Negatieve gedachten omzetten

Negatieve gedachten omzetten

Negatieve gedachten omzetten

Negatieve gedachten omzetten is vlug en simpel te doen met de juiste oefeningen. Een voorbeeld van deze oefeningen kan je hieronder vinden.

Pas deze eenvoudige en snelle oefening toe, zet je negatieve gedachten om en voel je weer goed!


Negatieve Gedachten Omzetten

Stap 1.

Word je bewust van je negatieve gedachten.


Stap 2.

Het omzetten van negatief naar positief. Zeg in jezelf: “Ik denk nu  aan …….(de negatieve gedachte), maar ik wil denken aan .........   (het positieve waaraan je wilt denken).


Stap 3.

Herhaal je nieuwe positieve gedachte aan aantal keer.Stop negatief denken


Wil je meer oefeningen en technieken waarmee je snel en eenvoudig negatieve gedachten kunt omzetten en oplossen? Ga dan naar …………


Vrij van Negatieve Gedachten


Hoe buig je negatieve gedachten om?

Hoe buig je negatieve gedachten om wordt nog wel eens aan mij gevraagd. Dat is relatief eenvoudig te doen met de juiste oefeningen. Wat echter de grote valkuil is, is dat je de negatieve gedachten hebt, er last van hebt maar er niet aan denkt om deze negatieve gedachten te stoppen, waardoor deze gedachten laat voor wat ze zijn.

Het is dan ook niet zozeer het omgaan met negatieve gedachten, je gaat er niet mee om, je wilt ze niet hebben. Punt uit!

Vaak zijn het hardnekkige negatieve gedachten waar je last van hebt. Wat hiervoor nodig is is dat je ze keer op keer aanpakt. Keer op keer je negatieve gedachten omzetten. Je wilt ze immers stoppen. Blijf ze stoppen totdat ze ook daadwerkelijk gestopt zijn.


Negatieve gedachten stoppen

Je kunt ook trachten je negatieve gedachten te stoppen op een indirecte manier.

Je zult gemerkt hebben dat wanneer je stemming niet zo positief is, of gewoon negatief, je dan vooral last hebt van negatieve gedachten.

Wanneer je je stemming kan verbeteren, dan zal je merken dat je niet meer vast zit in je negatieve gedachten, maar dat je negatieve gedachten stoppen. 

Je kunt je stemming snel verbeteren met 'dankbaarheid'.

Wanneer je denkt aan iets waarvoor je dankbaar bent, hoe klein het ook is, dan zal je stemming razendsnel veranderen in positieve richting. 

Heb je dat voor elkaar gekregen, voel je het dankbare gevoel, dan zullen de negatieve gedachten grotendeels of zelfs geheel verdwenen zijn.

Ook wanneer je denkt, ik ben negatief geworden, is het naar het dankbaarheids-gevoel gaan iets dat je kan helpen. Zelfs als je denkt 'ik zie alles negatief'.


Negatief denken verslavend?

Is negatief denken verslavend? Ik denk dat dit niet het geval is. Wat echter wel het geval is, is dat wanneer je vaak of veel negatief gedacht hebt, deze gedachtegang een voorkeur heeft gekregen in je hersenen. Dat paadje is zo vaak bewandeld dat het een brede weg is geworden.

Negatieve gedachten ombuigen.

Wanneer je dan iets anders wilt denken, dan kost dat in het begin moeite omdat je hersens niet gewend zijn om die richting in te gaan. Om dat paadje te bewandelen.

Wanneer je echter volhoud om positief te gaan denken zodra je de negatieve gedachten bemerkt, dan zal je merken dat positief denken steeds gemakkelijker zal gaan.

Uiteindelijk zullen ook hardnekkige negatieve gedachten zich laten veranderen. Jij zult merken dat negatieve gedachten omzetten in positieve ook jou is gelukt!Blijven hangen in negatieve gedachten


Blijven hangen in negatieve gedachten is niet nodig. De kans is aanwezig dat het wel gebeurt zolang je niet bemerkt wat je aan het denken bent. Er er niet aan denkt dat hetgeen je denkt veranderen kan. 

Hulp bij negatieve gedachten kan je vinden een goed boek over hoe je negatieve gedachten stoppen kunt.

In 'Vrij van negatieve gedachten' leg ik 12 oefeningen uit waarmee jij simpel en snel je negatieve gedachten stoppen kunt.

Kies één van de snelwerkende oefeningen en bemerk dat je zelf je negatieve gedachten bannen kunt.

Negatieve gedachten omzetten kan ook jij snel en relatief eenvoudig doen met deze oefeningen.Entire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.sitemap


morpheus home


Negatieve gedachten loslaten

Negatieve gedachten ombuigen

negatieve gedachten stoppen

negatieve gedachten loslaten

negatieve gedachten doorbreken

negatieve gedachten omzetten

negatieve gedachten veranderen

negatieve gedachten bannenwikipedia


Disclaimer negatieve gedachten omzetten

Auteur: Jan Heering

Jan Heering is inmiddels meer dan 20 jaar coach en auteur. Hij is  gespecialiseerd in het snel oplossen van angst, stress en negatieve gedachten. Hij heeft meer dan 30 boeken op zijn naam staan.

Jan Heering