Gezonde pil tegen stress

Pil tegen stress die gezond is

Van de 'gewone' pil tegen stress ben ik zelf geen voorstander.  Ik heb het dan over medicatie, niet over vitamine pillen.

 Er is echter een pil waarvan ik wel een voorstander ben.

 Deze pil kost niets en je kunt er zonder recept gebruik van maken.

 De pil heeft geen bijwerkingen en is beschikbaar voor iedereen.

 Waar heb ik het over?

 De beste pil tegen stress die er bestaat volgens mij is de 'natuur pil'. 

 Laat mij het uitleggen.


Gezonde pil tegen stress

Pil tegen stress die gezond is

In een wetenschappelijk onderzoek brachten deelnemers 3 maal per week enige tijd buiten door, daar waar ze het gevoel hadden in contact te staan met de natuur.

Ze deden dit gedurende 10 minuten of meer. 

Dit contact met de natuur werd door de onderzoekers omschreven als een 'Nature Pill', of te wel 'natuur pil' in het Nederlands.

Na 8 weken bleek dat het cortisol niveau van de deelnemers aan het onderzoek aanmerkelijk gedaald was. De lagere waarde van het cortisol niveau gaf aan dat de deelnemers een lager stress niveau hadden.

Uit het onderzoek werd duidelijk de de grootste daling van het cortisol plaatsvond wanneer de deelnemers tussen de 20 en 30 minuten in de natuur doorbrachten.

Het cortisolniveau nam nog verder af naarmate er langer dan 30 minuten in de natuur werd doorgebracht. Echter, de mate waarin het niveau daalde nam dan wel af.

Wil je meer uitleg over het onderzoek lezen of het onderzoek zelf lezen, dat kan op frontiersin.org

 

Mijn advies is: neem deze pil tegen stress, de 'natuur pil'. Naar buiten, daar waar het groen is en bomen staan. Tenminste 3 maal per week volgens de onderzoekers. Minimaal 10 minuten. Als het kan tussen de 20 en 30 minuten.

Ik raad aan om als het kan iedere dag buiten te lopen, daar waar het groen is en het niet bij de 3 maal per week die de onderzoekers aanraden te laten.


Deze pil tegen stress en spanning werkt echt en is gezond!

 
Entire contents copyright © Morpheus Instituut. All rights reserved.
Stress Kenmerken


Stress symptomen


Stress vermoeidheidSitemap


Morpheus Emotionele Bevrijding Home


Wikipedia stress


Disclaimer Pil tegen stress


Auteur: Jan Heering

Jan Heering is inmiddels meer dan 20 jaar coach en auteur. Hij is  gespecialiseerd in het snel oplossen van angsten en stress. Hij heeft meer dan 30 boeken op zijn naam staan.

Jan Heering over de gezonde pil tegen stress