, trillen, zweten, duizeligheid, kortademigheid, en gevoelens van onwerkelijkheid. Psychologische symptomen omvatten constante zorgen, piekeren, en het vermijden van situaties die de angst kunnen opwekken.
  • Soorten angststoornissen: Er zijn verschillende soorten angststoornissen, waaronder gegeneraliseerde angststoornis (GAS), sociale angststoornis, paniekstoornis, obsessief-compulsieve stoornis (OCS), en posttraumatische stressstoornis (PTSS). Elk type heeft specifieke kenmerken en triggers.
  • Oorzaken: Angststoornissen kunnen ontstaan door een combinatie van genetische, biologische, psychologische en omgevingsfactoren. Traumatische gebeurtenissen, stressvolle levensgebeurtenissen, en chemische onbalans in de hersenen kunnen bijdragen aan het ontstaan van deze stoornissen.
  • Behandeling: Gelukkig zijn angststoornissen behandelbaar. Therapeutische benaderingen, zoals cognitieve gedragstherapie (CGT) en medicatie, kunnen effectief zijn. Daarnaast zijn ontspanningstechnieken, levensstijlaanpassingen en ondersteuning van familie en vrienden belangrijk in het beheer van angststoornissen.
  • Impact op het dagelijks leven: Angststoornissen kunnen aanzienlijke negatieve gevolgen hebben voor het dagelijks leven. Ze kunnen leiden tot problemen op het gebied van werk, school, relaties en lichamelijke gezondheid. In extreme gevallen kunnen ze leiden tot isolatie en depressie.
  • Preventie en zelfzorg: Hoewel angststoornissen niet altijd te voorkomen zijn, kunnen gezonde levensstijlkeuzes zoals regelmatige lichaamsbeweging, voldoende slaap, en stressmanagementtechnieken helpen bij het verminderen van de kans op het ontwikkelen van deze stoornissen. Zelfzorgpraktijken, zoals mindfulness en ademhalingsoefeningen en angstoplossende oefeningen kunnen ook de symptomen helpen beheersen.Show / Hide
janheering-profielfoto

Auteur: Jan Heering


social-x-w26
linkedin-w26


Jan Heering is inmiddels meer dan 20 jaar coach en auteur.

Hij is onder meer gediplomeerd NLP Master Coach en Time Line Therapeut.

Jan is  gespecialiseerd in het snel oplossen van angst, stress en negatieve gedachten.

Hij heeft zelf zijn stress na een lange zoektocht overwonnen.

Jan heeft meer dan 30 boeken op zijn naam staan.

Voor meer achtergrondinformatie over Jan's werk en om te zien hoe hij gecertificeerd is als NLP Master Coach bij verschillende gerenommeerde instellingen, klik hier.